Onderzoek door een gynaecoloog: Dus ze loopt

Veel vrouwen huiveren voor het eerste onderzoek van de gynaecoloog. Hier is het niet zo slecht. Laat de typische verloop van een gynaecologisch onderzoek niet aanwezig.

Omdat het onderzoek voort naar de gynaecoloog?

bereidingen

Misschien vraag je een arts-assistent in de eerste plaats om een ​​urinemonster in een beker te bieden. De urine wordt getest met een teststrip ziektesymptomen uit. Dan heb je geroepen voor een oriënterend gesprek in een aparte ruimte. Hier kun je de gynaecoloog over de reden van uw bezoek en bespreken problemen geïnterviewd of wensen met u op. Vervolgens wordt u gevraagd in de eigenlijke behandeling kamers. Als uw gynaecoloog is een man, een arts-assistent ook bij het onderzoek aanwezig zijn.

De feitelijke onderzoek

In een hut kunt u vrij te maken van de buik. U kunt dan gaan zitten en zet je voeten op de steunen op de gynaecologische stoel. De rugleuning beweegt iets omlaag. De arts kan nu eerst een korte blik op de uitwendige genitaliën te roodheid of andere afwijkingen te bepalen. Vervolgens scant hij de onderbuik. Vervolgens werd het onderzoek naar de vagina en de baarmoederhals van binnenuit met behulp van een speculum volgt. Speculum de vaginawand is iets uit elkaar, zodat uw arts dit onderdeel te beter kunt bekijken. Nu is de dokter noch een uitstrijkje, die later wordt geanalyseerd in het laboratorium - de zogenaamde Pap-test voor baarmoederhalskanker. Hiervoor schraapt hij een paar cellen van de baarmoederhals. Maak je geen zorgen, kan het geen kwaad! Tot slot, zal uw arts nog steeds voorzichtig toetsen met uw vingers op knobbeltjes of andere wijzigingen weefsel. Als u al meer dan 50 jaar oud, dan is de arts scant bovendien uit het rectum. Optioneel is een echo. Hierin arts voert een ultrasone sonde in de vagina en vervolgens onderzocht de baarmoeder en eierstokken op de monitor.

Palpatie van de borst

U kunt zich nu aanmelden hieronder rond om weer op te pakken, het blootstellen van het bovenlichaam. Uw arts scant de borsten af ​​aan een knooppunt te vinden en laat je zien hoe je dit zelf thuis kan doen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 57 =