meningokokvaccination

Meningokok bakterier er ansvarlige for en stor del af alle eksisterende meningitis. I vores breddegrader, er de ikke meget udbredt, men Den Stående Komité for Vaccination (Stiko) af Robert Koch Instituttet anbefaler meningokok vaccination til børn i alderen tolv måneder. Her kan du give dig et overblik over fordele og ulemper ved meningokok vaccination.

Bakterien Neisseria meningitidis er det kausale agens for sygdommen meningokok og overføres ved dråbeinfektion, for eksempel i spyt, næse eller hals sekreter. Der er 12 forskellige stammer af bakterien kendt, kan de fleste sygdomme i stammerne B (ca. 70 procent af sygdom) og C i Europa (ca. 20 procent af sygdom) udløses.

Hvad er brugen af ​​meningokok-vaccine?

Meningokok både hos børn og voksne en af ​​de mest almindelige udløser af bakteriel meningitis, de såkaldte meningitis. Især hos børn og unge, kan det i løbet af sygdom, ske, at patogener spredes via blodbanen og føre til blodforgiftning, eller værre, at indre blødninger. Ofte meningokok infektion tiltrækker også permanent skade som der kan påvirke hjernen eller høresansen. Også, epilepsi er en mulig konsekvens.

For visse højrisikogrupper, er en meningokokvaccine især anbefales. Som infektionen ved en individuel forsvar svaghed favoriseres, vaccination er især nyttig, når en medfødt eller erhvervet immundefekt eksisterer. Også truede laboratorium personale bør tage en forebyggende vaccination i betragtning. Det er også tilrådeligt at være på rejse i udlandet i en udtalt risiko område, for eksempel i dele af Asien eller Afrika, immunisering. Et længere ophold i et land med en officiel anbefaling til vaccination, såsom en studerende eller en udvekslingsstudent i Det Forenede Kongerige, Spanien og Holland, taler også for meningokok vaccination.

Impfkritiker opmærksom på, at en vaccination er i dette land temmelig overflødig. Fordi i Europa, det overvældende flertal af meningokok infektioner forårsaget af bakterier af typen B. Men den tilgængelig i Europa vaccine indeholder, kun antigener af type A, C, W og Y, hvorfor ikke yder tilstrækkelig beskyttelse mod sygdommen kunne opnås ved meningokok vaccine.

Display guide til vaccinationer

Bog anbefaling til vaccination: Fra praksis en børnelægeIngen anden emne er så kontroversiel blandt forældre som tema vaccination. Er det nødvendigt eller bare moneymaking? Guiden "Fra praksis en børnelæge" giver forældre en guide og forklarer.

Hvornår og hvordan meningokok vaccine?

Den Stiko anbefaler enkelt vaccination fra en alder af 12 måneder. På dette tidlige tidspunkt er en såkaldt konjugatvaccine anvendes, i hvilket antigenet indeholdt bindes til et bærerprotein, således de stadig umodne immunsystemer meget unge børn "genkender" patogenet og producerer tilstrækkelige antistoffer til at tillade meningokokvaccine klassificeret som effektiv kan være.

En vaccination før en alder af to er mulig. Den meningokok vaccine dog opdelt i flere partielle vaccinationer. Det vil enten to doser med et interval på otte uger eller tre doser med intervaller på fire uger til at bruge.

Fra 19 måneders alderen, vaccinen er tilgængelig med en såkaldt polysakkaridvaccine hvori bærerproteinet beskrevet er ikke længere inkluderet.

Beskyttelsen vare omkring tre år, så hver tre til fem år en booster-vaccination er tilrådeligt for længerevarende ophold i højrisikoområder.

Poll: forekomsten af ​​meningokok vaccine

I vores undersøgelse spurgte vi NetMoms på 550 mødre, om de har deres barn i henhold til Stiko anbefalinger mod meningokok vaccineret. 50 procent af mødrene forlader deres barn vaccineret allerede i løbet af det første leveår. Det anbefalede tidspunkt for vaccination af det andet år, vil næsten 80 procent af alle børn allerede vaccineres. Enkelte forældre har deres børn vaccineret senere, men også give afkald på meningokok, ens som i pneumokokker, 10 til 15 procent af forældrene på en Imfung.

Kilde: NetMoms undersøgelse af 550 mødre (2011)

Hvem bør ikke modtage meningokok vaccine?

Hvis en allergi er kendt i den vaccinerede i en eller flere af de øvrige indholdsstoffer i de Impfserums, bør undgås til en anden vaccine, hvis det er nødvendigt. Det bør også ikke vaccineres én gang med den samme forberedelse i tidligere voldsomme reaktioner på en vaccine, såsom besvimelse eller kramper, høj feber, eller åndenød.

Den meningokok vaccination bør blive forsinket, hvis den person, der skal vaccineres er blevet syg på tidspunktet for vaccination ved en feberagtig infektion med behov for særlig lægebehandling. Men simple infektioner såsom en forkølelse, er ikke en hindring, som en regel.

Det er vigtigt, at du diskuterer mulige risikofaktorer før hver vaccination i detaljer med din læge, så han kan du foreslå alternativer, hvis det er nødvendigt.

Mulige bivirkninger af meningokok vaccination

Som med enhver vaccine kan forårsage milde reaktioner på vaccinen også i immunisering mod meningokok. Disse omfatter let rødmen, hævelse eller ømhed på injektionsstedet. Begge vacciner kan let feber og influenzalignende symptomer, såsom hovedpine og muskelsmerter, kulderystelser, træthed eller gastrointestinale symptomer forårsage. Hos spædbørn det kommer til meningokok vaccine til tider til feberkramper.

Impfkritiker klager over, at så endnu ingen langsigtede undersøgelser af de enkelte vacciner og deres langsigtede bivirkninger, såsom en mulig påvirkning af meningokok-vaccine i den tidlige barndom udvikling er til stede.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 69