Lus og luseæg – vi ser dem!

Når du er i børnehaven eller i skolen før lus advares forældre bør undersøge deres børn hurtigt på den lille snigende tilbage. Men præcis hvordan kan du genkende lus og deres æg? Vi siger her, som det kan ses hovedlus angreb nemmeste og mest pålidelige.

Når forældre kommer i kontakt for første gang med temaet for lus, er de ofte usikre på mange punkter. Hvor lusene kommer fra? Og du er nødt til at rense lejligheden efter lus angrebets? Hvilke forældre skal huske på, under alle omstændigheder, er, at en lus angreb har intet at gøre med personlig hygiejne. Lus alle mennesker kan blive påvirket, ofte foretrækker lus selv nyvasket hår. Det har til mor og far hvorfor ikke være flov, hvis deres barn bliver ramt af hovedlus. Tværtimod - det lus problemet bør diskuteres åbent i skolen eller børnehaven, for at forhindre yderligere spredning af lus og at slippe af med de små skadedyr hurtigt.

Grundig inspektion af hovedet, for at afsløre lus

Til en øjeblikkelig og grundig overvågning af barnets hoved er først nødvendigt. Fordi lus er ikke kun meget lille, men også adræt og følsomme over for lys, en simpel kig gennem håret er ofte forgæves, især er allerede talt, når den registrerer eneste levende lus af en lus angreb. Ofte en stærk kløe er det første tegn på en lus skadedyrsangreb, men gør dette kløe er ikke en pålidelig indikator. For det første opstår kløe, som er genereret fra spyt af lus, når suger blod fra hovedbunden, overhovedet ikke berørt på. Og for det andet, en kløende hovedbund ikke nødvendigvis stammer fra hovedlus. Hvis forældrene opdager røde eller betændte områder på hovedet af sit barn, men det er tilrådeligt at tjekke dem af en læge.

opdage lus: indirekte og direkte Kopflausdiagnose

Der er flere måder at lus at genkende og finde ud af, om et barn lider af en lus angreb. Nits er en indirekte indikation. De lus æg, som er omgivet af en robust chitin, har om knappenålshoved størrelse og findes normalt tæt på hovedbunden, da temperaturen for udviklingen af ​​larverne er der ideel. Desuden lusene lægge deres æg fortrinsvis i nakken eller tidsmæssige region samt bag ørerne, som larverne fundet der efter udklækning lysere fødevarer.

Opdagelsen af ​​nits kan være et tegn på et hoved lusebefængthed imidlertid den eneste diagnose af æggene er problematisk af flere grunde.

  • Lusene æg kan let overses på grund af deres størrelse. Nissen også på grund af deres udseende kan nemt forveksles med almindelig skæl. Men Nissen være i modsætning til skæl, ikke bare gø, men holde sig til håret.
  • Nits kan ikke lukkes nemt til en aktuel angreb. Da Nissen holde sig til håret, kan de ofte findes i flere måneder som en rest af en tidligere angreb i deres hår. En tommelfingerregel er, at nits der er længere væk end en centimeter fra hovedbunden, mest sandsynligt indeholder levende æg mere. Dette forklarer, at lus lægge æg 1-2 millimeter fra hovedbunden. Larverne udklækkes i omkring 6-10 dage. En menneskehår vokser omkring 10 millimeter per måned. Hvis et æg eller mere end en centimeter væk fra hovedbunden, så er det enten meget gamle og larven er udklækket på et tidligere tidspunkt eller larven skyldtes den lave temperatur til at udvikle ikke engang.
  • Diagnosen af ​​Nissen er ikke egnet til at vurdere succesen af ​​en allerede begyndt behandling, som tomme skaller med det blotte øje ikke kan opgøres pålideligt skelnes fra dem med levende æg.

Den direkte Kopflausdiagnose

I den direkte metode til diagnosticering, håret systematisk "kæmning" at opdage lus og fjern. Det er den indirekte metode med nits i næsten alle henseender overlegne fordi med deres hjælp kan være utvetydigt konkluderede, at en aktuel hovedlus angreb. Fremgangsmåden til "våd kæmning" er meget effektiv, veltolereret og ikke så smertefuldt, og så det anbefales for eksempel ved Federal Center for Health Education (BZgA) og Robert Koch-instituttet.

  • Forud for undersøgelse for lus hår af barnet skal vaskes med en konventionel shampoo.
  • Som et andet trin en kommercielt tilgængelig balsam anvendes på fugtigt hår. Dette tjener to formål. For det første kæmning af håret er derfor ikke så smertefuldt, og for det andet den udrensning forhindrer lus i at løbe væk, fordi de er midlertidigt ude af stand til at bevæge sig gennem den fugtige masse.
  • Som et tredje trin, håret med en fintandet nit kam lavet af metal eller plast nødt til (besøg Apotek) systematisk kæmmet. Det er vigtigt, at de enkelte strenge adskilt, og disse er kæmmet gennem sekventielt fra hovedbunden til hårspidserne. Efter hver streng af kammen på en hellen Tuch eller et stykke køkkenrulle skal fjernes for at kontrollere, om lus, har det lidt mindre larver eller luseæg blevet fjernet fra håret. En anden fordel ved hårbalsam af dette er, at begge står klart mod lus og larver, samt de små portrætter af den lyse masse og er klart synlige for det blotte øje.

Tip: Hvis forældre ikke er sikker på, om det virkelig er i en kæmmet ud "noget" til en lus eller en larve - bare vente, indtil hårbalsam tørres og derefter holde et hår i nærheden af ​​den påståede lus. Hvis det holder til det, og sammen klatrer på det, er det helt klart en lus.

Hvad skal man gøre, hvis lus er til stede?

Afhængigt af, hvordan kontrollen svigter, er det nødvendigt forskellige trin.

  • Selv opdagelsen af ​​en eneste levende lus betyder klart en lus skadedyrsangreb, som skal behandles straks. Vi har samlet tips til korrekt behandling.
  • Hvis kun larver, men ingen lus blev opdaget under en allerede begyndt behandling, hvilket indikerer en vedvarende lus skadedyrsangreb, som stadig ikke udgør en risiko for infektion på dette tidspunkt, men fordi larverne endnu ikke forladt lederen af ​​deres vært. Ikke desto mindre er en konsekvent opfølgning er nødvendig for at forhindre larverne til modne lus udvikle, kan lægge æg.
  • Hvis der bliver opdaget kun nits og lus eller ingen larver i kontrollen, er der to muligheder. Hvis forældre allerede har startet behandling, bør de fortsættes som specificeret af fabrikanten for lus, for eventuelt at dræbe overlevende æg. Hvis ingen behandling er startet endnu, det er i den Nissen efter al sandsynlighed til resterne af et tidligere angreb, fordi æg ikke kan overføres.

Uanset hvordan kontrollen svigter, skal tages alvorligt genstand for hovedlus. Når en manglende eller ikke korrekt udført behandling, kan lusene sprede sig yderligere og blive en langvarig prøvelse for hele familien.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =