Krampen in de benen tijdens de zwangerschap?

Krampen in de benen tijdens de zwangerschap zijn niet ongewoon, maar veel zwangere vrouwen weegt veel, want ze treden meestal 's nachts en dus neem de aanstaande moeders om te slapen. Hier kunt u informeren wat de oorzaken van krampen in de benen tijdens de zwangerschap kan zijn en hoe je ze te bestrijden en voorkomen dat ze kunnen.

14% van de zwangere vrouwen last van krampen in de benen

Krampen veroorzaakt door een tijdelijke storing van de zenuwen, die een gemiddelde bijwerking, vooral in de tweede helft van de zwangerschap. Volgens een enquête, meer dan een op de tien NetMoms aanstaande moeder (14 procent) heeft regelmatig te lijden aan de pijnlijke spierstijfheid. In de meeste gevallen is de kramp 's nachts in de kuiten. Waarom dit zo is, en andere lichaamsdelen ervan nog gespaard, is nog onbekend.

Toon Boekbespreking: Het geheim van een mooie geboorte

Boek: Het geheim van een mooie geboorteVroedvrouw Jana Friedrich begeleidt u in dit boek op de weg naar de geboorte te vragen. Dankzij hun kennis die je nodig hebt niet meer angst voor de bevalling en de geboorte pijn te hebben.

>>Om te boeken op Amazon

Oorzaken van krampen in de benen tijdens de zwangerschap

Krampen in de benen tijdens de zwangerschap kan zeer verschillende oorzaken hebben. Echter, de interactie van het mineraal metabolisme en zenuw speelt een rol in alle gevallen. Omdat de zenuwen hebben mineralen nodig voor het routeren van signalen naar de spiervezels, die contract of daarna ontspannen. Een tekort aan mineralen en een verstoord evenwicht elektrolyt daarom de meest voorkomende oorzaken van beenkrampen.

Bij zwangere vrouwen, het gaat om een ​​grotere mate tot een verschuiving in de vocht- en mineralenbalans. is niet alleen vloeistof die de mineralen uit het bloed door het lichaam vervoert, uitgescheiden, maar ook naar de mineralen zelf, voornamelijk in de urine, verloren door zweten sterker en meer frequent urineren. Dit geldt vooral magnesium. Aangezien dit mineraal is er verantwoordelijk voor dat de spieren te ontspannen, kramp in de benen zijn in veel gevallen in een latente tekort aan magnesium gerechtvaardigd.

 • Overbelasting van de spier: De kuitspieren kunnen worden blootgesteld, niet alleen door middel van sport een overbelasting. Zelfs lang lopen of staan ​​en droeg hoog of te strakke schoenen kan leiden tot blijvende spanning van de spieren. Deze spanningen vervolgens afgevoerd meestal in de nachtrust. Een onderbenutting de kuitspieren kan dit gevolgen hebben. Frequent kantoren of de zeldzame beoefening van sport, kunnen de spieren verkorten wat heeft dan al snel een overmatig gebruik leiden tot stress.
 • Stoornissen in de bloedsomloop: Als de spieren niet voldoende doorbloed, kan ook niet genoeg mineralen er worden vervoerd. Doorbloedingsstoornissen kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan onvoldoende hydratatie. Ook, gebrek aan lichaamsbeweging kan niet worden genegeerd als een oorzaak van stoornissen in de bloedsomloop.
 • Beknelde zenuw: Tijdens de zwangerschap sterk de baarmoeder verhoogt. Daarom krampen in de kuiten kan ook omdat de vergrote baarmoeder knijpt een zenuw en daarmee de overdracht van de signalen naar de spieren verstoord.
 • Ongunstige slaaphouding: Zelfs een ongunstige slaaphouding kan nacht krampen veroorzaken. Als de voeten stevig in de nacht gewikkeld in de deken en zo permanent overbelast, waardoor de spieren kunnen overbelasten en pijnlijk ontladingen ontstaan.

Preventieve maatregelen om krampen in de benen tijdens de zwangerschap te vermijden

Om te zorgen op de lange termijn tegen krampen in de benen tijdens de zwangerschap, kunt u een aantal eenvoudige stappen te nemen:

bevordering van de bloedsomloop

 • Regelmatige lichaamsbeweging doet wonderen. Door te wandelen, fietsen of zacht, zwangerschap geschikt voor sporten zoals zwemmen of yoga, kunt u de bloedsomloop blijvend te stimuleren.
 • Maar denk dan breekt ook om je lichaam weer voor ontspanning. Plaats de benen terwijl de meeste high effectief te verlichten. Warme sokken of een deken te stimuleren de bloedcirculatie in deze periodes van rust.
 • Ook contrast douches en massages met essentiële oliën, zoals kamille, lavendel of rozenhout, zorgen voor een goede doorbloeding. De massages ontspannen de kuitspieren daarbuiten.
 • Vaak wordt de bloedstroom ook beïnvloed doordat de benen over elkaar bij het zitten. Daarom proberen om deze houding te voorkomen.

Rekoefeningen tegen krampen in de benen tijdens de zwangerschap

Door regelmatige rekoefeningen kunt u het versterken van uw onderbeen en de kuitspieren en het voorkomen van krampen in de benen tijdens de zwangerschap, zodat in de toekomst. Hier vindt u twee mogelijke oefeningen:

 • lunges: Doe voor het slapen gaan langzaam lunges om de kuitspieren rekken en laat spanning. Ingesteld op een voet lang voordat de andere, buig je voorste knie en is het verschuiven van uw gewicht naar voren. Je achterste been gestrekt en uw hiel op de grond. de pose houden een paar seconden en zet vervolgens de pagina. Als je moeite om je evenwicht hebt, kun je tegen de muur zet je met je handen of armen.
 • buig naar voren: Stand up met de voeten recht. Buig je dan met de knieën op slot zo ver naar voren totdat u de rek in je kuiten kunnen voelen. de rek bezit van een paar seconden en dan weer langzaam leren. U kunt meerdere malen herhaal de oefening.

Voldoende aanvoer van mineralen

Sinds krampen in de benen tijdens de zwangerschap het meest worden veroorzaakt door een tekort aan mineralen, kunt u voorkomen dat op lange termijn stuiptrekkingen door middel van een voldoende aanbod. Vooral magnesium speelt een rol in deze context. Een lichte tekort kan meestal worden gecompenseerd door een bewuste, magnesium-rijk dieet. Dit betekent ook dat je voldoende vocht om u te nemen, zodat het mineraal optimaal kan worden getransporteerd door het lichaam.

Als het tekort ernstig is, kunt u in overleg met uw arts, het nemen van een magnesium supplement. hebben precies wat je pas op en wat je niet kunt doen tegen een tekort aan magnesium, kunt u vinden in het artikel "Magnesium:. Belangrijke voedingsstoffen tijdens de zwangerschap"

de behandeling van acute kramp in de benen tijdens de zwangerschap

Als het inderdaad gaat om een ​​kalf kramp ondanks preventieve maatregelen snel hulp nodig hebben. Voor een kalf kramp lost weer niet vanzelf. De spieren moeten worden opgerekt, zodat ze geven hun macht. Hier zijn enkele tips over hoe je je kunt voorzien van een nachtelijke been kramp opluchting:

 • Tegen buiging: Trek de tenen van de kramp been met je vingers naar beneden te scheenbeen aan. Derhalve moet de spanning worden opgelost. Als u uw tenen kunnen aanraken, omdat de baby buik, been brace liggen stevig tegen de muur om hetzelfde effect te bereiken. De derde optie kunt u een langzame lunge, die effectief zijn in het voorkomen van krampen in de benen ook in acute kramp is reeds van toepassing zijn.
 • Loop rond: Als u geplaagd door een kramp, kunt u ook proberen "lekken" hem. Stel jezelf eerst voorzichtig maar stevig loop dan naar de kramp been en langzaam de kamer rond. Houd een oogje in het zeil, zorgvuldig ontrollen de bijbehorende voet en hem volledig op te laden met het oog op de noodzakelijke uitbreiding effect te bereiken.
 • Ausmassieren: U kunt ook proberen te slaan uit de kramp. Rij naar de handpalm van de hiel naar de knieën, zodat van onder af op de kuit. Dus de spieren worden handmatig losgemaakt en de kramp verdwijnt.

Wrijf je kuit na een krampachtige altijd een korte tijd, dus de volgende ochtend laat geen onaangename pijn.

nemen krampen in de benen tijdens de zwangerschap serieus

Krampen in de benen tijdens de zwangerschap kan doorgaans worden eenvoudig zelf behandeld worden. Je moet echter worden beschouwd als een waarschuwing van je lichaam, wat wijst op mogelijke diepere problemen van de spieraandoeningen. De aanvallen zelf zijn in de regel is slechts een symptoom, moet de oorzaak zeker worden verduidelijkt met frequente optreden van een arts.

Als de krampen worden veroorzaakt door een tekort aan magnesium en dit wordt niet herkend of vroeg genoeg behandeld wordt, kan de krampen eventueel uitgebreid tot de baarmoeder spieren en dus leiden tot vroeggeboorte of zelfs vroeggeboorte. Als de kramp steeds in één been, het been bovendien wordt rood of zwelt, is het mogelijk dat een flebitis of trombose aanwezig is. Bespreek je daarom van essentieel belang om te kunnen geschikte behandeling voor aanhoudende klachten en onbegrepen klachten met uw arts te starten.

Top 10 klachten tijdens de zwangerschap

 • vermoeidheid
 • maagzuur
 • rugpijn
 • stemmingswisselingen
 • slaapstoornissen
 • misselijkheid
 • gezwollen ledematen
 • opvliegers
 • krampen in de benen
 • constipatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 56