opdage handicap i graviditeten?

Prænatal diagnose giver du set under din graviditet, muligheden for kromosomafvigelser og misdannelser i dit ufødte barn. Men du ønsker at lære det på alle? Vi kalder dig de fordele og ulemper ved denne beslutning.

Prænatal diagnose under graviditeten

Under graviditeten kontrolleres regelmæssigt, uanset om det er dig og din baby godt. I undersøgelserne af din gynækolog Dit barn kan også kromosomafvigelser eller fysiske deformiteter undersøges - så det kan tidligt opdage handicap. Nogle af disse undersøgelser rådgives af Federal Komité of Physicians og sygeforsikringsselskaber som en del af graviditet optegnelser, andre er valgfri eller anbefalet kun, når det rammer første resultater. Det er dog vigtigt, at du altid har valget om, hvilke prøver vil blive gennemført, og om du vil eller ikke informeret om resultaterne. Resultaterne af undersøgelserne afholdes normalt i forbindelse med graviditet optegnelser.


Display Bogtip: Spis lige under graviditet og amning

Bogtip: Right mad under graviditet og amningHvad skal jeg spise i min graviditet og bedre ikke hvad? Hvad jeg spiser til kvalme eller halsbrand? Hvilket fremmer mælkeproduktionen? Du kan finde i denne bog af GU svar på disse og mange andre spørgsmål.

Prænatal diagnose: opdage handicap eller bestemme kromosomanomali

Følgende test bruges til at udelukke misdannelser eller kromosomanomali:

 • Ultralydsundersøgelser: Din læge vil tage regelmæssige ultralydsscanninger, som kontrollerer den fysiske udvikling af dit barn. De anbefales i moderens pas og skal udføres i alle tilfælde.
 • Første trimester screening: Den første trimester screening kan eventuelt udføres mellem 11. til 13. uge af graviditeten. De nakkestivhed gennemskinnelighed måling faktorer hos moderen og barnet yderligere observation kombineres i en risikofaktor. Risikofaktoren beskriver en sandsynlighed for, at en bestemt kromosomal lidelse er til stede. I sjældne tilfælde, for eksempel når en mistænkt neuralrørsdefekt, en tredobbelt test yderligere er udført. Dette har imidlertid blevet temmelig sjældne.
 • Fostervandsprøve: Hvis det første trimester screening iøjnefaldende, så din læge kaldes til dig om muligheden for fostervandsprøve, selv fostervandsprøve, tale. Det er rent valgfrit og skal nøje overvejes, fordi det ikke er uden risiko for barnet dit. Det kan gøres fra det 14. til det 20. uge af graviditeten. I dette tilfælde bliver en hul nål indsat i fosterhinden og fostervand taget til yderligere undersøgelse. Alternativt kan udføres en chorionvillus sampling eller navlestrengen blodprøvetagning.

Selv hvis du kun ønsker det bedste for dit barn, behøver du ikke at bruge alle til påvisning af udviklingsforstyrrelser eller fosterskader i dit ufødte barn. Diskuter Du derfor videre med din læge, hvad tester du ønsker at udføre, og i hvilke tilfælde, du ønsker at blive informeret om resultaterne af testene.

Hvad gør man med mistænkelige fund?

Du vil gerne ikke kun godt på de metoder og muligheder for prænatal diagnostik oplysninger, men du også bekymre sig om, hvad konsekvenserne ville have en mistænkelig testresultat. Kommer til dig en abort i et sådant tilfælde principielt pågældende? Vil du i det usandsynlige tilfælde af en mistænkelig finde et tidligt tidspunkt med spørgsmålet fra hinanden? Læs videre nedenfor, der taler for og imod forskning og danne dit eget sind.

Pro - Det taler for fosterdiagnostik

 • Hvis du allerede har mistet et barn eller en genetisk sygdom er til stede i din familie, så kunne du dulme en upåfaldende testresultat.
 • Hvis du er 35 år eller ældre, øger risikoen for en kromosomal abnormitet i dit ufødte barn og være du anbefale prænatal undersøgelse.
 • En mistænkelig testresultat giver dig selv før fødslen dig selv på handicap af dit barn forberede.

Ulemper - Argumentet imod fosterdiagnostik

 • Resultaterne er aldrig et hundrede procent sikker, men altid indser kun en sandsynlighed. Ofte vil de tiltrække yderligere undersøgelser rettet. Det kan være, at graviditeten til en urolig og stressende tid for dig og din baby vil.
 • En mistænkelig testresultat kan være meget stressende, da der er en beslutning, du har anmodet, kan du ikke være i stand til at foretage eller gøre.
 • Testresultaterne sige det meste ikke nødvendigvis om styrken af ​​ekspressionen af ​​en uønsket udvikling i baby ud, men kun, at den eksisterer. Dette komplicerer yderligere en beslutning for eller imod barnet og forbedrer dine bekymringer.
 • Testresultater er ofte afhængige af brugeren, de anvendte enheder og programmer samt typen og varigheden af ​​implementeringen. Dette kan føre til fejlfortolkninger.
 • I fostervandsprøve, navlestrengen punktering og chorionvillus prøveudtagning, er der risiko for abort på ca. 0,5 til 2 procent.
 • Ved prænatal diagnose til handicap afsløre, men kan ikke helbredes.

For beslutningen for eller imod fosterdiagnostik Du bør tage ud tid nok og har tillid til dine følelser og dine oplevelser. Diskuter dig med din læge, din jordemoder og din partner. På et rådgivningscenter du og din partner kan informere dig fuldt ud og finde støtte.

Genetiske rådgivningscentre og graviditet konflikt rådgivning

Er i din familie genetiske sygdomme før og du er ikke sikker på, om dette kunne være arvelige dig? I en menneskelig genetisk rådgivning centrum kan du afklare før eller under graviditeten, hvor stor er risikoen for dit ufødte barn til at lide af denne genetiske sygdom. Du og din partner skal være klart, at ikke blot sundheden for dit barn, men også din genetiske sundhed er markeret.

En graviditet konflikt rådgivning, skal du gå dog om de muligheder, risici og konsekvenser af prænatal diagnostik. Her har du mulighed for direkte og fortrolig samtale med en konsulent til at afklare din situation og finde en afgørelse. Rådgivning er fortrolige og gratis.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 18