Omgaan met gehandicapte kinderen

Omgaan met gehandicapte kinderen veranderd alle aspecten van het leven - of partnerschap of de relatie tussen de broers en zussen. Lees hier hoe u uw dagelijks leven en het omgaan met een gehandicapt kind omgaat.

Zoals goed omgaan met gehandicapte kinderen?

Voor het omgaan met mensen met een handicap, is er geen patent oplossing - maar het feit is dat een lichamelijk of geestelijk gehandicapte kinderen hebben veel aandacht en tijd. Afhankelijk van de behoefte aan zorg kan invloed hebben op de hele familie, vooral voor broers en zussen. U krijgt via een voice verstoord of gedragsproblemen opvallende broers en zussen minder "ouderschapsverlof". In onze speciale functie op broers en zussen, hebben wij u samengevat als versterking van de sociale vaardigheden en wat u kunt doen als uw kinderen voortdurend ruzie:

Omgaan met gehandicapte broers en zussen - dus het werkt

Zo is het gebruik van de gehandicapte broer of zus kan goed presteren, moet u rekening met het volgende:

 • Leg je kind dat een handicap heeft zijn broer en waarom sommige dingen zijn anders in uw familie waarom. Als uw kinderen dit hebben begrepen, kan hij snel instemmen met de nieuwe situatie.
 • Eis van uw kind niet altijd trouw en aandacht in het omgaan met mensen met een handicap broer of zus. Toon begrip als uw kind niet altijd.
 • Sommige ouders zien in hun gezond kind de "hoop van de familie", dat is aan de verwachtingen en wensen van de ouders te voldoen. Probeer zo vaak mogelijk aan de vereisten voor kind uw weerspiegelen.
 • Sommige ouders ontwikkelen van een overdreven angst dat hun andere kind iets zou kunnen gebeuren na de geboorte van een gehandicapt kind. Probeer niet om uw kind te "beschermen" vooral bij en laat het onbelast te gaan met het dagelijks leven.
 • Als een gehandicapt kind een veel tijd om de broer of zus te krijgen vereist kan snel voelen zich verwaarloosd. Dus neem enige tijd voor uw andere kind en laat hem zien hoe dierbaar je het hebt.
 • Zet uw kind niet met uitspraken als: "Als we niet, neemt u zorg voor uw zuster" onder druk. U kunt een dergelijke verantwoordelijkheid om uw kind niet op te leggen.

Vrijheid van meningsuiting belangrijk!

Vaak gezonde kinderen maken hun behoeften naar de achtergrond, omdat ze willen een last voor hun ouders. Onbewust, kan het zijn dat ze te bouwen door agressie tegen mensen met een handicap broer, zus of zelfs tegen zichzelf. Woede-uitbarstingen en een zekere agressie moet toegestaan ​​om uw kind dus.

Omgaan met gehandicapte kinderen - zo succesvol partnerschap

In een poging om het gebruik van een gehandicapt kind te beheersen, hebben veel ouders hun grenzen bereikt. Vaak is er dus weinig tijd voor uzelf en uw partner. De resulterende afstand en de stress kan de samenwerking stam. Je moet leren om de problemen in je relatie vast te stellen en te communiceren met elkaar. Hier zijn een paar tips over hoe je samen werkt met een lichamelijk of geestelijk beperkt kind:

 • Door het omgaan met gehandicapte kinderen bestaande rolpatronen worden vaak gebroken en herverdeeld. Gebruikt dit als een kans om je relatie te herontwerpen.
 • Voorkomt tegenbeschuldiging voor de handicap van uw kind.
 • Praat met elkaar over je gevoelens - niet alleen zal je dan beter, maar je partner is zich ervan bewust dat hij niet alleen met deze gevoelens.
 • Heb je geprobeerd om vrije ruimte voor gemeenschappelijke recreatie te creëren.
 • Plane ook korte pauzes voor u - net als je kunt in een bijzonder stressvolle tijden tijden adem en duidelijk zijn hoofd.
 • Veel ouders willen hun kind geven terughoudend om vreemdelingen - neem toch hulp en steun van vrienden en familieleden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 64 =