Nukkua malleja: Tämä on mitä tapahtuu, kun lapsi nukkuu

Uni, hätkähdyttää, uni, itkeä, mene takaisin nukkumaan: lapsi on paljon meneillään nukkuessaan. Get kaikki vanhemmat - jotkut enemmän, jotkut vähemmän. Oletko kenties koskaan miettinyt, miksi lapsi itkee öisin useammin vaikkapa tyttöystäväsi? Kerran läksivät jäljillä unitutkimuksessa ja te koota mielenkiintoista ja hyödyllistä oivalluksia lapsen uni käyttäytymiseen.

Vastasyntynyt on jo aikoja sitten nukahtanut äidin käsivarteen, mutta kun yrittää laittaa sen hänen plagiaatti, se herää uudelleen heti. sama tilanne on suunniteltu eri tavalla muutaman kuukauden ja se voi olla, että jopa pölynimuri ei tuo lapsi herätä. Voiko lapselle oppimisen vaikea nukahtaa? Ei suoranaisesti. Lapset ovat taattu heidän nukkua käyttäytymistä ja nukkua tottumukset erittäin oppivainen, mutta lapsen unen on peräisin pääasiassa luonteen ihmisen elimistöön.

Välillä unen ja syvän unen

Ensinnäkin on olemassa vain kahdenlaisia ​​nukkua: syvä uni (ei-REM-unen) ja REM-unen (REM-unen). Tieteellinen nimi REM erottuu "rapid eye movement", ja sanoo, että silmät liikkuvat nopeasti selän suljettujen silmäluomet.

  • syvään uneen voidaan jakaa neljään peräkkäiseen vaiheeseen. Putoat niin sanotusti hyvin valoa valoa, niin syvälle ja lopulta hyvin syvä syvään uneen. Hengitys ja syke ovat kuorsaus vaiheesta rauhallisen ja säännöllinen, siirrät tuskin ja mahdollisesti alkaa vaiheeseen. Olet täysin rento tässä vaiheessa on vaikea herättää sinut ilman herätyskelloa tai muita ulkoisia vaikutuksia. Syvä uni useita kertoja per yö Korvataan unelma uni.
  • alkaen unelma uni Heräät paljon helpompaa, koska aivot on aktiivinen, käsitellä uusia vaikutteita. Hengitys ja syke ovat epäsäännöllisiä kuin syvässä unessa, silmät takana suljettujen silmäluomien liikkua. Ehkä jopa käsien tai kasvojen nykimistä. Ilmeisesti haaveilet, vaikka ei paljon muuta liiku teitä.

Jos vanhemmat lapset tai aikuiset nukkuvat, ne tulevat aina ensin syvään uneen. Parin kolmen tuntia, minkä jälkeen ensimmäinen uni vaihe unen, ja sitten nämä kaksi faasia vuorotellen noin viisi vaille kuusi kertaa yö.

scream nukkua sijaan: Tuo kirjan tip

Kirja nukkuminen sijaan huutaminenHanki hyvä yöllä ilman nukahtamista ja unihäiriöt, suosittelemme Kirja klassinen "Sleeping sijaan huutaa"! Lisäturvaa tunnelmallisia yöllä valot tekevät lastentarha. at Vauva markkinat löydät suuren valikoiman yövalot.

3 ensimmäisen elinkuukauden: Newborn "dream" enemmän

Poikkeuksen Vastasyntyneet: et kuulu kolmen ensimmäisen elinkuukauden, toisin kuin vanhemmat lapset ja aikuiset, ensin unessa uni. Siksi he katsovat jälkeen nukahtaminen niin helposti uudelleen. Prosenttiosuus REM-unen vaiheiden vastasyntyneillä 50 prosenttia suurempi kuin vanhemmat lapset tai aikuiset. Iässä kolmen he jo tekevät vain noin kolmasosa, aikuisilla, vain neljännes unta. Kuten nyt tiedetään, että aivojen kypsymiseen ja kehon kasvu todettu lapsilla jossain paikassa unissaan ja on näyttöä siitä, että uni unijaksot ovat erityisen tärkeitä oppimisen ja muistin. Niin voi myös selittää, miksi vauvoilla on lähes kaksi kertaa niin suuri tarve nukkua kuin aikuiset. Lisäksi paljon unta pitää vauvojen tietotulva ja on tärkeää kehityksen kannalta immuunijärjestelmää.

6 kuukauden ikäiset säätämällä unirytmiä

3 kuukautta vanha vauvoille putoavat ensin syvään uneen, joka on kypsä tuolloin ei vielä ole kaikissa neljässä vaiheessa. Mutta vasta 6 kuukauden ikäisiä ja tämä on täysin kehittynyt ja nukkua malleja samanlainen kuin aikuisten. Alla oleva kaavio osoittaa hyvin selvästi, miten eri unen ja herätä vaiheet vuorottelevat, jos lapsi on nukahtanut 6 kuukauden iässä.

Graafinen unirytmin 6 kk

Heräämisiä ovat normaaleja

Tietysti olisi mukavaa, jos yksi yö olisi yksinomaan unen vaiheessa. Mutta on myös heräämisen kaudet että yleensä törmätä siirryttäessä esimerkiksi unelma uni syvään uneen. Jotkut lapset nukkuvat välittömästi ja vanhemmat eivät edes saada, että se oli hereillä. Muut alkaa itkeä ja tarvitsevat äiti tai isä löytää takaisin nukkumaan. Miksi näin?

"Check" Lapset vaha vaiheessa ympäristössä

"Check" on lyhyt heräämisiä lapset vaistomaisesti, että kaikki on niin edelleen kuin se oli ennen nukkumaanmenoa. Jos esimerkiksi se on vain nukkuu äidin käsivarsille ja myöhemmin yksin herää sängyssään, niin jotain on muuttunut. Niin se alkaa huutaa ja luultavasti nukkui uudelleen, kunnes äidin käsivarsi. Todennäköisesti koko asia toistuu seuraavaan vahan vaiheeseen. lapsi oli kuitenkin laittaa nukkumaan hereillä, niin se harkitsee sen "tarkistamaan" kun ensimmäinen herätä, että kaikki on kuin se oli ennen, ja todennäköisesti jatkossakin nukkua rauhassa. Käytettäessä nukkua aids, kuten tutit tai pulloja, se voi myös käydä niin, että lapsi määrittelee kun heräät että jotain on vialla. Koska ikään saakka noin 3 vuotta, lapset eivät ole siinä asemassa, auttaa yöllä itsensä ja ei löydä yksin tutti tai pullo.

Niin että lapsi nukkumiseesi kulkee syvä ja REM-unen, keskeytynyt lyhyt heräämisiä. Jos lapsi itkee aikana tämän lyhyen heräämisiä tai enemmän nukkuu, riippuu suuressa määrin Einschlafgewohnheiten.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 82 =