Kylkiluiden: syyt, oireet ja hoito

Auts, siellä se oli uudelleen, pistävää kipua kylkiluun alueella. Tieteellinen nimi tähän on kylkiluiden - ei ole sairaus vaan oire, joka voi osoittaa erilaisia ​​sairauksia. Älä selitä, mitä on kyse.

Mitä termi kylkiluiden?

Se kuulostaa monimutkaiselta, mutta on oikeastaan ​​aika yksinkertainen. "Inter" on välillä "Costa" ja kylkiluut "hermosärky" on hermosärky. Joten klo kylkiluiden on kipu välillä kylkiluut.

Oireita kylkiluiden

Kylkiluiden on kaikkea muuta kuin miellyttävä, koska se tapahtuu niin vahva, usein ammunta kipu välillä kylkiluut - usein rinnassa, mutta myös takaisin alueelle. Kipu voi kestää kauemmin ja pahentaa liikkeen tai yskää. Myös pistely, tunnottomuus tai hengitysvaikeuksia voi esiintyä. Kanssa ommel, joka on muuten ei tehdä - tämä tapahtuu vain lyhyesti fyysisen rasituksen aikana eikä rinnassa ylös.

mahdolliset syyt

  • jäykkiä lihaksia: Yleinen syy kipua välillä kylkiluut on karkaistu lihakset aiheuttama väärä stressin tai ylirasituksen. Hierontaa, fysioterapia ja lihasrelaksantit voivat auttaa.
  • rintakipuJos rintakipu on syynä kylkiluiden, mutta luultavasti syklinen hormonaalisia muutoksia ovat vastuussa.
  • yskä: Pitkäaikainen, vaikea yskä voi paitsi pahentaa oireita, mutta myös tuottaa.
  • vyöruusu: Jopa infektio vesirokkoviruksen voi aiheuttaa pitkäaikaisia ​​kylkiluiden. Nämä liueta alkuperäinen infektio vesirokko mistä jää jäljelle päätöslauselma taudin kehossa ja sitten ilmenevät jotkut myöhemmin vyöruusu, joka voi aiheuttaa muun muassa rintakipu alueen kanssa.

Lisäksi kipu voi edelleen perustua useita muita sairauksia. Todellinen syy kylkiluiden voi määrittää, yksityiskohtaisen selvityksen avulla, vain lääkäri. Koska aiheuttaa kipua voisi olla vakavampi sairaus kuten keuhkot, sinun tulee olla varma selventää tätä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 14