Log in kleuterschool

Registratie in kleuter verschilt voornamelijk afhankelijk van de drager. Dus het wordt gedaan voor stedelijke en gemeentelijke kleuterscholen centraal op een aanvraag. In private kleuterscholen moet je individueel op basis van de criteria en toelatingsbeleid te informeren. Meer informatie over de gangbare praktijk bij het registreren voor de kleuterschool.

Log in de kleuterklas: Verschillende methoden

De inschrijving voor de kleuterschool kan sterk variëren in Duitsland, afhankelijk van de gemeente en de kleuterschool. Naast de formaliteiten en de termijn voor de inschrijving kleuter verschilt bijvoorbeeld. Sommige faciliteiten zijn zo populair dat ouders tijdens de zwangerschap zetten op de wachtlijst te zijner tijd te hebben een realistische kans op een plek laten hun kinderen al. In het algemeen kunnen de ouders hun kind in te schrijven door zijn tweede verjaardag in een kwekerij omdat het een wettelijk recht op een kleuterschool in de meeste provincies en instellingen vanaf de leeftijd van drie.

Weer te geven op de kleuterschool

Kinderen rugzak in bruin met twee kleine vossen vooruit opZodat uw kind alle belangrijke dingen kan nemen met de kleuterschool, adviseren wij een kleine rugzak. We vinden de Casual Mini Backpack met de zoete vos motief erg passend. We hebben de rugzak op Amazon gevonden.

Inschrijving in een gemeentelijke kleuterschool

Wat te overwegen bij de registratie in de gemeentelijke kleuterschool, hebben wij voor u samenbrengen:

 • Wanneer u zich aanmeldt? De inschrijving in de gemeentelijke kleuterschool kunt u onmiddellijk uit te voeren na de geboorte van uw baby. De deadline voor de inschrijving in de meeste faciliteiten binnen twee tot zes maanden voor het begin van de kinderopvang. Uw kind zal op de wachtlijst worden geplaatst voor een kleuterschool in de lokale gemeenschap na het inloggen.
 • Waar aanmelden? Voor registratie in stedelijke of gemeentelijke kleuterschool kunt u rechtstreeks contact met u opnemen met de verantwoordelijke jeugdzorg kantoor. Hier vindt u ook krijgen de nodige aanvraagformulieren in aanvulling op de lijst van de kleuterscholen. U kunt inloggen, maar ook direct in de kleuterschool van uw keuze te maken, het is gewoon geen garantie dat uw kind een plaats toegewezen in deze kleuterschool. Kom voor je verschillende gemeentelijke of gemeentelijke kleuterscholen ondervraagd, zodat u toch slechts een aanvraag in te vullen. Het is niet nuttig om een ​​aanvraag in elke kleuterschool te maken, want de plaatsen centraal zal worden toegekend.
 • Aanbrengmethode In het inschrijfformulier je draagt ​​ook een verlangen kleuterschool naast uw werk en woon-werkverkeer tijden en de gewenste lengte van de zorg. Bovendien moet je meer kleuterscholen aangeven waaraan u vermijden als je verlangen kleuterschool er geen ruimte meer vrij. De gemeente onderzoekt de aanvraag en heeft het kind dan naar een plek. Dit kan ook een van de "alternate kleuterscholen" of andere kleuter binnen de betreffende gemeente, die redelijk geacht. Als redelijk in een dergelijk geval dient elk kleuter, die niet meer dan een half uur van te genieten zijn. Zo moeten ouders niet altijd een stem in de keuze van de plaatselijke kleuterschool.
  Let op: In de gemeentelijke of gemeentelijke kleuterscholen zijn er meestal alleen plaatsen voor kinderen die in de betreffende gemeente zijn ingeschreven. De naburige gemeenten zijn niet verplicht om een ​​ruimte te bieden aan uw kind.
 • Wat zijn de kosten? De kosten van de kleuterschool worden door de individuele gemeenten te stellen en lopen sterk uiteen. Meestal zijn de ouders inkomen, grootte van het huishouden en de lengte van de diensttijd bij de berekening van de kleuterschool vergoeding opgenomen.

Inschrijving in een privé-kleuterschool

Parallel aan de toepassing in een lokale of gemeentelijke kleuterschool, kunt u zich aanmelden in de particuliere of de kerk kleuterscholen uw kind. Hier kunt u kijken naar de volgende dingen:

 • Wanneer u zich aanmeldt? Om in te loggen in een prive-kleuterschool, ouders moeten zorgen voor vroeg. Sommige kleuterscholen zijn zo populair dat geïnteresseerde ouders al kan zetten op de wachtlijst hun kinderen voordat ze geboren waren.
 • Waar aanmelden? Wanneer u zich aanmeldt voor een prive-kleuterschool moet u informeren van de inrichting volgens de registratie formaliteiten rechtstreeks bij het beheer of de vervoerder. Dit kunt u eenvoudig doen via de telefoon of je tijdens de openingstijden voor het beheer van de kleuterschool en komt u direct op de hoogte.
 • Aanbrengmethode Voor registratie in de prive-kleuterschool kunt u contact opnemen met de directie en de benodigde aanvraagformulieren hier te verkrijgen en laat je kind hetzelfde op de wachtlijst u tijdens de openingstijden van de kleuterschool. Een verscheidenheid aan instellingen, georganiseerd in het voorjaar en regelmatige informatie-avonden voor ouders. U kunt bellen en vragen de datum meestal. Op zo'n avond is niet alleen een gelegenheid om u een eerste indruk van de kleuterschool te geven tijdens een rondleiding, worden ouders geïnformeerd over het onderwijs provider, de organisatie van en het onderwijsconcept. Ook bij deze gelegenheid, kunt u zich aanmelden of op de wachtlijst worden gezet om uw kind.
 • Wat zijn de kosten? De kosten van een particuliere kleuterschool zijn meestal hoger dan die voor een lokale of gemeentelijke kleuterschool. De drager van de inrichting bepaalt de kosten. U kunt contact op met uw verzoek de kleuterschool dit makkelijk.

algemeen van toepassing op de gemeentelijke als de particuliere kleuterschool: Als uw kind tot de leeftijd van drie reeds in dezelfde inrichting, omdat de kleuterschool biedt een U3-care, de uitwisseling loopt meestal in de kleuterklas, zelfs zonder een applicatie.

De inschrijving voor de kleuterschool en de selectiecriteria

Bij de registratie voor de kleuterschool een verscheidenheid aan instellingen rekening met factoren zoals:

 • Entry leeftijd: Sinds 1996 elk kind in Duitsland in principe met de leeftijd van drie jaar recht op een kwekerij plaats. Deze claim komt neer als een regel om een ​​halve dag zorg plaats.
 • Locatie in de omgeving: Veel kleuterscholen hebben een bepaald verzorgingsgebied en nemen kinderen uit andere wijken of locaties.
 • Burgerlijke staat: In veel instellingen, worden de kinderen de voorkeur van alleenstaande ouders.
 • Ondersteuning tijd: De duur van de diensttijd is ook kritisch voor opname in de kwekerij.
 • Samenstelling van de groepen: De kleuterscholen ook kiezen voor het geslacht van het kind om een ​​evenwicht te vinden tussen jongens en meisjes te creëren.
 • Wickelkinder: Kleuterscholen zijn niet verplicht om Wickelkinder omvatten en vele verwerpen dit af ook. Of de keuze van de kleuterschool kost wat Wickelkinder, maar het kan worden verduidelijkt op voorhand.
 • broerIn de meeste Kleuterscholen voorrang wiens oudere broers en zussen worden verzorgd, zelfs in dezelfde instelling in de toewijzing van de plaatsen.

De aanvraag voor de kinderkamer, zoals je ziet, van apparaat tot apparaat sterk. Om deze reden, moet je je zorgen voor een goede tijd plaats voor een kind je.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 63