Luizen en neten – we ze zien!

Toen in de kleuterschool of op school voordat luizen wordt gewaarschuwd ouders moeten hun kinderen al snel te onderzoeken op de kleine rug kruipen. Maar hoe kun je luizen en hun eieren te herkennen? Wij zeggen hier, zoals te zien is hoofdluis besmetting makkelijkste en meest betrouwbare.

Als ouders in contact komt voor de eerste keer met het thema van luizen komen, zijn ze vaak onzeker op veel punten. Wanneer de luizen vandaan? En je moet het appartement na luizenplaag schoon te maken? Wat ouders moeten in gedachten houden in ieder geval, is dat een luizenplaag heeft niets te maken met persoonlijke hygiëne. Luizen alle mensen kunnen worden beïnvloed, vaak de voorkeur luizen zelfs vers gewassen haar. Het moet mama en papa waarom ga je niet te schamen als hun kind wordt beïnvloed door hoofdluizen. Integendeel - de luizen probleem zou moeten openlijk worden besproken op school of kleuterschool, om verdere verspreiding van luizen te voorkomen en om snel te ontdoen van de kleine ongedierte.

Grondige inspectie van het hoofd, om luizen op te sporen

Om een ​​onmiddellijke en grondige controle van het hoofd van het kind is het eerst nodig. Omdat luizen zijn niet alleen erg klein, maar ook wendbaar en gevoelig voor licht, een eenvoudige blik door het haar is vaak zonder succes, in het bijzonder wordt al gesproken wanneer het detecteert enige levende luis van een hoofdluis besmetting. Vaak een sterke jeuk is het eerste teken van een luizen infestatie, maar doet dit jeuk geen betrouwbare indicator. Ten eerste voorkomt jeuk, opgewekt uit het speeksel van de luis bij het zuigen bloed uit de hoofdhuid, helemaal betrokken op. En ten tweede, een jeukende hoofdhuid niet noodzakelijkerwijs afkomstig van hoofdluis. Als ouders ontdekken rood of ontstoken plekken op het hoofd van haar kind, maar het is raadzaam om ze te controleren door een arts.

detecteren luizen: indirecte en directe Kopflausdiagnose

Er zijn verschillende manieren om luizen te herkennen en uit te vinden als een kind lijdt aan een luizenplaag. Nits zijn een indirecte indicatie. De luizen eitjes, die worden omgeven door een robuuste chitine, hebben ongeveer pinhead grootte en zijn meestal dicht bij de hoofdhuid gevonden, als de temperatuur voor de ontwikkeling van de larven is er ideaal. Bovendien, de luizen leggen hun eieren bij voorkeur in de nek of tijdsdomein en achter de oren, aangezien de larven er na het uitkomen lichtere voeding gevonden.

De ontdekking van neten kan een teken zijn van een hoofdluis besmetting, echter, de enige diagnose van de eieren is problematisch om verschillende redenen.

  • De luizen eieren kunnen gemakkelijk worden over het hoofd gezien vanwege hun omvang. Nissen ook vanwege hun uiterlijk kan gemakkelijk worden verward met gewone roos. Echter, Nissen zijn in tegenstelling tot roos, niet alleen blaffen, maar vasthouden aan het haar.
  • Nits niet gemakkelijk kan worden gesloten voor een huidige besmetting. Sinds Nissen vasthouden aan het haar, kunnen ze vaak worden gevonden voor de maanden als een overblijfsel van een eerdere besmetting in hun haar. De vuistregel is dat neten die verder weg dan een centimeter van de hoofdhuid zijn, waarschijnlijk bevatten geen levende eieren meer. Dit verklaart het feit dat luizen eieren leggen 1-2 millimeter van de hoofdhuid. De larven komen in ongeveer 6-10 dagen. Een menselijke haar groeit ongeveer 10 millimeter per maand. Als een ei of meer dan een centimeter uit de buurt van de hoofdhuid, dan is het ofwel zeer oud en de larve wordt uitgebroed op een eerder punt in de tijd of de larve was te wijten aan de lage temperatuur om niet eens te ontwikkelen.
  • De diagnose van de Nissen is niet geschikt voor het evalueren van het succes van een reeds begonnen met de behandeling, zoals lege schelpen met het blote oog niet betrouwbaar kan worden onderscheiden van die met levende eieren.

De directe Kopflausdiagnose

In de directe methode van de diagnose, wordt het haar systematisch "kammen" om luizen te ontdekken en te verwijderen. Het is de indirecte methode op de neten in bijna alle opzichten superieur, want met hun hulp kan ondubbelzinnig zijn dat een huidige hoofd luizenplaag gesloten. De methode van "nat kammen" is zeer effectief, goed verdragen en niet zo pijnlijk en daarom wordt aangeraden bijvoorbeeld door de Federal Center for Health Education (BZgA) en het Robert Koch Instituut.

  • Voorafgaand aan het examen voor luizen haar van het kind moet worden gewassen met een conventionele shampoo.
  • Als tweede stap wordt een commercieel verkrijgbare conditioner aangebracht op het vochtige haar. Dit dient twee doelen. Ten eerste, de kammen van haar is dus niet zo pijnlijk, en ten tweede de zuivering voorkomt dat de luizen weglopen omdat ze tijdelijk niet in staat om door de vochtige massa.
  • Als derde stap, het haar met fijntandig luizenkam van metaal of kunststof te (bezoek aan de apotheek) systematisch gekamd. Het is belangrijk dat de individuele strengen afgescheiden en deze worden uitgekamd volgorde vanaf de hoofdhuid het haar uiteinden. Na elke streng van de kam op een hellen Tuch of een papieren handdoek om afgehaald zijn te controleren of de luizen, de iets kleinere larven of neten zijn verwijderd uit het haar. Een ander voordeel van de conditioner hiervan is dat beide duidelijk afsteken tegen de luizen en larven, evenals de kleine portretten van de lichte massa en zijn duidelijk zichtbaar met het blote oog.

Tip: Als ouders niet zeker weet of het echt in een gekamd-out "iets" aan een luis of een larve - gewoon wachten tot het haar conditioner wordt gedroogd en vervolgens het bezit van een haar in de nabijheid van de vermeende luis. Als deze plaats houdt en langs klimt op, het is duidelijk een luis.

Wat te doen als luizen aanwezig zijn?

Afhankelijk van hoe de controle faalt, verschillende stappen nodig.

  • Zelfs de ontdekking van een enkel levend luis betekent duidelijk een hoofdluis besmetting, die onmiddellijk moeten worden behandeld. We hebben tips voor een goede behandeling samengesteld.
  • Als alleen de larven, maar geen luizen werden ontdekt tijdens een al begonnen behandeling, die een aanhoudende luizenplaag, die nog steeds geen risico op infectie te vertegenwoordigen op dit moment echter aangeeft, omdat de larven nog niet het hoofd van hun gastheer niet verlaten. Toch is een consistente follow-up die nodig zijn om de larven te voorkomen dat volwassen luizen ontwikkelen, kunnen eieren te leggen.
  • Als alleen luizen en neten of geen larven in de controle werden ontdekt, zijn er twee mogelijkheden. Als ouders al behandeling zijn begonnen, moeten ze worden voortgezet zoals gespecificeerd door de fabrikant voor luizen, om eventueel te doden overleven eieren. Als er geen behandeling is nog niet begonnen, is het in de Nissen naar alle waarschijnlijkheid om resten van een eerdere aanval, omdat de eieren niet kan worden overgedragen.

Het maakt niet uit hoe de controle faalt, moet het onderwerp van hoofdluis serieus worden genomen. Wanneer een ontbrekende of niet correct uitgevoerde behandeling, kunnen de luizen verder verspreiden en uitgegroeid tot een langdurige beproeving voor het hele gezin.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3