privat skole

Privat skole eller stat skole? Når du vælger den rigtige skole for deres barn, har svært ved mange forældre. Ikke så mærkeligt, at der er mange forskellige former og pædagogiske begreber. Vi har samlet dig vigtige oplysninger om emnet privat skole og vise dig, hvad fordele og ulemper ved en privat skole.

Selv private skoler er stadig gør kun en lille del af alle tyske skoler - i skoleåret 2011/12 var der 9,8 procent af alle generelle skoler -jedoch, antallet af studerende, der går til den private skole, fra år til år. I 2012, et i tolv elever allerede deltog i en privat skole i Tyskland. Her er andelen af ​​private skoler og gymnasier er størst.

Hvad er en privat skole?

En privat skole er en privat skole. Det betyder, at det er i strid med de offentlige skoler, som er udført af staten og finansieres af fiskale agenter i ansvaret for en privat uddannelse myndighed. Dette kunne være (ligesom Phorms ledelse og Volkswagen) eller private kirkelige organisationer, sociale institutioner (såsom Caritas), klubber, uddannelsesmæssige samfund og virksomheder, der er ansvarlige for lærerstaben og udformningen af ​​pædagogiske koncepter.

På trods af den frie ejerskab er private skoler, men under statens tilsyn og er underlagt statens love. Generelt skelnes der mellem private skoler Alternativ og supplerende Skoler:

  • alternative skole: Denne type privat skole tilbyder den samme lektion indhold, såsom offentlige skoler, men får lov til at arbejde i henhold til deres egen undervisning og pædagogiske metoder. Hertil kommer, her anerkendt kvalifikationer såsom en high school, tildeles, således at disse skoler "erstatte" at deltage i en offentlig skole. Ersatzschulen modtager tilskud fra tilstanden, hvori transportelementerne priserne kan variere afhængigt af tilstanden og type af skolen. Eftersom alle omkostninger ikke kan dækkes, vil skolepenge blive opkrævet for udskiftning skoler.
  • Ergänzungsschule: Denne skole tilbyder undervisning indhold og kvalifikationer, som ikke findes i de offentlige skoler, såsom havearbejde eller handler klasser, og "tilføjede" disse derfor. Ønsker en studerende stadig sætte en high school, den gennemsnitlige løbetid, kan det være, at revisionen skal udfyldes eksternt. Supplerende skoler modtager ingen økonomisk kompensation fra staten, hvilket er hvorfor de er nødt til at finansiere sig selv normalt kun ved skolepenge. Denne type af privat skole er blandt Waldorf skoler og Montessori skoler.

Display skole stress - Praktiske hjælpere for forældre og børn

Boganmeldelse: Den lille skole stress konsulent: Hvordan dig og dit barn ankommer afslappet gennem skoleHvis det i skolen tid ikke virker ud som du forestiller dig ung og gammel, kan Denne praktiske vejledning let afhjælpe.

Hvad betyder en privat skole?

skolepenge er at deltage i en privat skole ofte rejst det, alt efter om det er en erstatning eller supplere skole, forskellige højder mislykkes. For besøg udskiftning skoler Forældre betaler normalt for et gebyr mellem 60 og flere hundrede euro om måneden, højden af ​​beløbet er ofte afhængig af indkomsten for forældrene.

supplerende skoler kan dog meget dyrere være så de ikke modtager økonomisk støtte fra staten. For ikke at straffe familier med lav indkomst, er der mange private skoler stipendier eller søskende rabatter. I bedste vil du informere dig på den private skole for dig selv, hvor mange penge du skal betale, og hvad økonomisk støtte, du kan tilbyde.

Fordele ved privat skole ofte overvurderet

Mange forældre forventer fra en privat skole, mindre klasser, større støtte til deres barn, og derfor en bedre uddannelse. Resultaterne af PISA-undersøgelsen i 2009 viste, at private student noget udkonkurrerede studerende på offentlige skoler. Men denne fordel kan opstå, fordi at private studerende i forhold til studerende på offentlige skoler ofte fra uddannede familier familier stammer. Den mindre klassestørrelse er kun en marginal præference for kun ét barn pr klasse er at lære landsgennemsnittet på private skoler mindre.

Privat Skole: Hvilke fordele er der?

Ofte en bestemt pædagogisk tilgang eller ideologisk orientering er forbundet til den respektive privat skole, hvor, for eksempel bør personligheden eller håndværksmæssig og kunstnerisk dygtighed af barnet fremmes. Desuden er det som regel gode faciliteter til rådighed, og der er yderligere tilbud til de studerende, såsom at spise sammen eller rekreative programmer.

I modsætning til deres offentlige kolleger, er flere klasser undervises i en privat skole, fordi fiasko et par timer her. Undervisningen selv foregår på mange private skoler i stedet for år af tværs, det vil sige, at klasserne ikke er strengt adskilt. Så yngre børn kan lære af de ældre elever. I slutningen af ​​skoleåret er der i private skoler såsom Waldorf og Montessori skoler, ofte ingen noter, men detaljerede rapporter, der dokumenterer forløbet af barnets læring og tager hensyn til personlighed barnet.

Hvad er ulemperne ved en privat skole?

Den største ulempe ved en privat skole er indlysende: det koster og ofte ikke bare en lille smule. Trods nogle støttemuligheder finansielle som privat skole for de fleste forældre er simpelthen for dyrt. Hertil kommer, at ikke kun de skolepenge, afhænger af forældrene, men som regel også et par timers arbejde med forældrene ", at de er nødt til at gøre obligatorisk hvert skoleår. Disse omfatter udformning og vedligeholdelse af klasseværelserne, oprettelse af undervisningsmaterialer eller afholdelse af arrangementer. Hvis du beslutter dig for en privat skole, bør du være i stand til at investere og du accepterer at påtage sig disse opgaver efter tid. Så forældre arbejde giver en god mulighed for at blive involveret og deltage aktivt i skolen.

Som med de offentlige skoler også, det kan også i nogle tilfælde ske, at barnet med de særlige pædagogiske metoder og den pædagogiske begreb privat skole ikke kan klare og skal skifte til en anden (offentlig) skole. En ændring af skole er også nødvendigt i nogle tilfælde, når en anerkendt universitetsgrad skal udfyldes af den private skole ikke giver. Inklusionen i en almindelig skole kan være svært for barnet med deraf følgende manglende viden, den usædvanlige skoledagen og ofte forskellige typer af sortering.

Privat skole - Det rigtige valg?

Om en privat skole er det rigtige valg, er du nødt til selv at bestemme. I en samtale med lærerne eller på en "åben dag" Man kan et billede af den private skole, gøre deres undervisning indhold og undervisningsmetoder og afveje fordele og ulemper i forhold til de offentlige skoler dig. Frem for alt er det vigtigt, at den valgte skole passer dit barn, og det føles godt tilpas der.

Registrering på en privat skole

Vil du tilmelde dit barn i en privat skole, programmet gennemføres som hovedregel på selve skolen. For at teste egnetheden af ​​barnet til en privat skole, invitere nogle skoler, forældre med deres børn til et interview et, hvor omkring blandt andet barnets udvikling og motivationen for at vælge den private skole tales. Da der er ofte i private skoler kun et begrænset antal pladser, kan det være, at registrering af dit barn, skal forkastes.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 32