Når de “blivende tænder” kommer fra?

De første blivende tænder normalt vises med indrejse i skolen. I hvilken rækkefølge de rigtige tænder erstatte mælketænder og hvad du bør være opmærksom på dette tidspunkt, kan du læse her.

Blivende tænder: først blive vist præmolarer

Allerede inden første baby tand udebliver første blivende tænder omkring en alder mellem seks og syv år. De første tænder, det gennembrud er molarer, mere præcist den såkaldte seks. Disse er brede kindtænder langt tilbage i munden. Da de har ingen forgænger i det primære tandsæt, børnene ofte ikke mærke til, at de går i stykker. Men det var de seks bør opretholde børnene meget godt, fordi de er vigtige for en smidig kæbe konstruktion.

Display tandpleje for børn

elektrisk Kinderzahnbürse med Disney temaTandpleje er fra en ung alder et vigtigt emne. Til dette kursus, du har brug det rigtige udstyr. Den første elektriske tandbørste og en god tandpasta her er afgørende. Derudover er der smukke Hour briller, vænne dit barn legende til varigheden af ​​tandbørstning.

Blivende tænder: Næste kommer fortænderne

Mellem den sjette og det ottende år, børnene taber de centrale fortænder, derefter den side. Gradvist er hver barn tand erstattes af en permanent tand indtil ændringen af ​​tænder er omkring færdig med tolv år. Rødderne af mælketænderne vil gradvist nedbrydes i denne fase. Derfor børnenes tænder løsne og til sidst falde ud. Inden uger, blivende tænder vokser ind i de huller, der er oprettet.

Blivende tænder: Sidste kommer de bageste kindtænder

Med gennembrud af de bageste kindtænder, kaldet syvere, den permanente tænder er stort set afsluttet: Det har nu 28 tænder. De visdomstænder at otte kommer - hvis overhovedet - først efter 18 år frem i lyset.

især omsorg for blivende tænder

Emaljen af ​​den nye tænder er endnu ikke helt mineraliseret efter gennembruddet og derfor mere modtagelige for forfald. Løse baby tænder, manglende tænder og erupting tænder komplicere mundhygiejne under tandsæt. En øget risiko for huller i tænderne er resultatet. Fra den sjette fødselsdag er børn, selvom i stand til at børste alle overflader på deres tænder selv, men de når ikke fuldstændig fjernelse af plak. Derfor er det tilrådeligt at børste blivende tænder for dit barn hver dag igen sig selv. I dette tilfælde bør du tyggefladen nyligt udbrud, permanente kindtænder, være særlig opmærksom. Fordi disse er lang tid dybere end de resterende mælk kindtænder. Fra når dit barn virkelig kan rense dig selv, kan du i vores artikel "Hvornår kan mit barn børstning selv?" Læs.

Tandpasta og tandbørstning teknik til blivende tænder

For at beskytte de nye blivende tænder fra huller i tænderne, bør du fra den syvende fødselsdag for et barn din en tandpasta med et højere fluorindhold (1000-1500 ppm) vælger. Til rengøring, især tandbørster med børstehår X eller en elektrisk tandbørste, som når ind mellem tænderne og således kan tillade en bedre fjernelse af plak egnede. Alt om den rigtige tandpasta, du finder i vores artikel "Den rigtige tandpasta og andre hjælpere." Vi giver oplysninger om den korrekte børstning teknik til baby tænder i vores artikel "Sådan børste baby tænder rigtige". Kig i vores ekspertgruppe "Tandpleje Tips for Kids" igen og ændre dine spørgsmål til vores eksperter.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 54