Kun lapset leikkiä muiden kansojen?

Olipa rakennuspalikoita, nukke tai lelu autoja - emme tuntuvat tietävän, mitä rakastamme lasten leikkiä. Mutta me tiedämme, mitä lasten muiden kansojen haluavat pelata? Tästä voit lukea, miten peli käyttäytymistä lapset on samanlaisia ​​eri maissa ja miten se sitten, mutta eri. Meillä on myös valikoima pelejä muista maista sinulle ja lapsi yhdessä.
Gordionin solmu leikki

Kuka ei tiedä kuuluisa lasten pelejä? On, sillä "saalis", "sokea lehmä", "THE Plumpsack tulee" ja "äiti, isä, lapsi." Toiseksi on nukkeja, unelma linnoja, rakennuspalikoita ja kilpa-autoja. Aikamme on voinut kehittää ja digitoidaan ja digitoinnin ehkä jo löytäneet tiensä peliin huonetta lastemme (Ajatelkaa pelikonsolit: mennessä omistaa yksi viidestä kotitalouksissa Saksassa ainakin yksi), mutta silti nämä klassikoita jäädä lasten kanssa suosittu harrastus. Mutta entä muut kansakunnat? Onko vastaavia pelejä tai vastaavaa lelu?

Euroopassa ja Yhdysvalloissa: värikäs, digitaalinen ja kestävään

Maissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa usein sopiva lasten pelejä. Ne piilottaa vain eri nimellä. Yhdysvalloissa on sokea kertaiseksi "sokkoleikki" (kirjaimellisesti: nahka sokean), Espanja "Gallina Ciega" (kirjaimellisesti: sokea kana). Joten voit löytää näitä ja muita klassikoita Britanniassa, Ranskassa, Espanjassa, Tsekin tasavallassa, Italiassa, Itävallassa ja Sveitsissä uudelleen. Laitteet lastenhuoneessa on samanlainen: nuket ja Co tuntee lähes jokainen lapsi maailmassa. Erityisesti Saksa on edistänyt tätä suuntausta leluja, alusta lähtien 20-luvulla kehitettiin täällä teddies ja nukkeja ja tuotettu ja niiden myynti kasvoi vuosien mittaan yhä enemmän - ja levinnyt jopa Yhdysvaltoihin. Mutta myös Yhdysvalloista monista suuntauksia tulossa takaisin meille, voi ehdottaa lasten sydämet sykkimään nopeammin: Akku-autoihin, puhuminen nukkeja ja kuohuviinien muovi lukot koristella nyt aivan kuten lapset Euroopassa.

Tilaa luettelo näyttää JAKO-O

Gordionin solmu leikkiettä Jako-O luettelo löytyy laaja valikoima lasten pelejä ja leluja sisällä ja ulkona. Ja jos oikea ei ole siellä, löydät lasten muodin varmasti jotain suurta kulumista.

Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa: luova itsensä tinkered

Valitettavasti tällaiset suuntaukset ovat usein kyse hinta, minkä vuoksi varsinkin DVD, videopelejä ja CD-levyjä, erityisesti teollisuusmaissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa myydään. Mutta vaikka lapset kehitysmaissa usein tulemaan toimeen ilman kalliita leluja, he seisovat kanssa leikkisyyttään ja mielikuvitusta lapsille Euroopasta ja Yhdysvalloista kaikin tavoin. Ne on usein paljon lahjakkuutta improvisoinnille käytöstä leluja.

Teemana tänä vuonna Toy Fair Nürnberg kiinnittää huomiota kasvava suosio tietokonepelien ja pelikonsolien toiseen suuntaan: kestävyys ja ekologiset materiaalit ovat myös tärkeitä ja nyt joskus jopa ratkaisevana kriteerinä lelun ostamiseen. Värikäs, se olisi myös. Myös lelu oppiva ja korkean teknologian on yhä suosittu.

Päinvastoin: Monissa kehitysmaissa, lasten rakentaa omia leluja, koska niiltä puuttuu keinoja nukkekoteja ja nahan jalkapallot ostaa. Täällä pelata jalkapalloja savea ja nukeilla ommellaan kankaaseen jäänteitä. Lasten luovuus ei tunne rajoja. Mutta vaikka lapset tarvitsevat korjailla leluja itse, heidän pelata käyttäytyminen on hyvin samanlainen käyttäytyminen eurooppalaisten ja amerikkalaisten lasten - vaikkakin pohjalta nykyisissä olosuhteissa ole yhtä kuluttajalähtöinen tai teknisiä.

Ilmasto vaikuttaa pelikäyttäytymistä

Lisäksi ilmasto vaikutti pelissä tottumukset lasten: in lämpimissä maissa on yleistä, että ne käsittelevät paljon luonnossa ja leikkiä ulkona. Kylmempi alueilla, kuten joillakin alueilla Venäjällä, lasten sopeutua enemmän enemmän kotiympäristössä: tunnetuimpia ovat Matroschkas pieniä nukkeja puusta, jotka työnnetään toisiinsa ja jolla oli paljon kotona. Sen sijaan lapset Etelä-Amerikassa ja Afrikassa usein kasvaa maan sekä monia eläimiä siirtämään elämän keskus ja ulkona leikkimässä.

Muut maat, muut ehdot - mutta kaikki pelata paljon ja olla onnellinen

Luontainen leikkimis- lasten on siis saatavissa kaikkialla maailmassa. Usein mutta peli käyttäytyminen on erilainen materiaa ja ilmasto-olosuhteissa. Kuitenkin luovuuden ja lahjakkuuden improvisaatioon, lapsekas playfulness on kaikkialla maailmassa, mikä osaltaan lasten kehitykselle. Miksi lapsille on niin tärkeä ja miten sinä voit rohkaista luovuutta ja itseluottamusta lapsesi, voit selvittää meidän artikkeleita, "miksi pelaaminen on niin tärkeää lapselle oman" ja "luovuutta ja edistetään itseluottamusta leikin kautta".

Suosittuja pelejä muista maista

Israel omena, päärynä, kirsikka

ikä: 4 vuotta

Lisää: 5-8 pelaajaa

Että tarvitset: köyttä hyppäämiseen

Näin se toimii: Jokainen lapsi annetaan nimi hedelmiä, esimerkiksi omena tai päärynä. Kaksi lasta nyt keinu köyttä, jonka on oltava riittävän suuri, jotta lapset voivat hypätä kautta. Ne, jotka keinu köyttä, soita hedelmiä nimi ja lapsi, jonka hedelmät sai nimen, täytyy hypätä köyden. Sitä voidaan aina haastettu useita hedelmiä nimeä kerrallaan, niin että yhä useammat lapset hypätä köyden.

Filippiineiltä: Gordionin solmu

ikä: 4 vuotta

Lisää: 8-10 pelaajaa

Että tarvitset: tarpeeksi tilaa

Näin se toimii: Lapset riviin ison ympyrän ja sulkevat silmänsä. Nyt ne on lähestyvät toisiaan ja kädestä. Kun he avaavat silmänsä, nimeltään Gordionin solmu on luotu. Lapset täytyy edelleen pitää kädet ja kiipeilyä ja kiipeilyä muihin pelaajiin nähden, yrittää saada pois, että solmu.

Etelä-Afrikasta: Anna minulle pallo

ikä: 6 vuoden

Lisää: mieluiten 10 pelaajaa

Että tarvitset: pallo

Näin se toimii: Lapset jaetaan kahteen yhtä suureen ryhmään ja seistä noin. yksi metri peräkkäin. Kaikkea lapsi kumartuu ja antaa pallon läpi jalkansa hänen tukijoita päälle. Kun viimeinen lapsi sai pallon sarjassa, se on tikka eteenpäin ja antaa pallon takaisin takaisin päälle. Ryhmä, jossa ensimmäinen pelaaja alusta alkaen on jälleen ryhmän johdossa, on voittanut.

Tšekki: esterata

ikä: 6 vuoden

Lisää: 8-10 pelaajaa

Että tarvitset: joitakin suurempia kohteita, esim. Kehikot, puiset paalut, jne.

Näin se toimii: Esineiden lasten täytyy rakentaa kurssin. Ne muodostavat kaksi ryhmää ja nimittää vastaavissa ryhmissä noin kaksi juoksijaa ja kaksi ohjaajaa. Lapsi on tuomari. Kaksi juoksijat saavat sokkona ja seistä takana toisiaan lähtöviivalla ylös. Mies takana säilyttää johtava mies olalla. Kaksi lentäjää on nyt yritettävä taluttaa juoksija huutamalla läpi kurssin. Sen jälkeen toinen ryhmä vuoro. Ryhmän nopein juoksijoita voitti.

Espanjasta: Jump lampaita

ikä: 3-vuotiaasta

Lisää: 3 pelaajat

Että tarvitset: kekseliäisyyttä

Näin se toimii: Tässä pelissä, varsinkin hauskaa ja luovuutta laskee. Ei ole voittaja tai häviäjä. Lapsi makaamaan lattialle ja on lammas, toinen lapsi on "tyhmä lampaita". Sen täytyy yrittää "taidokkaasti" hypätä lampaita. Jos se otetaan pois, se voi kääntyä kuperkeikkoja rullata lattian poikki tai tehdä muita asioita. Se voi olla peräkkäin ja useita lapsia. Mitä enemmän lampaita, sitä vaikeampaa on niin sanottu "tyhmä lampaita".

Australiasta: Kuka löytää aarteen?

ikä: 4 vuotta

Lisää: 2 pelaajaa

Että tarvitset: muutamia kohteita piilottaa (ne eivät saisi olla liian pieni tai liian teräviä / kuuma) ja hiekka-alueella, esimerkiksi hiekkalaatikko, leikkipaikka tai rannalla

Näin se toimii: Ensinnäkin lapsilla on paaluttaa alue, jossa he haluavat piilottaa kohteita. On myös asettaa aikataulu, jonka piilotettuja esineitä löytyy. Jos yksi lapsi piilotettuja esineitä hiekkaan, toinen lapsi on katsoa pois. Niin se on kohteita, jotka olivat piilossa, katso asetetussa aikataulussa ja nähdä. Seuraavat muut lapsella on katsoa sarjassa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 53 =