opretholde øjne, læber, ører og næse af baby

At dit barns ansigt er lille, og alligevel er der meget af hans sanseorganer, hvormed den opdager hver dag hans verden. Hvad du skal kigge efter, hvis du har tendens øjne, ører, næse og læber dit barns og hvad du bør ikke gøre, kan du finde ud af i denne artikel.

Så at dit barn kan føle sig godt hele vejen rundt, ikke kun hans krop, men også hans ansigt bør nøje opretholdes. Det er først og fremmest den regelmæssige vask af betydning. Brug en blød, varm vaskeklud til at rense huden på dit barns sved og eventuelle creme rester. Sørg for at bruge sæbe for at undgå udtørring den fine og særligt tynde ansigtshud unødigt. Hvis det er nødvendigt, såsom hvis din gå en tur i vinteren i den kolde eller spiller udenfor om sommeren, skal du gnide med en tilsvarende creme at beskytte det mod miljømæssige påvirkninger dit barns ansigt.

Men ikke kun huden, men også den små sanseorganer din baby har brug for omfattende pleje, så dit barn kan udforske hans verden uhindret.

opretholde barns øjne

Har du nogensinde spekuleret over, hvorfor øjnene af babyer, så ofte limet eller sprøde? Dette skyldes, at spædbørn end hos voksne, producere væsentligt flere tårer. Denne operation er en del af en naturlig beskyttende funktion af kroppen. Som dit barns immunsystem vokser efter fødslen langsomt til sin fulde modenhed, kan patogener lettere ind i kroppen og forårsage infektion. Da slimhinderne i øjnene er særligt følsomme, indeholder tårevæsken et enzym, der formodes at beskytte mod infektion. Det faktum, at øjnene på dit barn ofte tårer, som skal lukkes i hullerne forsvarssystem.

Som tårevæsken er ikke bare vand, men også af salt og en olieagtig slim, for øjnene af babyer skorpe meget hurtigt. Især under søvn er ofte små skorper i øjenkrogen eller på øjenvipper formular. At du skal huske på, når rengøring øjnene:

 • Fjern skorper aldrig i tør tilstand med en fingernegl, som du kunne gøre dit barn på denne måde ondt.
 • Blød med en fugtig vat på, ved at flytte dem abtupfst skorper, før du fjerner bedre være forsigtig. Bruges til hvert øje særskilt stykke vat.
 • At introducere vanding vat i varme, kogt vand eller saltvand bakterier i øjet.
 • Tør ved rengøring øjet indad, dvs. mod næsen, da dette altid svarer til ydersiden og den naturlige strømningsretning tårevæsken.
 • vigtigt: Brug aldrig en vatpind til at rense øjet. Risikoen for, at du abrutschst og såre æblet af dit barn, er alt for stor!

Hvis det ene øje er rød dit barn i lang tid, bør du helt sikkert konsultere en læge for at udelukke en alvorlig betændelse. Selv hvis dit barns øjne ofte er meget bundet, et besøg hos lægen er tilrådeligt. Det kunne være en øjenbetændelse.

udstilling

Baby Care Philips AVENTOmkring veludstyret du er med disse baby pleje kits, som også perfekt egnet som en gave. den Pleje-sæt af Bübchen omfatter gode faciliteter. Alle vigtige redskaber såsom et søm clipper og et termometer er Philips AVENT baby pleje sæt inkluderet.

pleje babyer ører

Ved rengøring dit barns ører gælder: less is more! Fordi i modsætning ofte antages, er det ikke nødvendigt at fjerne ørevoks fra ørerne. For en, ørerne har en såkaldt selvrensende funktion revet med af overskydende ørevoks langsomt fra øret. På den anden side, møder ørevoks, også kaldet ørevoks vigtige funktioner i øret. Den fugter ikke kun huden i øregangen, men også binder støv, snavs og døde hudceller, der således ikke kan nå det indre øre. Den indeholder også stoffer, der bekæmper bakterier og betændelse så effektivt at forebygge. For lidt ørevoks, for eksempel ved hyppig badning eller svømning, så kan hurtigt føre til en ørepine, fordi det ikke længere kan opfylde sin beskyttende funktion. Så sørg for, at der ikke er for meget vand strømmer ind i øret, når du vasker. Ved rengøring ørerne, bør du også være særlig opmærksom på følgende punkter:

 • Rens øregangen din baby Brug aldrig en vatpind. Du kan beskadige denne måde trommehinden overfølsomme dit barn og medføre permanente høreskader eller balanceproblemer. Desuden er voks fjernes ikke på denne måde, men blot skubbet længere ind i øret. Der det kan kondenseres i et implantat, som kan forårsage øre smerte og skal fjernes af en læge.
 • Det er tilstrækkeligt at rense øret en gang overfladisk efter badning. Tør til øret med en fugtig klud, et stykke vat eller spidsen af ​​en blødt håndklæde fra. Endda baby vatpinde er egnet til tørring i øret. De er tykkere end almindelige vatpinde og kan derfor ikke komme ind i øregangen.
 • Pointen bag ørerne, bør du ikke glemme. I den lille fure bag øret er særlig almindelige indsamle spyt eller mælkerester. Tør dem derfor omhyggeligt på hver vask og tør det grundigt igen, så der ikke udvikler øm.

pleje barnet næse

Næsen dit barn har, ligesom ørerne, en selvrensende funktion. Støv og snavs er bundet af de nasale sekreter og skubbes ud. Hvis for meget næseflåd er produceret, såsom en løbende næse, eller at tørrer eller klumpet, men er lidt ekstra pleje tilrådes. Følgende punkter, du bør bemærke her:

 • Tørrede hårde skorper på næsen, bør du med en våd vat før du de fjerner. Så du kan undgå ubehagelige tangles og mulige små skader på barnets sarte hud. Efter iblødsætning kan du tørre skorper med en fugtig klud.
 • Hvis dit barns næse er tilstoppet, og når det bliver derfor dårlig luft, kan du rense næsen indefra omhyggeligt med den snoede hjørne af et lommetørklæde. Pas dog på ikke at trænge dybt at såre nogen blodkar eller arterier, hvilket kan få næseblod resultat. derfor rense næsen aldrig med en vatpind!
 • Hvis en masse slim i næsen er din baby, kan du også bruge en speciel støvsuger nasal sekreter. Dette fungerer som en lille bælg og komprimeres før brug. Af det negative tryk, når de frigives i næseslim suges ud, og dermed næse fri. En nasal sekreter sugekop eksempel, kan du købe på apoteket.
 • Ved en blokeret næse havsalt opløsning er egnet til frigivelse af blokeringen. Träufle med en pipette, til omhyggeligt et par dråber i det berørte næsebor kunne løsne sekreter og fjerne det bedre.

Forsigtig!

Æteriske olier såsom menthol er ikke egnede til at frigøre næsen i babyer. De kan føre til åndenød.

pleje baby-læber

Læberne er et særligt følsomt sted. Huden på læberne er ikke kun meget tynd, det har ingen egne talgkirtler, og derfor ingen naturlige syre kappe, som beskytter mod patogener og miljømæssige påvirkninger. Den konstante befugtning med spyt, er de også udsat for en bestemt stamme og tørre ud meget hurtigt. Når babyen denne effekt forstærkes, fordi tørring af spyt er sutten forsinket, og for eksempel under begyndervanskeligheder, øget spyt flow. Bemærk i pleje af læberne derfor følgende:

 • Fat læber ene om nødvendigt med en fed læbepomade. Dette giver dine læber fugt og forhindrer dem er revnet.
 • Huden omkring dine læber, bør du jævnligt beskytte en fed creme til at beskytte dem mod Irrtationen af ​​oplysningerne i spyt fordøjelsesenzymer og dehydrering.
 • Da ingen melanin, der er indeholdt i læberne, som er ansvarlig for garvning af huden og absorberer aggressive UV-stråler, er det vigtigt, hvis du rejser til solen et passende solcreme anvendes på læberne. Der er for eksempel særlig læbepomade, der allerede indeholder en solbeskyttelsesfaktor. Du spørge til et produkt, som også er velegnet til babyer bedste på apoteket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 72