Onderhoud van 18: Dus hij geregeld

Moet je voor een volledig jaar oud betalen onderhoud en zo ja, hoe is het onderhoud van 18 berekend? Lees hier, krijgen wat neerkomt op u!

Om de belangrijkste vraag te beantwoorden eerst: Voor leeftijd kind steun te betalen. In § 1601 van het Burgerlijk Wetboek (BGB) bepaalt dat "ouders zijn vastbesloten ervoor te zorgen de levende behoeften van een kind" en dat is niet gekoppeld aan het bereiken van een bepaalde leeftijd.

Als het kind enige opleiding heeft voltooid en kan zijn eigen brood te verdienen, de fun-ouder onderhoudsplichtige. Dit geldt voor kinderen in opleiding en studies. Het was pas bij het bereiken van de 27ste verjaardag van de alimentatie van het kind gaat helemaal uit. Als het kind al heeft doorlopen en zal een tweede training te beginnen of te studeren, is er ook geen recht op onderhoud, omdat de ouders hun verplichting hebben voldaan volgens § 1601

Bij het onderhoud meer dan 18 jaar een aantal verschillen: Het onderhoud zal in contanten worden betaald vanaf nu en het kind nodig heeft om mee te doen, dat het het geld krijgt. Bovendien, beide ouders zijn nu ten laste. Belangrijk om te weten: Heeft uw kind al een eigen inkomen zal worden afgetrokken van de berekende behoefte aan onderhoud. Deze nu ook de steun voor kinderen!

Onderhoud van 18: bevoorrechte en niet-bevoorrechte kinderen

Om het onderhoud te berekenen meer dan 18, moet je onderscheid maken tussen bevoorrechte en niet-bevoorrechte volwassen kinderen. Dit is in § 1603 par. 2 van het Burgerlijk Wetboek geregeld. volwassen kinderen worden beschouwd als bevoorrecht te zijn

  • principe voor de voltooiing van 21 jaar,
  • leven wanneer een ouder (of beide) en ongehuwd of
  • in een school onderwijs.

Privileged in dit geval betekent dat ze hetzelfde zijn gemaakt minderjarige kinderen en hun alimentatievorderingen boven die van de ex-partner of niet-bevoorrechte kinderen staan. Dit zijn slechts de vierde achter de minderjarige kinderen bevoorrechte volwassen kinderen en de ex-partner.

Hoe werkt het onderhoud berekend op basis van 18 jaar?

In bevoorrechte en niet-bevoorrechte kinderen die nog leven met een ouder, houden meer dan 18 wordt berekend volgens de Dusseldorf tafel. Echter, de aftrekbare amusante aansprakelijk ouder is hoger dan voor minderjarige kinderen: het is 1080 euro voor werknemers en 880 euro voor de werklozen. Non-bevoorrechte kinderen met hun eigen huishouden in het algemeen ontvangt 735 euro per maand - met een eigen risico van 1.300 euro.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 95