Komplet blod tæller: Komponenter og omkostninger

Hvis der skal skabes en blod tæller som en del af en lægeundersøgelse, ofte opstår spørgsmålet om omkostningerne ved dette. "er, hvor dyrt det?" eller: "Skal jeg betale noget selv?" I den følgende tekst kan du læse vigtige oplysninger om denne undersøgelse.

Hvad er komponenterne en blod tæller?

En fuldstændig blodtælling (hæmogram =) giver oplysninger om størrelsen stede i hvert af de enkelte blodkomponenter, arten og distribution i hele indholdet af kroppen blod. En såkaldt blodtælling indeholder oplysninger om:

  • de røde blodlegemer (erytrocytter) =, de bærer oxygen og carbondioxid,
  • de hvide celler (leukocytter =), de er ansvarlige for immunforsvaret,
  • blodplader (= blodplader), de er vigtige for blodstørkning,
  • blod farvestof (= hæmoglobin, Hb); siger noget til at binde ilt og kuldioxid i blodet
  • hæmatokritværdien (Hct = værdi), denne værdi er forholdet mellem fast til flydende blodbestanddele.

Denne grundlæggende prøve er en bestemmelse af generel sundhed, eller virkningen af ​​en behandling eller et medikament i patienten. Det hører i sundhedsvæsenet. I rutine "sundhedstjekket" er en blodtælling, omkostninger til patienten oprettet.

I modsætning til den store blodtælling

Desuden kan bestemmes andre finesser i såkaldte differential blodtælling (= blodtælling). Disse er hovedsagelig de tre undergrupper af leukocytter:

  • flerkernede stang (= neutrofile) og segmenterede kerner (= eosinofil) granulocytter, kan de indikere om en hjertesygdom, forgiftning eller lungebetændelse,
  • monocytterne til at vise en bakteriel eller fungal infektion,
  • lymfocytterne kan indikere autoimmune eller cancer.

I mistanke om en alvorlig sygdom, såsom hjertesygdomme, eller lungebetændelse Lægen vil lade skabe en fuld blodtælling. I dette tilfælde er det en sundhedsmæssig ydeevne.

Omkostningerne ved denne undersøgelse på anmodning fra patienten uden begrundet mistanke om sygdommen skal bæres af patienten. De er afhængig af laboratoriet, fra 85.00 til 95.00 euro plus moms. Lægen kan beregne beløb til rådgivning, blodtapning og et møde. De private forsikringsselskaber refunderer normalt de samlede omkostninger ved en komplet blodtælling.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5