Kosten van de kleuterschool

De kosten van de kleuterschool verschillen van gemeenschap tot gemeenschap. Afhankelijk van waar je woont, hoe hoog uw inkomen is en hoeveel kinderen je hebt, de kosten kunnen variëren. Wat zijn de kosten van de kinderopvang en welke reducties beschikbaar zijn voor deze wiki.

De kosten voor de kwekerij variëren in Duitsland

De kosten van de kwekerij kan sterk variëren van stad tot stad. maar de kosten variëren niet alleen tussen de gemeenschappen, maar ook bij de individuele dragers van de faciliteiten. Het is ook van cruciaal belang, of het nu in de toekomst kleuterschool voor je kind naar een particuliere of gemeentelijke lichaam. Meestal betaal je voor een plaats in een privé-kleuterschool meer dan voor een plaats in een stedelijke omgeving.

Weer te geven op de kleuterschool

Kinderen rugzak in bruin met twee kleine vossen vooruit opZodat uw kind alle belangrijke dingen kan nemen met de kleuterschool, adviseren wij een kleine rugzak. We vinden de Casual Mini Backpack met de zoete vos motief erg passend. We hebben de rugzak op Amazon gevonden.

Kosten voor de gemeentelijke kleuterschool

De kosten van een plaats in de plaatselijke kleuterschool zijn verschillend in elke gemeenschap. De reden voor de inconsistente Kosten: De kosten zullen worden gefinancierd 100 procent ten opzichte van publieke middelen. Deze bestaan ​​deels uit verschillende niveaus van subsidies van de federale overheid, de respectieve federale staat en de lokale gemeenschap.

In de meeste gemeenschappen berichten op de hoogte van uw inkomen worden gespreid. Dit is echter niet altijd het geval, omdat niet alle staten de gemeenten van plan om de posten wankelen te schrijven. Door middel van de zogenaamde "broer of zus discount" Je moet minder voor de kleuterschool plaats te betalen in veel steden voor uw tweede kind. Daarnaast zijn veel gemeentelijke kleuterscholen van de vergoedingen voor het laatste jaar van de kleuterschool te nemen.

Kosten van de Kindergarten: In de stad het gaat om

De kosten van de kleuterschool, volgens een studie van het initiatief voor een nieuwe sociale markteconomie (INSM), in het zuiden van Duitsland is lager dan in de noordelijke provincies. We hebben een kleine lijst voor u, waar u de maandelijkse kosten van een kwekerij plek kunt bekijken in 16 Duitse steden te lezen gemaakt. Dit zijn de kosten van een dagelijks vier uur zorg.

Echter, deze tabellen zijn slechts indicatief, de werkelijke kosten kunnen afwijken van deze data. Wat laadt de kleuterschool van uw keuze verzamelt, kun je meestal lezen op het internet op de website van uw stad. Of u zich wenden tot uw gemakkelijk rechtstreeks naar de kleuterschool.

De kosten van de kleuterschool per maand in het volgende voor ouders met een joint maandelijks inkomen van 3.750 euro bruto getoond.

stad 1 kind 2 kinderen
Berlijn 30 € 58 €
Stuttgart 47 € 51 €
Leipzig 49 € € 29
München 55 € 96 €
Erfurt 60 € 45 €
Dresden 65 € € 39
Keulen 71 € 71 €
Frankfurt a. M. 78 € 62 €
Neurenberg 80 € 159 €
Saarbrucken 85 € 64 €
Magdeburg 90 € 120 €
Potsdam 100 € 160 €
kiel 120 € 60 €
Hannover 122 € 61 €
Hamburg 138 € 117 €
Bremen 146 € 181 €

De kosten van de kleuterschool per maand in het volgende voor ouders met een joint maandelijks inkomen van 6.667 euro bruto getoond.

stad 1 kind 2 kinderen
Stuttgart 47 € 61 €
Leipzig 49 € € 29
Dresden 65 € € 39
München 76 € 141 €
Berlijn 78 € 151 €
Neurenberg 80 € 150 €
Saarbrucken 85 € 64 €
Magdeburg 90 € 120 €
Frankfurt a. M. 104 € 83 €
kiel 120 € 60 €
Hannover 122 € 61 €
Bremen 146 € 204 €
Keulen 149 € 149 €
Erfurt 150 € 225 €
Hamburg 153 € 153 €
Potsdam 193 € 308 €

Uw stad is er niet bij? Onder INSM-Kindergartenmonitor.de U kunt opzoeken hoeveel kost het voor een plaats in de kleuterschool in uw omgeving.

Hoe deel uitmaken van de kosten

De kosten van de gemeentelijke kleuterschool bestaan ​​uit de zorg en onderdak.

zorgkostenDe accommodatie kosten bestaan ​​uit de Betreuungsgrundsatz- en ondersteuning voor extra vergoeding. Het zorgbeleid kost u betaalt voor de verzorging van uw kind tijdens het bewind openingstijden van de kleuterschool. De service extra vergoeding die u moet betalen als uw kind moet worden gecontroleerd via de besturing openingstijden ook, want je werkt bijvoorbeeld in de vroege of late shift.

voedselkosten: De Raad van Bestuur deelt u betaalt voor kind je wanneer het deelneemt aan een zuivel- en drank maaltijd en het eten in de kleuterschool.

De exacte verdeling van de zorg en de kosten van levensonderhoud voor je kleuterklas U kunt gewoon vragen het beheer van de faciliteit.

Welke inkomsten kan worden berekend in de kosten

De kosten van de kwekerij moet worden betaald met de komst van uw kind naar de kleuterschool. Bij het opnemen moet je de jeugd kantoor te geven en laten zien hoe hoog uw inkomen, zodat het bedrag van de ouderbijdrage kan worden berekend. De kosten van de kleuterschool worden berekend op basis van de volgende overeenkomsten:

  • Inkomsten uit arbeid
  • Inkomsten uit informele werkgelegenheid
  • Inkomsten uit zelfstandige arbeid, bedrijfsleven, landbouw en bosbouw
  • De beleggingsopbrengsten, verhuur en lease
  • Andere inkomsten: alimentatie voor het kind, lijfrentes en pensioenen van jou, uitkeringen op grond van SGB III en SGB II en door de Employment Promotion Act of andere voordelen in het kader van de Wet op de sociale zekerheid zoals loondoorbetaling bij ziekte, uitkeringen op grond van SGB XII en huursubsidie

In de berekening is in principe het bruto-inkomen in het voorafgaande kalenderjaar, vermeerderd met de bijzondere beloningen, zoals Kerstmis en vakantie bonussen, doorslaggevend. Als uw inkomen over het voorafgaande kalenderjaar verslechterd na verloop van tijd of zijn verbeterd, wordt twaalf keer het laatste maandsalaris berekend. Kind en Opvoedingstoelage is niet opgenomen in de berekening van de ouderbijdrage.

Waar zijn geen kosten voor de kinderkamer?

In sommige steden en staten van de kleuterschool is gratis (op zijn minst vorig jaar). Onder andere dingen, Düsseldorf, Hanau, Heilbronn, Kaiserslautern, Koblenz, Ludwigshafen, Mainz, Salzgitter en Trier af te zien van de tarieven voor de kwekerij. Zelfs in de toestand van Rheinland-Pfalz alle drie de kleuterschool jaar zijn gratis. Maar zelfs met de gratis kleuterscholen U moet de maandelijkse maaltijden uit te betalen, als uw kind krijgt lunch.

Extra kosten voor de kinderkamer

De kosten van de kwekerij kan extra bijdragen, zoals een diner geld, ambachten en materiële geld te laten rijzen. Sommige faciliteiten bieden een toeslag en speciale aanbiedingen, zoals muziek, dans of taalonderwijs.

Kosten van particuliere kleuterschool

De kosten van een particuliere kleuterschool zijn meestal hoger dan die van een lokale kleuterschool. De particuliere instellingen worden uitgebaat door onafhankelijke organisaties. Ze financieren om delen uit publieke fondsen, donaties, sponsors en lidmaatschapsgelden. Om deze reden, moet je hier te verwachten met een hogere bijdrage. Bekende dragers zijn bijvoorbeeld de "Duitse Rode Kruis", de "Caritas" of ouderverenigingen. Vele kleuterscholen bijvoorbeeld opleggen inkomensafhankelijke vaste hoeveelheid die gewoonlijk hoger dan in stedelijke kleuterscholen. Hoe de exacte kosten en wat ouderbijdrage u moet betalen af ​​te breken, kunt u het apparaat rechtstreeks op de lijn of de drager te controleren.

Kosten van de Kindergarten: kortingen en belastingvoordelen

De vergoedingen jungle is moeilijk te begrijpen. Echter, moet u nagaan of u recht op speciale kortingen in de kleuterschool vergoedingen hebben, vooral als uw familie heeft een laag inkomen in ieder geval. In economische noodsituaties, mensen met een laag inkomen, maar ook bij ontvangers van werkloosheidsuitkeringen of sociale bijstand de verwerving of vermindering van de zorgkosten bij het bevoegde Bureau Jeugdzorg kan worden ingeroepen als de kosten van de kwekerij zijn niet draagbaar.
U kunt aftrekken fiscale de kosten voor kinderopvang. Zo kunt u in maximaal twee derde van de kosten van zorg per kind, maar niet meer dan 4000, - Euro per jaar te maken vorderingen in uw aangifte.

maken de kosten van de kleuterschool in onderhoud claims

Alleenstaande ouders kunnen maken van de kosten van de Kindergarten onderhoudende legaal extra eis in de wet. Zo onderhoudsplichtige moet, in aanvulling op het onderhoud van de ouders bijdragen deelnemen. Alleen de kosten van catering in de voorziening, worden niet meegenomen in de berekening.

De kosten van de kleuterschool worden gedragen door beide ouders, in een pro rata bedrag van hun inkomen. Dit betekent dat de hogere inkomens ouder het grotere aandeel moet betalen. Heeft de verzorgende ouder hebben slechts een zeer beperkt inkomen, moet hij ook een eigen bijdrage betalen. Dus, bijvoorbeeld, de alleenstaande moeder met een 400, zou - Euro taak niet deel aan de kleuterschool kosten omdat hun eigen geschikte overmaat van 1.000, - € zou dan niet langer worden gegarandeerd.

Style kleding voor de kleuterschool met deze online coupons
Bon voor MyToys
Bon voor Windeln.de
Voucher voor Baby Market
Bon voor tausenkind


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 60