Late verdrinking: Dat je moet weten om uw kind te beschermen

De zon schijnt met al zijn kracht - perfect weer voor een dag op het water. Niet alleen tijdens het baden, moet u zeker een oogje houden op uw kind, maar ook daarna. Als er water stapte in zijn longen, die zelfs heel gevaarlijk uur later kan worden - en leiden tot verdrinking. Hier kunt u zien, hoe gebeurt dit en wat je te herkennen vroeg.

Momenteel is de warme temperaturen trekken veel plaatsen veel gezinnen in zwembaden, op de meren of stranden: Als de zon brandt, het koele water is gewoon de beste verfrissing. Zwemmen, spetteren en ravotten in het water - in het bijzonder voor kinderen in de zomer is er niets beter. Maar met alle plezier: In water gevaren op de loer liggen. Daarom is het belangrijk voor ouders om altijd een oogje houden op hun kosten. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, kan het nog steeds gebeuren dat kinderen slikken water en het wordt verzonden naar de "verkeerde pijp".

Om deze reden is het belangrijk om kinderen na het baden dagen houden nauwkeurig in het oog. Zelfs als de kans is zeer laag - volgens gegevens van Upworthy het is slechts een of twee procent - kan leiden tot verdrinking water wordt ingeslikt. Zelfs wanneer de kinderen niet meer in het water.

droge verdrinking

Dry verdrinking gebeurt als gezicht van het kind plotseling in contact met koud water, zoals de Duitse Life Saving Society (DLRG) uitgelegd. Dit leidt tot de zogenaamde immersie reflex, waarin kramp de glottis. Eigenlijk zijn dit een soort beschermingsmechanisme om aanzuiging van vloeistoffen bij bewusteloosheid te voorkomen. de aanval, maar niet oplost in de tijd, verstikking is het resultaat. In het bijzonder verraderlijk: In dit type om verdrinking zelfs geen water in de longen van het kind.

secundaire verdrinking

In tegenstelling tot de droge verdrinking bereikt het secundaire verdrinking bronwater in de longen van het kind. Heeft het bang te maken, bijvoorbeeld in het water en per ongeluk ingeademd water - zij het in een bijna-verdrinking ongeval of een schijnbaar onschuldige afstand van de rand van het water - het wordt afgezet in de longen. Zelfs als ze kleine hoeveelheden die gevaarlijk zijn voor het kind kan zijn.

"Het inademen van vloeistoffen leidt onder andere ontsteking en oedeem in de long aandoeningen van de gasuitwisseling die kunnen leiden zonder behandeling in een paar uur door het verhogen van zuurstofgebrek tot de dood", waarschuwde Ulrich Nentwich, voormalig hoofd van de Children's Hospital Zwickau. Hoe kleiner het kind, de kleinere hoeveelheden water zijn voldoende. Voor experts, zijn twee milliliter per kilogram lichaamsgewicht nu al beschouwd twijfelachtig. Gedurende een periode van vijf jaar oude kind op 18,5 kilogram, zou de 37 milliliter water zijn - wat neerkomt op ongeveer drie tot vier eetlepels.

Van deze symptomen herkennen vertraagde verdrinking

  • Ademhalingsproblemen en een snelle en oppervlakkige ademhaling
  • herhaalde hoesten
  • pijn op de borst
  • Passing
  • Aangetast lippen en bleke huid
  • Gedragsproblemen (kinderen in de vroege stadia verschijnen onrustig en argumentatieve)
  • Extreme vermoeidheid (een teken dat de hersenen geen zuurstof)

Vertraagde verdrinking - Dus je goed handelen

Als u een of meer van de bovenstaande symptomen bij uw kind te ontdekken, het lette op de voet. Mocht zijn toestand verslechteren of te stoppen een ambulance bellen of te streven naar een ziekenhuis. Als u twijfelt, raadpleeg uw arts. Bel hem dierbaar eenmaal vaak dan een keer te weinig.

In een dergelijke situatie is het belangrijk om het hoofd koel te houden. Met paniek Je bent niet het helpen van uw kind - en jij niet. Blijf dicht bij hem, streelde zachtjes over zijn hoofd en laat het gevoel dat je liefde, terwijl je samen te wachten op de arts.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1