Navel geuren: oorzaken en behandeling

Er zijn veel verschillende redenen waarom een ​​navel ruikt. Voor de onaangename geur slechte hygiëne van de navel, kan een ontsteking of schimmelinfectie verantwoordelijk zijn.

Navel geuren: Veelvoorkomende oorzaken en behandeling

Afzetting van huidcellen, vuil, zweet of textielvezels bieden ideale omstandigheden voor bacteriën. Wanneer de gezondheidstoestand van de navel verwaarloosd, kan door de warme, vochtige omgeving kiemen vormen die spread onaangename geur. Als de navel ruikt, kan ook wel navel stenen verantwoordelijk. Deze ontstaan ​​wanneer dode hoorncellen bij elkaar blijven, die door de tijd, om een ​​steen-achtige massa. In dit geval een grondige reiniging van de navel voldoende. Gewoon de navel met een vochtige wattenstaafje en sommige douchegel of zeep grondig te reinigen. met speciale nadruk gelegd op kleine rimpels en niches.

Voorkomende oorzaak van de onaangename geur kan ook een Ontsteking of schimmelinfectie zijn. Voelbaar wordt ontsteking door jeuk en / of lekt. Een lichte ontsteking kunt u zelf af te handelen. Hier grondig reinigen van de navel en wrijf met een wattenstaafje wat genezing of zalf. Wanneer de ontsteking verder aanhoudt en het pijn begint te doen, moet u zeker een arts te raadplegen. Soms is het misschien een schimmelinfectie of iets dergelijks, die moet worden behandeld met recept agenten.

Navel geuren: Kijken van de baby

Als geuren van de navel met een pasgeboren baby, moet u onmiddellijk een arts raadplegen om ernstige complicaties te voorkomen. In een navel infectie een sterk ruikende, vette-purulent vloeistof normaal verlaat. De huid rond de navel is rood, gezwollen, zeer gevoelig voor aanraking en. Maar deze symptomen kunnen ook zeer zwak zijn. In een ernstige ziekte, kan dit leiden tot bloedvergiftiging omdat pasgeboren nog steeds een zeer zwak immuunsysteem. Daarom is de navelstreng zorg moet worden uitgevoerd zeer zorgvuldig uitgevoerd.

Navel zorg voor jongere en oud

Of het nu met uzelf of uw kind: de navel moet de nodige aandacht worden besteed bij het douchen of baden. Meestal een korte spoelen al genoeg. Als de navel zeer diepe of liquidatie, helpt een wattenstaafje bij het schoonmaken. Het is ook belangrijk om het droog te houden. Vooral bij baby's of jonge kinderen een speciale navel poeder wordt aangevraagd. Maar volwassenen kunnen het poeder gebruiken om het niet alleen gaat om dat, dat de navel ruikt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 85 =