Placenta previa: Wat te doen met de placenta verkeerde positie?

Je bent zwanger en uw arts heeft een zogenaamde placenta previa gediagnosticeerd bij jou? meer over de vier vormen van de verschuiving in de placenta en als een placenta previa te gaan leren.

A "placenta previa" komt voor bij ongeveer een op elke 200 zwangere vrouwen. Het beschrijft een verkeerde plaatsing van de placenta: de placenta voor de cervix. Als dit het geval is, wordt de zwangerschap nauwlettend gevolgd voor ieder geval. De meeste zwangerschappen gaan soepel. Alleen een spontane geboorte is uitgesloten: Het kind is bevallen via een keizersnede. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vier verschillende vormen van moederkoekprevia.

Vier vormen van placenta previa

 • Diepgewortelde placenta: Placenta levels variëren dicht bij de interne os.
 • Marginale placenta previaDe interne os slechts marginaal bereikt placentaweefsel.
 • Placenta previa partialisDe interne os slechts gedeeltelijk door placentaweefsel.
 • placenta previaDe binnenste baarmoederhals is volledig bedekt door een brede laag placentaweefsel.

Toon Boekbespreking: Het geheim van een mooie geboorte

Boek: Het geheim van een mooie geboorteVroedvrouw Jana Friedrich begeleidt u in dit boek op de weg naar de gewenste geboorte. Dankzij hun kennis die je zal goed voorbereid op de geboorte van uw baby en hoeven niet bang te zijn voor de geboorte en de weeën te hebben.

Illustratie van een placenta previa

placenta previa

Oorzaken van placenta previa

De oorzaken van placenta previa nog niet kon worden opgehelderd. boebachtet vaker was echter met:

 • previous keizersnede,
 • vorige miskramen,
 • previous handmatig verwijderen van de placenta (nodig wanneer de placenta is opgelost volgens einr vorige geboorte niet alleen en moest operatief worden verwijderd uit de baarmoeder),
 • vorige geschraapt,
 • aantal eerdere geboorten.

Diagnose placenta previa

Uw arts kan tijdens de gewone en regelmatige echo placenta praevia met u vast te stellen. Als Je bloedt tijdens de tweede helft van de zwangerschap uit de vagina, kan dit ook een teken van de verkeerde positie van de placenta. Het is daarom aan te raden om een ​​arts te raadplegen met bloeden onmiddellijk jouwe. maar de meeste zwangerschappen verlopen zonder problemen, omdat de baby nog steeds over, ongeacht de placenta locatie goed wordt geleverd. Alleen een natuurlijke geboorte wordt helaas vaak uitgesloten. Het kind zal komen meestal met een keizersnede op de wereld.

Procedure voor een placenta previa

De follow-up van de bevindingen "placenta previa" hangt af van de omvang van de placenta aandoeningen. Als bloeden optreedt, wordt een keizersnede uitgevoerd op volwassen kind. Als het kind is te jong om te worden gewacht met de keizersnede, want elke dag telt in volwassen proces van het kind. Als het bloeden, maar ze zijn te sterk, de dokter weegt de risico's en kansen en kunnen hen te adviseren bij een eerdere interventie. De gekozen werkwijze tijdens keizersnede afhankelijk van de placenta locatie en de relatie met de baarmoederwand uit:

 • Placenta previa vooral op de achter wand zonder ingroei in de baarmoederwand: Er is een routine keizersnede onder plaatselijke verdoving.
 • Placenta previa vooral op de voorwand zonder ingroei in de baarmoederwand: Het kind wordt geleverd met een routine keizersnede. De placenta te optimaliseren.
 • Placenta previa met Uitgroeien tot de baarmoederwandAls de placenta opgelost, is er een verhoogd risico op bloeden. Daarom, zelfs voor de geboorte een uitvoerige raadpleging over maatregelen is belangrijk. Afhankelijk van of een verdere wens voor kinderen bestaat, zal de arts beslissen in individuele gevallen, zoals de placenta previa kan het best worden behandeld zonder moeder en kind onnodige risico's op te schorten.
 • de placenta scheidt voortijdig, bijna altijd vereist een snelle levering door een keizersnede. Voor kleine detachementen die geen significante symptomen veroorzaken bij de zwangere vrouw, kan enige tijd wachten.

tonen
meer informatie

Wij danken de auteurs Annette Nolden en Prof. Dr. med. Franz Kainer en de Graefe Und UNZER uitgever van informatie over de placenta previa. Meer informatie over de afzonderlijke weken van de zwangerschap en de ontwikkeling van je lichaam in de GU-boek "The Big Book of zwangerschap".

"Over het boek


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6