rauhaskuume

Rauhaskuumetta on virusinfektio, joka lähetetään ensisijaisesti syljen. Ota selvää, mitä oireet ovat sairauden ja miten voit käsitellä rauhaskuume.

havaita rauhaskuume

Rauhaskuume, joka tunnetaan myös tarttuva mononukleoosi tai "Kiss tauti", on virusinfektio ovat nuoria aikuisia vuotiaita 15 ja 19 vuotta vaikuttanut yleisin päiväkoti ja peruskoulun lapsia.

Rauhaskuume - Syy

Syy mononukleoosi kutsutaan Epstein-Barrin virus, EBV pian. Tämä kuuluu ryhmään herpesviruksen. Kun ihmisen kehon sisällä, Epstein-Barr-virus vaikuttaa ensisijaisesti imukudokseen, joka sisältää, esimerkiksi, imusolmukkeiden, nielurisat ja perna. Hän tuo B-lymfosyytit, jotka ovat valkosolujen jakaa ja lisääntyä. B-lymfosyytit jakautuvat imusolmukkeiden ja verisuonet ja saavuttaa näitä polkuja sisäelimiin, kuten pernan tai maksan, joita ne turpoavat.

Välisenä aikana infektio ja ulkonäkö ensimmäisen sairauden oireita, eli inkubaatioaika voivat olla aivan erilaiset. Saatat olla vain muutaman päivän tai jopa kuusi viikkoa.

Epstein-Barr-virus on edelleen infektion jälkeen elämää, inaktiivisessa muodossa, joka on saatu kehossa. Joten jos olet kerran käynyt läpi rauhaskuumetta, joka on immuuni elämää yleensäkin. Poikkeuksiakin kuitenkin. Ihmisiä, joilla on immuunipuutos seurauksena ensisijainen taustalla olevan sairauden, kuten diabeteksen, virus voi aktivoitua uudelleen, niin että rauhaskuumetta voi puhjeta uudelleen.

Rauhaskuume - Vaihteisto

Rauhaskuumetta, lähetetään ensisijaisesti syljen, joten kautta pisara infektio, siksi termi "suudella tauti". Virusta sisältäviä pisaroita puhuessaan, aivastelu tai yskiminen ilmaan ja sitten hengitysteihin jossa ne kiinnittyvät limakalvoille.

Rauhaskuume - oireet

Rauhaskuume liittyy lukuisia oireita. Yleisimpiä näistä ovat:

 • Väsymys ja ruokahaluttomuus, mahdollisesti viikkoja tai kuukausia
 • pahanolontunne
 • kuume
 • kurkkukipu
 • Valkoiseen vivahtava keltainen talletusten nielurisat
 • Imusolmukkeiden kudos (imusolmukkeiden, nielurisat, perna)
 • Lievä ihottuma mahdollista
 • Vatsakipu mahdollista

Rauhaskuume - Historia

Tauti alkaa yleinen huonovointisuus, väsymys, uupumus, ja usein hieman kuumetta. Sitten se tulee kurkkukipu ja risat muodostavat kellertävän valkoisia pinnoite. Kuume kasvaa ja huonovointisuus kasvaa. Imusolmukkeet turvota, erityisesti kaulan alueella, mutta myös kainaloissa ja nivusissa. Roiskeet, ne ovat hyvin tuskallisia. Joskus ohikiitävä ihottumaa esiintyy. Joillakin lapsilla, rauhaskuumetta liittyy myös vatsakipua. Tämä kipu on aiheuttanut laajentuminen perna ja maksa, joka voi esiintyä tauti. Yleensä oireet mononukleoosi sisällä kymmenen-neljätoistapäivä laantua. Usein lapset mutta tuntuu jopa viikkoja tai kuukausia myöhemmin väsynyt ja loppuun. Kunnes lapsi on oikealla voimilla uudelleen, se voi kestää kauan. Siksi tauti vaatii kaikkia osapuolia usein paljon kärsivällisyyttä.

Rauhaskuume voi ajaa vähäisempiä. Joskus ei ole oireita tulee vain hieman kuumetta, joskus esiintyä jopa huolimatta tartunnan. Toisaalta, se voi myös johtaa ylimääräisiin bakteeri hengitystieinfektioita aikana mononukleoosi. Harvoissa tapauksissa, aivokalvontulehdus ovat mahdollisia.

Rauhaskuume: kun lääkäri?

Jos lapsesi on turvonneet imusolmukkeet tai ilman kuumetta tai kurkkukipua, sinun pitäisi mennä hänen lääkärin joka tapauksessa. Tämä määrittää diagnoosi, valkoisten verisolujen. Todellisessa sairaus, jonka numero on monta kertaa suurempi kuin tavallisesti. perusteella oireiden yksin, lääkäri voi luoda diagnoosi koska oireet mononukleoosi ovat hyvin samanlaisia ​​kuin muiden tautien.

hoitoon rauhaskuume ei ole mahdollista, koska ei aina ole lääke sitä vastaan. Korkea kuume, lääkäri voi määrätä kuume peräpuikkoina bakteeri sekundaarinen infektio, joka voi liittyä mononukleoosi, hän todennäköisesti määrätä antibiootti.

Yleensä oireet mononukleoosi kuulostaa muutaman viikon pois päältä. mutta muista, että se ei välttämättä tarkoita, että tauti on ohi. Epstein-Barrin virus voidaan havaita viikon kuluttua sairauden syljessä, mikä tarkoittaa, että yksilöt silti voi olla tarttuvaa.

Rauhaskuume: mitä tehdä?

Kahdeksannen periaatteen, että lapsi on riittävän hellävarainen ja pysyy sängyssä. Loput edistää toipuminen, mutta stressi vain estää tätä. Liian voimakas juosta, kun tauti on siis vältettävä. Tämä pätee erityisesti, jos perna lapsesi on turvonnut aikana mononukleoosi. Silloin perna on kauempana kuin tavallista rinnasta ulos, joten se on vähemmän suojattu ja voi repiä.

Kodin korjata rauhaskuumetta

Hoitoon mononukleoosi esiintyy pääasiassa oireiden lievitystä. Yhteisiä oireita, kuten kuumetta tai turvonneet imusolmukkeet, voit lievittää melko helposti yksinkertainen kotiin korjaustoimenpiteitä.

Rauhaskuume: mitä tehdä, jos kuumetta?

Juoda runsaasti nestettä: Koska kuume on tyypillinen oire mononukleoosi, on tärkeää, että lapsesi juo paljon. Kuume ja hikoilu liittyy se, on menetys nestettä, joka on saada takaisin läpi vastaavan tarjonta. Tämä on erityisen tärkeää vauvoille ja lapsille, koska niiden nestetasapaino verrattuna aikuisten on epävakaa. Vesi, makeuttamaton teetä, mehua ja kanaliemi ovat hyvin lapsille mononukleoosi kompensoimiseksi.

Wadenwickel: Lapsella on kuumetta, on tärkeää vähentää tätä. Tämä koskee erityisesti hyvin lämpöä pois johtavan menetelmällä, kuten kylmä pakkaa. Tässä sovelluksessa, laitat lapsesi märkä kylmä pyyhkeet ympärillä hänen sääret. Lämpöä, mikä johtuu lämpötilan, johdetaan tällä tavalla. Wadenwickel siten olla virkistävä vaikutus. Etsi täältä yksityiskohtaisen oppaan jalka pakkaa.

Etikka Sukat: Etikka Sukat, joka tunnetaan myös nimellä etikka tossut ovat pohjimmiltaan vain yksi muoto paketin. Ne toimivat lämmönpoisjohtokyky ja jäähdytys. Varmistaa, että säännökset aluksi pad, jota käytetään suojaamaan makuutaso. Hämmentää sitten viisi lusikallinen etikka ydin litra vettä. Juoma pari puuvillasukat, niin he painia ja vetää sen yli lapsesi. Vetää hänet sitten toinen, kuiva sukat päälle. Sovellus tapahtuu ennen kuin etikan sukat ovat kuivunut.

Rauhaskuume: mitä tehdä, kun turvonneet imusolmukkeet?

 • Neck Wrap: Kaulan Wrap alkaen Quark voi auttaa lasta turvonneet imusolmukkeet. Tällainen käämitys on viilentävä vaikutus ja voi varmistaa, että turpoaminen aiheuttanut rauhaskuume takaisin. Soveltaminen rahka rullan Tarvitset side johon keskimmäinen streichst yhden sentin paksuinen kerros lämpimään huoneeseen Quark. Peitä harsoside ympäri ja laita ne lapsesi kaulan. Kiinnitä käämi sitten jopa pyyhkeellä tai vaihtoehtoisesti huivi ja anna hänen toimivat parhaiten yhdessä yössä.
 • kurlata: Gargling toimii desinfiointiaine, on hyödyllistä suuontelon ja voivat vähentää turvotusta imusolmukkeet. Varten kurina suolaliuosta tarvitaan. Näitä saat tai yksinkertaisesti asettua apteekki. Tätä varten sinun ratkaista puoli tl suolaa kupillinen lämmintä vettä. Anna lapsen ottaa kulauksen ostettujen tai kotitekoista ratkaisua suussa ja vähän solina ja sylkemään uudelleen liuoksella. Sovellus voidaan toistaa päivänä jopa kolme kertaa.
 • Kanakeitto: Kana keitto on paljon terveellisiä ainesosia, kuten sinkkiä tai rautaa, joka voi auttaa lasta turvonneet imusolmukkeet. Se toimii desinfiointiaineella, tulehdusta ja voi siten vähentää turvotusta. Etsi täältä resepti kanakeitto ja oppia, miten he voivat valmistautua askel askeleelta.

Rauhaskuume: ehkäisy?

Vastaan ​​rauhaskuume, on vielä ole rokotetta. Ja hyvä vahva immuunijärjestelmä saattaa sinut ja lapsesi tästä taudista anna luotettavaa suojaa. Mutta kuten rauhaskuume yleensä tarttuu läheisessä fyysinen kontakti, se koskee lähinnä välttää kosketusta ihmiset, jotka kärsivät tästä taudista. Ja pitkään. Sillä vaikka oireet ovat hävinneet, tämä ei tarkoita, että rauhaskuume on ohi. Epstein-Barr-virus voidaan silti havaita sen jälkeen, kun useita viikkoja syljessä ja siten siirtää jollekin muulle henkilölle kautta pisara infektio.

lisätietoja

lisätietoja

Kiitämme kirjailija Dr. med. Ursula Keicher ja JV julkaisija tiedoista. Jos haluat lisätietoja lapsuusiän sairauksista ja niiden hoidosta, vain laittaa se "kasvukipuja - Nopea tunnista - nimenomaan hoitaa" lukea.

»Lue lisää 'kasvukipuja'


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3