Kosten van kunstmatige inseminatie

De kosten van de bevruchting kan snel hoog zijn. En niet alle kosten worden vergoed door de ziektekostenverzekering. Sinds de hervorming van de gezondheidszorg in 2004, de vergoeding van bepaalde diensten is onderworpen aan de voorwaarden. Dit heeft geresulteerd in de volgende jaren tot een halvering van de behandelingen in Duitsland. Procure u een overzicht van de kosten van de bemesting en erachter te komen welke diensten gedekt door de ziektekostenverzekering.

Hoeveel kost een kunstmatige inseminatie?

De kosten van bevruchting wordt daardoor sterk verschillen van de gebruikte methode, het aantal noodzakelijke behandelingscycli en de nodige medicatie:

 • Een in-vitro fertilisatie kost een totaal van ongeveer 3.000 euro per cyclus, ongeveer 1500 euro voor medicijnen en 1.500 euro voor medische kosten. Omdat de kans op zwangerschap per cyclus is slechts ongeveer 30 procent, tot drie tot vier cycli zijn vaak noodzakelijk. Aldus kan de totale kosten van een in vitro fertilisatie snel oplopen tot 9000 euro.
 • De kosten van inseminatie bedraagt ​​ongeveer 200 euro voor een inseminatie spontane cyclus of ongeveer 1000 euro voor een inseminatie met hormonale stimulatie, waarbij drugsprijzen niet vermeld. Aangezien de kans op succes van inseminatie zijn dan ongeveer 10 procent per behandelingscyclus, tot zes behandelingen noodzakelijk zijn en ook. Veel paren die niet succesvol zijn met inseminatie, daarna neemt u de mogelijkheden van IVF te voltooien. Deze kosten komen dan natuurlijk op dat.

De kosten van de behandeling zelf, is er een vast bedrag. De kosten verschillen worden veroorzaakt door de medicatie. De voorgeschreven medicijnen zijn zeer verschillend van geval tot geval en kan soms erg duur zijn.

Volledige overname door de zorgverzekering

Onvruchtbaarheid wordt erkend als een ziekte en de behandeling zal daarom worden vergoed door de ziektekostenverzekering grotendeels. Sinds 01.01.2004, maar de kosten van sommige diensten niet meer volledig worden betaald. Net als voorheen, zijn echter volledig terugbetaald alle diagnostische maatregelen om de oorzaken van een mogelijke onvruchtbaarheid te identificeren. En hormonale behandelingen zijn nog steeds volledig gedekt door de ziektekostenverzekering.

Zorgverzekeraars hebben betrekking op de volgende diensten als onderdeel van in vitro fertilisatie helft

De volgende behandelingen vergoed helft wanneer de omstandigheden hierna nader uitgevoerd wordt voldaan:

 • Acht inseminatie zonder hormonale stimulatie (dit omvat ook behandeling met clomifeen en hCG)
 • Drie inseminaties met behandeling voorafgaand hormoon
 • Drie pogingen tot in-vitrofertilisatie of behandeling ICSI

Daarna, heb je geen recht meer van contante betaling. Als u de wens om een ​​overschot eieren voor een latere poging om in vitro fertilisatie te bevriezen, moet je de kosten van ongeveer 500 euro voor cryopreservatie veroorloven. De fondsen niet de kosten in deze gevallen te vergoeden.

Voorwaarden voor vergoeding

Sinds de hervorming van de gezondheidszorg in 2004 zorgverzekeraars dekken slechts de helft van de kosten van de inseminatie, IVF en ICSI wanneer de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • Het paar moet trouwen.
 • Vrouwen en mannen moeten ouder zijn dan 25 jaar oud zijn. De vrouw moet 40 jaar oud zijn en de man nog niet boven de leeftijd van 50 jaar.
 • met de ziektekostenverzekering, moet een behandelplan voor de start van IVF, ICSI of inseminatie worden ingediend, met inbegrip van een kostenraming. Dit plan moet worden goedgekeurd door het fonds.

Het speelt geen rol in de openbare ziekteverzekering als je een kind zijn geweest. De kosten worden gedragen onafhankelijk daarvan. Voor echtparen, de kosten van vruchtbaarheidsbehandelingen zijn ook fiscaal aftrekbaar.

geen uitkering

Voor sommige behandelingen van de reproductieve geneeskunde, zal de zorgverzekeraar niet betalen:

 • Chirurgische extractie van sperma van de testikels
 • De bevrucht door sperma donor
 • De Kryotransfers en het invriezen van eicellen of sperma
 • Andere zeldzame en behandelingen (bijvoorbeeld geassisteerde broedeieren, poollichaampje (PKD), JE-lijm)

Voor meer informatie over kunstmatige inseminatie

Meer informatie over de methoden van kunstmatige inseminatie, hun succes tarieven en risico's die u kunt vinden in ons gebied "kunstmatige inseminatie".


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =