Napa tuoksuu: syyt ja hoito

On olemassa monia erilaisia ​​syitä, miksi napa haisee. Sillä epämiellyttävä haju huono hygienia napa, tulehduksen tai sieni-infektio voi olla vastuussa.

Napa haisee: Yleisiä syitä ja hoito

Laskeuma ihosolujen, lika, hiki tai tekstiilikuiduista tarjoavat parhaat edellytykset bakteerien. Jossa terveyden navasta laiminlyöty, voidaan lämmin, kostea ympäristö bakteereita muodossa, että leviäminen epämiellyttävää hajua. Jos napa haisee, voi myös kutsua napa kivet vastuussa. Näitä esiintyy kun kuolleita sarvi soluja pysyä yhdessä, jotka ikänsä, kivelle massaksi. Tällöin perusteellinen puhdistus napa on riittävä. Yksinkertaisesti navan kostealla pumpulipuikolla ja jotkut suihkugeeli tai saippuaa puhdista. kiinnittäen erityistä huomiota asetettu pieni iholle ryppyjä ja markkinaraon.

Yleinen syy epämiellyttävästä hajusta voi myös olla Tulehdusta tai sieni-infektio olla. Tekee tuntua tulehdusta kutinaa ja / tai tihkuu. Lievä tulehdus voi käsitellä itse. Täällä puhdista navan perusteellisesti ja hieroa pumpulipuikolla jotain parantavaa tai voidetta. Kun tulehdus jatkuu edelleen ja alkaa satuttaa, kannattaa ehdottomasti yhteyttä lääkäriin. Joskus se voi olla sieni-infektio tai vastaava, joka on käsiteltävä reseptiä aineita.

Napa haisee: katselu vauva

Jos haisee navan kanssa vastasyntynyt vauva, ota heti yhteys lääkäriin välttää vakavia komplikaatioita. Vuonna napa infektio vahva hajuisia, rasvainen-märkivä nestettä normaalisti poistuu. Iho navan on punainen, turvonnut, erittäin herkkä kosketus ja. Mutta nämä oireet voivat myös olla hyvin heikko. Vakava sairaus, se voi johtaa verenmyrkytys koska vastasyntynyt vielä hyvin heikko immuunijärjestelmä. Siksi navan hoito on tehtävä huolellisesti.

Napa huolta nuorempi ja vanhojen

Olipa itse tai lapsesi: Napa olisi kiinnitettävä riittävästi huomiota, kun suihkussa tai kylvyssä. Yleensä lyhyen huuhtelun jo tarpeeksi. Jos napa hyvin syvällä tai purkaminen, auttaa pumpulipuikolla puhdistuksessa. On myös tärkeää pitää se kuivana. Erityisesti vauvojen ja pienten lasten erityistä napa jauhetta haetaan. Mutta aikuiset voivat käyttää jauhetta, jotta se ei vain kyse siitä, että että napa haisee.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 38 =