Leren lezen: dus het werk!

correct leren lezen is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle school. We hebben je samen te stellen een aantal tips om u te helpen uw kind te lezen kan een optimale ondersteuning te bieden. Leer hoe je het beste kunt aandacht activiteit geschreven woord van uw kind.

Om meer te lezen te leren, je kind nodig heeft om een ​​fundamenteel belang van de teksten en boeken te ontwikkelen. Wetenschappelijke studies tonen aan dat de basis voor een goede stem, lees- en schrijfvaardigheid wordt gelegd in de vroege jeugd. Maar ook tijdens de schooluren kan je nog steeds helpen uw kind beter leren lezen. Met deze tips kunt u actief ondersteunen van de ontwikkeling van uw kind.

zijn "Reading" -model

Laat uw kind regelmatig zien in de manier waarop je jezelf iets gelezen, opschrijven of tikken, bijvoorbeeld een boodschappenlijstje, een kaartje of een tekstbericht. Wanneer uw kind op zijn eigen, dat is ongeveer op een billboard, het melkpak of in de krant vraagt, dan moet je hem de tekst te lezen. Zelfs als je zelf wat te lezen dat uw kind zouden kunnen interesseren, lees het net voor. Dit versterkt het belang van uw kind om te leren om zichzelf te lezen.

tonen

tutoringOf het nu wiskunde, Engels of biologisch. bij ErsteNachhilfe.de U kunt professionele ondersteuning voor alle soorten van kwaliteit problemen te vinden. Dus de volgende examen is eenvoudig.

Voorlezen en verhalen

Door het lezen kunt u uw kind kennismaken met de geschreven taal, die kan erleichten leren hem krijgen in lezen. Daarnaast laat uw kind leert door te luisteren, voor een langere tijd om zich te concentreren op een ding. Je moet altijd kleine pauzes tussen en praat met je kind over je geschiedenis, met inbegrip van hoe het goed gaat. Uw kind moet niet alleen luisteren, maar ook vragen stellen of commentaar te leveren op de tekst. Met interactieve lezen kunt u te helpen uw kind te verhogen zijn woordenschat en proces wordt gehoord.

Leren lezen met prentenboeken

Prentenboeken zijn een goed hulpmiddel om te vergemakkelijken uw kind te leren lezen. Als het gaat om de tekst die het zou moeten lezen dat biedt bijpassende beelden van het alfabet soep is even interessant omdat het de relaties tussen beelden en decors kan herkennen. Hoe beter je kind leert om te lezen, hoe minder beelden nodig en u kunt uw kind om boeken die meer tekst op te nemen te lezen geven.

leren op een speelse manier te lezen

Geef uw kind het spelen van de mogelijkheid om zich vertrouwd te maken met het lezen. Misschien vind je je kind te lezen op tijd. Je merkt een zandloper op, je begint te lezen, en als de tijd verstreken is, wordt veranderd - indien nodig het midden van het woord of zin zijn. Zo kunt u een positieve houding ten aanzien van maken om het lezen bij een kind je.

Leren lezen met gedichten en liederen

Breng uw kind gedichten en liederen van kinderen, rijmpjes en tong twisters in. Dit draagt ​​u bij het gevoel voor ritme, de muzikaliteit en het taalbewustzijn van uw kind - een voorwaarde om te leren lezen.

leren samen te lezen

Neem de tijd om iets gemeen met je kind te lezen. Dit is niet alleen oefening, terwijl het leren om te lezen, maar het is ook een geweldige kans om wat rust te krijgen in de stress van het dagelijkse leven. Als u nemen elke dag een beetje tijd en knuffelen je tien minuten met uw kind en een boek op de bank, u zowel een groot deel daarvan: Uw kind kan leren te combineren met het lezen van positieve gevoelens, zoals de nabijheid, veiligheid en ontspanning en je hebt om tijd te besteden met je kind om zijn vooruitgang te observeren en verwen jezelf een kleine pauze kans.

met meer dan weer Books

Zelfs als uw kind niet graag lezen, kun je hem boeken geven om opnieuw en opnieuw te lezen aan te bieden. Zorg ervoor dat uw kind heeft een zeer gemakkelijke toegang tot boeken, als het moet nog herlezen content. Zelfs als uw kind is dus niet een boekenwurm, kun je hem een ​​aantal exemplaren in op de kwekerij of vraag nu en dan een boek dat van belang kan zijn om te betalen voor zijn verjaardag. Misschien begint het op een gegeven moment helemaal zelf te lezen wanneer hij de kans krijgt. Misschien kan het zelfs lopen om te beginnen dan met een dikke boekwerken met komische boeken of tijdschriften voor kinderen meer.

Interesse tonen van de vooruitgang

Proberen om interesse te tonen als uw kind iets leest. Zelfs als uw kind behoort door zich aan u en houdt wat het heeft gelezen op school of thuis, moet je goed luistert en praat met het kind over. leren lof voor de prestaties in het lezen kan uw kind te motiveren.

leren lezen zonder druk

Om te voorkomen dat uw kind weigert vanaf het begin om te leren lezen, moet je nooit uit te oefenen en je kind te dwingen om dwang of druk te lezen. Zorg ervoor dat er altijd een positieve stemming heerst als je gezonde bladeren in een boek en win dus krijg je kind zelf interesse in lezen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 31