kook Quittenmus: Hoe

Kweeperen behoren tot de minder bekende vruchten, maar worden steeds populairder. Zoals u gemakkelijk kunt koken smakelijke kweepeer, deze wiki.

In principe is de procedure niet anders bij bewaren Quittenmus aanzienlijke mate door het behoud van andere vruchten zoals pruimen, abrikozen of kersen. Als u bekend bent met het inblikken van vruchten already're, het koken beneden van kweepeer moet daarom niet een probleem voor u zijn.

Er zijn twee verschillende kweepeer variëteiten:

  • het milde peer en kweepeer
  • de hardere Apfelquitte.

Dit laatste is enigszins bitter, maar ook meer intense smaak dan de peer kweepeer en daarom bijzonder geschikt voor de bereiding van compote en jam.

Voor het behoud van kweeperengelei, moet je grondig te reinigen en was de kweeperen. Kweeperen bezig zijn op hun schelp met een zachte halogeen dat smaakt erg bitter en onaangenaam. Met een ruwe doek kunt u zich te ontdoen van hun "fur" gerimpelde vruchten best. Vervolgens worden de kweeperen gewassen, geschild, gescheiden van haar lichaam en in kleine stukjes. moet heel hard plekken waar je beter geknipt uit de vrucht.

kook Quittenmus: Stap voor stap

  • Voordat u de kweepeer einkochst, moet je ze met citroensap. Anders zullen ze snel bruin.
  • Eerst worden de stukjes fruit toegevoegd samen met wat water in een grote pot. In plaats van water, kunt u ook gebruik maken van jus d'orange. Dit zorgt voor een frissere smaak.
  • Groenten en vloeistof vervolgens aan de kook op matig vuur gebracht. Daarna moeten ze sudderen op lage temperatuur langzaam gedurende ongeveer een uur.
  • In tussen, je voortdurend roeren zodat het niet vestigen op de grond, de kweepeer. Controleer ook of de vloeistof in de pot er nog voldoende, dus je kunt bijvullen indien nodig.
  • Tegen het einde van de kooktijd kunt u de Quittenmus zoeten naar smaak met suiker.
  • Wanneer de kweeperen zijn te gaar en de consistentie van Mus hebben bereikt, U vult de kweepeer in kleine kommetjes of glazen potten.
  • Zij die deze jam wensen kan uiteindelijk zelfs puree met een wand of pletten met een aardappelstamper.

Quittenmus past als appelmoes goed met pannenkoeken, griesmeel knoedels, vanille-ijs of pannenkoeken. Zelfs pure het smaakt absoluut heerlijk.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3