Raclette ost i graviditeten: ja eller nej?

Gynækologer rådgive gravide kvinder til at afstå fra rå mælk ost, fordi i ikke kogt mælk lurer farlige bakterier. Er også raclette ost under graviditet om forbuddet liste?

Hvis du er gravid, behøver du ikke opgive en hyggelig Raclette aften. Et par små tips bør du stadig agt en sikkerhedsforanstaltning i raclette ost i graviditeten:

  • Kig på pakken omhyggeligt. Raclette ost, selvom lavet primært af rå mælk, men der er også sorter fremstillet af pasteuriseret mælk. Hvis osten er en råmælksost, skal han meddele dette på emballagen. Til disse sorter bør du i stedet for at lave en bue.
  • Hvad enten rå eller ej: Det er altid tilrådeligt at afskære skorpe, fordi her for bakterier at bosætte særligt glad for.
  • Du er inviteret til raclette og ost, som ikke anvendes sikker? Lad os bare syden din pande lidt længere. Når osten er grundigt kogt, det er sikkert i alle tilfælde.
  • Griffin foretrækker at emballerede varer end med raclette ost fra ost tæller åben. Der er du afhængig af de oplysninger, som sælger, hvis mælk anvendes til osten. Desuden er det ost, som er åben for, blandt andre sorter, ofte steril opkrævet som ren-indpakkede skiver.

Rå mælk under graviditet - hvor er faren?

Mælken vi køber i supermarkedet (begge UHT-mælk, og frisk mælk) er behandlet generelt varme og stort set fri for bakterier. Når rå mælk er anderledes: Hun kommer direkte fra koen til flasken og er kun afkøles. I det, kan patogener opholde sig som listeria, der er ufarlige for raske mennesker, kan skade et ufødt barn, dog.
Infektion med Listeria (listeriose) kan opstå, når det ufødte årsag hjernen og meningitis, hvilket fører til psykiske og fysiske handicap. Hvis infektionen i det sidste trimester af graviditeten, Listeria ofte udløse en tidlig eller dødfødsel.

En listeria infektion i sig selv er normalt ikke bemærket af den gravide kvinde. Kun når du optager et stort antal patogener undertiden forekomme feber eller diarré. En vaccination mod den farlige kim findes ikke.
Forebyggelse er det bedste forsvar mod listeria og det betyder frem for alt: Ved madlavning og pasteurisere mælk. Blot to minutter ved omkring 60 grader for at dræbe listeria med succes.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 58