Missä ja milloin hakea vanhempainrahaa?

Vanhempainrahaa kannattaa varhain syntymän jälkeen vauvan pyynnöstä, mutta kuten kaikki muut muodollisuudet voidaan helposti menettää seurata. Täällä voit selvittää, missä sinun täytyy lähettää hakemuksesi, mitä määräajat kannattaa harkita ja kuinka kauan voit hakea vanhempainrahaa.

Jossa voi hakea vanhempainrahaa?

Kun sinä ja kumppanisi haluaa ottaa vanhempainrahaan, sinun on jokaiselta täydeltä kirjallisen hakemuksen lapsilisä toimisto paikan päällä. Yksityiskohtainen luettelo osoitteista löytyy verkkosivuilla liittovaltion perhe-, vanhus-, nais- ja nuorten. Itse sovellukset saat vastaavissa vanhempainrahakauden toimisto, mutta nyt myös pitää monta sairausvakuutus ja synnytysosastoilla tarvittavat lomakkeet valmiina.

Alkuperäiseen sovellukseen, useita asiakirjoja ja asiakirjat, joita et tarvitse jättää ovat:

  • Syntymätodistus tai syntymätodistus lapsen
  • Todisteita tuloista viimeisen 12 kuukauden
  • Todistus sairausvakuutuksen ostamiseen äitiysrahan syntymän jälkeen
  • Todistus työnantajan osuus äitiysrahaan
  • Työaika vahvistuksen työnantajan osa-aikatyötä tai selityksiä työskentelyä, jos olet itsenäinen ammatinharjoittaja

Tuo kirjan vihje: Babypedia

Suositeltavaa luettavaa: BabypediaSovellukset, lomakkeet, tarkistuslistoja - täällä voit nopeasti kadottaa. Siksi haluamme kirjan "Babypedia" suositeltava. Jossa on paljon vinkkejä ja tietoa kannatatte kirjaa, kun viranomaiset Marathon.

löysimme Amazon kirjasta.

Kun voi hakea vanhempainrahaa?

Jos haluat hakea Vanhempainetuuksia kannattaa pitää mielessä, että vanhempainraha maksaa eikä kalenterikuukauden, mutta sen jälkeen kuukauden lapsen hengen. Jos vauva on syntynyt, että 15. elokuuta jakso on voimassa 14. syyskuuta ensimmäinen kuukausi, jolloin voit siirtyä vanhempiesi rahaa. Koska vanhempainrahaa maksetaan takautuvasti vain kolme kuukautta elinaikaa, on tärkeää, että hoidat varhain syntymän jälkeen se, että hakemuksen tositteet saapua vanhempien eduksi toimistossa.

Vanhempainraha ja vanhempainvapaa

Vanhempainraha ja vanhempainvapaata saa soveltaa täysin rinnakkain. Kuitenkin useimmat vanhemmat, se ei ole mitään tekemistä, sillä edellytys oikeus vanhempainetuuksiin vähenevät työaika on 30 tuntia viikossa. Koska sinulla on seitsemän viikkoa tilata oman työnantajan äitiysloman, se vie hieman suunnittelua ja onnea vastaamaan vanhempainrahaan ja vanhempainvapaan optimaalisesti.

Niin kauan kuin voit hakea vanhempainrahaa?

Periaatteessa voit hakea vanhempainrahaa 12 ensimmäisen elinkuukauden aikana, vauva yksin. Vaikka kumppanisi vähintään kaksi kuukautta pyysi vanhempia rahaa, voit laajentaa 14 kuukaudella. Ns "kumppani kuukauden" usein nimitystä "isyyslomaa", koska isät, jos ollenkaan, yleensä vain vaatia tilille vähimmäisajan.

Edellytyksenä kumppanin kuukausien ansiot kumppani huolehtimalla lapsen on todella vähentynyt. Jos kumppani ei siis ole toiminut aiemmin, hän voi hakea ole kumppania kuukautta. Kumppani kuussa muuten, paitsi vanhempien eduksi toimistossa, mutta myös seitsemän viikkoa etukäteen on annettava työnantajalle.

Tekee poikkeuksen lainsäätäjien yksinhuoltajille ennen, jotka voivat liittyä kumppani koko 14 kuukautta elämän itsenäisesti. Voit tehdä tämän sinun täytyy vain todistaa, että olet yksin huoltaja ja lapsi ensisijaisesti asuu omassa taloudessa. Jos kumppani, esimerkiksi takia tauti, voi hoitaa lasta yksin, sinä myös vanhempainrahaa 14 elinkuukauden. Tärkeää tässä lääkärintodistus tai vastaavia todisteena.

Influence of äitiysetuuksia

Äitiysetuudet kuuluu äitiysrahan sairausvakuutusrahaston, työnantajan maksu äitiysrahaan ja palkkiot siviilikäyttöön samalla äidin suoja-aika.
Kk jossa otat äitiysetuuksia loppuun, on kuittaamiseen vanhempainrahaa. Syynä on, että äitiysetuuksista palvelee samaa tarkoitusta kuin vanhempainrahaa. Ja niin kaksi kuukautta äitiysloman voit korkeintaan 10, kun yksinhuoltaja väittämällä 12 todellinen lapsilisän kuukautta.
Lisätietoja kunnioituksen muita etuja vaikuttaa Vanhempainetuuksia löydät meidän artikkeli "vanhempainetuuksista ja työttömyysetuudet?".

Miten jaat vanhempainrahaa kuukautta parhaiten?

Mieti yhdessä kumppani, jolta haluat hakea kullekin vanhempainetuudet:

Joustava asettelu: Et ota pala loppuun vanhempainrahakauden maksuja. On mahdollista esimerkiksi, että ensin ottaa kolmanteen ja seitsemäs-neljästoista elinkuukauden, kun oma kumppani niiden välillä tauolla jäädä kotiin.

Samanaikainen viite: Jos sama koskee vanhempainrahakauden, ajalta tietenkin vähennetään vastaavasti. Oletetaan, että molemmat vanhemmat haluavat samaa vaatimusta vanhempainetuuksiin koko ajan. Sitten he saavat kuukausittain kaksinkertainen kannet, mutta vain seitsemän sijasta neljäntoista kuukauden elinikäinen.

Laajennettu maksuaikaa: Haluttaessa voit antaa maksat vain puolet kuukausittain. Siten ajan vanhempainrahan 12-24 tai kumppanien kanssa kuukautta, 14-28 kuukautta elämää. Doubled Olosuhteet, kuten lyhennetty työaika, sitten soveltaa vain ensimmäiset 14 elinkuukauden aikana vauva. Sitten voit palata töihin normaalisti ja saada lisäksi palkkaa, maksetaan kuukausittain puoli joukko vanhempainrahaa.

Erityisestä kysymyksiä, viranomaiset voit varmasti auttaa paikan päällä. Mutta paljon enemmän tietoa vanhempainraha ja vanhempainvapaa löytyy myös meille, esimerkiksi siitä, miten voit laskea määrän vanhempainraha etukäteen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =