Is griesmeel gezond?

Een traditionele griesmeel pudding is licht verteerbaar, maar suiker en lege koolhydraten maken het niet echt een gezonde maaltijd. Kies daarom voor de hele voedsel!

In griesmeel grof gemalen tarwe, die wordt gebruikt in veel culturen. In het Midden-Oosten Griesmeel is een ingrediënt van tabouleh, een salade van peterselie en pepermunt. In Duitsland griesmeel geldt vooral als babyvoeding en licht verteerbaar voedsel voor buikpijn.

Lege koolhydraten rob B-vitamines

Conventionele semolina bevat lege koolhydraten gepelde tarwe en veel suiker en melk, maar zonder vezels. Dat maakt hem een ​​gezonde maaltijd te maken. Lege koolhydraten bevatten nauwelijks voedingsstoffen. Suiker en witte bloem nodig B-vitamines in de spijsvertering. Als je gewoon leeg koolhydraten eten die snel leidt tot een tekort aan B-vitamines.

gebruik maken van Whole Foods

Het is gemakkelijk om een ​​normale griesmeel draaien in een gezonde maaltijd. Het is genoeg voor het vinden van de juiste alternatieven voor de conventionele griesmeel en suiker. Elke health food winkel, elke health food winkel en veel supermarkten bieden nu volle granen en gezonde zoetstof.

Dus je kookt een gezonde crème van tarwe!

U kunt een gezonde crème van tarwe zeer snel te bereiden. Kies een volkoren griesmeel, beste biologische. Spelt griesmeel smaakt licht nootachtige en geeft u, net als alle andere volle granen, veel mineralen en vitaminen evenals belangrijke vezels voor de spijsvertering.

Ook belangrijk is een gezond alternatief voor witte suiker. Perensap, rijst siroop of honing om u naast een zoete smaak en voedingsstoffen. Als u allergisch voor melk reageren, één van uw griesmeelpudding met amandelmelk, kokosmelk of rijst melk te bereiden.

Hier is een recept voor een gezonde Cream van tarwe. De afzonderlijke ingrediënten kun je ze vervangen.

  • 80 gram volle tarwegries
  • 1/2 liter melk
  • 2 eetlepels perensap, honing of siroop
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepeltjekaneel
  • 1 theelepel boter of kokosolie

Breng de melk met zout en zoetstof om te koken. Zodra de vloeistof begint te borrelen, het vuur en roer de maaltijd, bij voorkeur met een garde. Laat de bouillon sudderen voor ongeveer vijf minuten. Als het te stevig, voeg een beetje meer vloeistof.

Scherpen opzwellen een minuut of twee het graan met kaneelpoeder en boter en laat het opdienen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 45