Korrekt håndtering af lochia

Enhver kvinde har den såkaldte barselsflåd efter fødslen. På grund af blødning af kroppen udskiller fra tilbageværende blod, slim og Eihautreste fra livmoderen. Her kan du læse, hvor lang tid det barselsflåd varer, og hvordan du håndtere det ordentligt.

Hvad sker der når barselsflåd?

Moderkagen under graviditet er ansvarlig over for livmoderen. Så snart hun er frastødt, og det efterlader et blødende sår. Denne blødning kaldes barselsflåd. Gennem ugen floden, som også kaldes postnatal blødning, din krop udskiller efter fødslen blod, slim og muligvis radikaler fra fosterhinden fra livmoderen.

Display Bogtip: Alt om fødslen

Bog: Alt om fødslenDit barn er her og nu begynder for dig en spændende tid. Jordemoder Viresha J. Bloemeke besvaret i denne bog ansætte dine spørgsmål, du og din partner i den tid i fødsel. Så du styre en god start for den tid sammen.

Styrke og varigheden af ​​barselsflåd

Hvor stærk ugen floden er varierer fra kvinde til kvinde. Nogle kvinder bløder kraftigt og meget, andre lidt svagere og mindre. Mængden af ​​udskilt uge flux nås under puerperiet et beløb på 200 til 500 ml, hvis der efter den første blødning, heling af såret begynder, den ugentlige strøm af en rød misfarvet til pink løbet brunlig indtil en gullig efter ca. 14 dage. hvid farve tager. Så ugen floden indeholder næsten ingen sår sekretion, men kun fortættede celler. Den barselsflåd kan vare op til otte uger. Hvis du for hurtigt zumutest dig for meget efter fødslen, men det kan ske, at blødningen erstatte. Farven rød er en reel advarselssignal i dette tilfælde.

Korrekt personlig hygiejne, når Lochia

  • I løbet af ugen floden tamponer er absolut tabu. Om dem, kan bakterier ind i livmoderen og udløse en infektion. Derudover kan tamponer let forårsage overbelastning.
  • For at absorbere udledningen, skal du bruge specielle servietter eller fleece bleer. Din jordemoder eller sygeplejerske på hospitalet er du helt sikkert hjælpe. Det er vigtigt, at du har den serviet eller ble mulig valutaveksling hver to til tre timer. Ellers kan det være ubehageligt og fugtigt.
  • Efter vandladning, bør du skylle kønsdelene med lunkent vand. Så du kan skylle tørret blod. er vigtigt og, selvfølgelig, at du vasker ud før og efter toiletbesøg hænderne grundigt for at forhindre bakterier og bakterier kan komme ind gennem skeden ind i livmoderen.

En læge besøg er påkrævet, hvis ...

  • durchgeblutet er inden for en time, et hygiejnebind eller ble eller blødningen er så stærk, at blod som vandet strømmer fra en vandhane
  • efter en uge blødningen ikke har mindsket og er lyse rød som før
  • blødningen endnu stærkere efter et par dage
  • indeholdende den fraskilte blodprop stor
  • ubehagelig lugt, feber eller kulderystelser forekomme.

Den barselsflåd er helt sikkert noget ubehageligt, men det vil passere. Den helbredende et eksternt sår omsider tager lidt tid. Giv dig selv og din krop tid til at komme sig.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8