Miskraam: Oorzaken en risicofactoren

Er is niet ongewoon dat een zwangerschap eindigt in een miskraam. Hier kunt u zien welke als gevolg van een miskraam kan zijn en hoe hoog is het risico voor de vroegtijdige einde van een zwangerschap.

Miskraam: Wat betekent dit?

Miskraam is wanneer een zwangerschap voorafgaand aan de tijd rond de 20e eindigt op 22e week van de zwangerschap en het gewicht van de foetus, zelfs bij minder dan 500 gram. Als de foetus sterft op een later tijdstip wanneer het al ernstig is, wordt erkend als de doodgeboren.

In een miskraam onderscheid gemaakt tussen een vroege abortus, als de zwangerschap vóór de 12e week van de zwangerschap eindigt, en een late abortus, als de zwangerschap na de 12e week van de zwangerschap eindigt.

Daarnaast zijn er nog andere verschillen die zijn gebaseerd op de progressieve vorm en het stadium van miskraam. Meer kun je in ons artikel: leren "Annuleren vormen en verschillen op een miskraam."

Miskraam in de eerste weken van de zwangerschap

Vooral in de eerste weken van de zwangerschap kan leiden tot een miskraam. Veel vrouwen die een miskraam lijden, zelfs niet weten op het moment dat ze zwanger zijn. Zo veel ook merken niets van een miskraam en bijwerkingen veroorzaken, zoals bloeden, bijvoorbeeld op hun maandelijkse cyclus terug. Een werkelijke miskraam kan daarom alleen in principe worden aanvaard. Er wordt geschat dat 30 procent van de vrouwen lijden van een of meer miskramen in hun leven. Met reeds zwangerschappen, het tarief is ongeveer 15 tot 20 procent. Bijna de helft van alle miskramen blijft dus grotendeels onopgemerkt.

Oorzaken van miskraam

Vaak is het niet mogelijk om de oorzaken van de miskraam unieke verduidelijken. Omdat er een aantal verschillende factoren, zowel aan de kant van de ouders, en aan de zijde van de foetus, wat kan leiden tot:

 • zijn vaak genetische oorzaken de reden voor een miskraam. Daarbij kan in het kader van de zogenaamde chromosomale afwijkingen, fouten in het erfelijk materiaal. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer er verschillende chromosomen veranderd zijn midden. Dit kan leiden tot een embryo zich niet ontwikkelt en sterft. De zogenaamde translocatie, een genetische fout in de ouders aanwezig is. In de bevruchting van een eicel, kan dit defect in het ergste geval tot gevolg hebben dat een embryo ontbreekt belangrijke genen die hij nodig heeft voor verdere ontwikkeling.
 • Infecties tijdens de zwangerschap in het ergste geval kan een miskraam het gevolg. In onze speciale kunt u gedetailleerde informatie te bieden en uit te vinden hoe je ze kunt voorkomen dat over de meest gevaarlijke infecties tijdens de zwangerschap, zoals rode hond, hepatitis of toxoplasmose.
 • aangeboren Afwijkingen van de baarmoeder of baarmoederhals zwakte kunnen ook oorzaken miskraam.
 • In miskramen binnen de eerste acht weken, de oorzaak is vaak te wijten aan het feit dat, hoewel een vruchtzak, maar geen embryo heeft ontwikkeld. Dit heet mola.
 • ook vleesbomen, Dus goedaardige gezwellen in de baarmoeder, kan van cruciaal belang zijn om een ​​voortijdig einde van de zwangerschap, afhankelijk van de locatie en grootte. Meer u kunt vinden in ons artikel "Vleesbomen: baarmoedertumoren zwangerschap te voorkomen."
 • hormonale stoornissen, Bijvoorbeeld, een stoornis van schildklierfunctie, het risico op een miskraam ook.
 • mentale stress, Bijvoorbeeld, stress of een shock, kan een miskraam bevorderen.
 • Externe invloeden zoals zwaar tillen of Alcohol- en drugsmisbruik, kan ook eindigen in een miskraam. Lees meer in onze special "Ontdek wat u kunt tijdens de zwangerschap?".
 • een toxemia, ook bekend als eclampsie, kan een gevaar betekenen voor de foetus. Wat is een zwangerschap vergiftiging en hoe het zich manifesteert, kun je ons artikel zie "Wat is pre-eclampsie?" Leer.

Risicofactoren als oorzaken van miskraam

Elke zwangere vrouw hoopt dat haar zwangerschap verloopt zonder complicaties. Er zijn echter een aantal factoren de aanstaande moeder betreffende, in verband waarmee het risico op een miskraam aanzienlijk toe:

 • Helaas is de kans op een miskraam neemt toe met de leeftijd. Informeer uzelf in ons artikel "risico zwangerschap met meer dan 35 jaar?" En zie wat je moet zoeken.
 • Pre-bestaande voorwaarden, bijvoorbeeld met betrekking tot het hart, de nieren of de bloedsomloop, maar ook diabetes, vormen een risicofactor en kunnen daarom oorzaken miskraam. Het is raadzaam in de zaak om dit te bespreken voor een geplande zwangerschap met uw arts.
 • de Aantal eerdere zwangerschappen kan het risico op een miskraam vergroten. Dus vrouwen die al twee of drie keer zwanger waren, een verhoogd risico op een miskraam.
 • Als u al één of meer miskramen hebben geleden, is er ook een verhoogd risico.
 • op gerelateerde producten, zoals sigaretten en alcohol, moet je tijdens de zwangerschap volledig te laten vallen, omdat zij uw ongeboren kind in gevaar brengen. Voor meer informatie kunt u vinden in ons artikel "alcohol, sigaretten en koffie tijdens de zwangerschap."
 • teveel cafeïne kan uw ongeboren kind schaden. Je moet dus houd uw consumptie in bedwang. Informatie die u kunt vinden in ons artikel "Koffie in de zwangerschap".

Sommige van deze risicofactoren, zoals het gebruik van stimulerende middelen, kunt u gemakkelijk verwijderen. Wat je niet kunt doen, kunt u "te voorkomen miskraam" in onze post out.

Miskraam moeten worden verwerkt

om te gaan met het verlies van een kind is pijnlijk. Maar het is zeer belangrijk om dit te doen. In ons artikel "rouw na een miskraam" Je kunt erachter te komen waarom het zo belangrijk is om te gaan met het verdriet over het verlies van uw kind. We laten u ook manieren om te verwerken, die reeds andere ouders betrokken is geholpen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 73 =