nedsunkne testikler

I vores børnesygdomme leksikon kan du finde information om årsagerne og bedste behandlinger for børnesygdomme fra A til Z.

Nedsunkne testikler hos spædbørn

Generelt

Normalt testiklerne din baby bevæge sig ned i pungen i den syvende måned af graviditeten. En nedsunkne testikel opstår, når den ene eller begge testikler din baby nå deres rette position, indtil efter fødslen. Således er en høj tilstand løser sig selv for det meste til færdiggørelsen af ​​det første år af livet selv. I præmature spædbørn sandsynligheden for nedsunkne testikel er langt højere end i fuldt udviklet nyfødte.

Årsager til nedsunkne testikler

Årsag til nedsunkne testikler kan være en anatomisk misdannelse eller hormon dysregulation. Denne dysregulering er til stede, når du eller dit barn kaste hormonet gonadotropin for lidt.

genkende nedsunkne testikler hos spædbørn

Der er fire forskellige typer af nedsunkne testikler. Den abdominale testikel kan ses kun med ultralyd og testiklerne er ikke at føle. Lysken testikler kan faktisk famle i ingvinalkanalen, men kan derfra ikke føres ind i pungen. Den glidende testis er placeret i testiklerne indgangen. Den kan kun køre under spænding i pungen, men straks glider tilbage. Pendulet testikler, mens allerede flyttet ind i pungen, men er som midlertidigt trukket tilbage af køleprocessen i ingvinalkanalen.

Nedsunkne testikler: Terapi og Outcome

Som allerede sagt, står testiklerne korrigeret for det meste i det første år af livet selv. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du gå straks til en børnelæge. Senest i begyndelsen af ​​det andet leveår, bør behandlingen påbegyndes. Når det høje niveau ikke hærdes i tid, er risikoen for efterfølgende infertilitet eller et maligne testikel tumor stiger.

Lægen kan nemt føle efter, om testikel på det rigtige sted, er, når han sætter på benene af din baby. Du kan hjælpe det til ham selv. Hvis han ikke finde testiklerne, er det enten en billeddiagnostiske diagnostiske procedurer som starte med et magnetisk resonans-billeddannelse eller udføre et hormon stimulation test. Når hormonstimulering teste din baby injiceres et hormon i musklen. Hvis testikelvævet i maven er til stede, kan du se det efter ca 4-5 dage. For så lægen kan registrere en blodprøve, om testosteron værdien øges i blodet af dit barn.

Efter diagnosen, kan lægen derefter starte den egentlige behandling. Den nedsunkne testikel behandles enten ved hormonterapi med hormonet HCG, GnRH, eller en kombination af begge. Hormonerne er beregnet til at stimulere testosteron produktion og forårsage glide ned testiklerne. GnRH sprøjtes derpå ind i næsen imidlertid administreret HCG ved en ugentlig injektion. Hvis denne behandling ikke lykkes, skal det ske senest ved afslutningen af ​​det andet år af livet en lille kirurgisk indgreb. Dette løser testikel med sædstrengen på det laveste punkt af pungen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3