Rechten en financiële hulp voor alleenstaande ouders

Veel alleenstaande ouders weten deze vicieuze cirkel: je wilt werken, maar potentiële werkgevers zijn sceptisch of er is geen geschikte kinderopvang. Dus blijven ze met hun kind en hebben dus vaak financiële problemen. Begrijpelijk dat veel alleenstaande ouders niet rond kunnen komen zonder hulp van buitenaf. We zetten samen 'de rechten van alleenstaande ouders belangrijk zijn en welke financiële hulp voor alleenstaande ouders is mogelijk.

Financiële steun voor alleenstaande ouders

Hier geven we een overzicht, zijn er de soorten financiële steun die specifiek is voor alleenstaande ouders. We hebben ook vermeld algemene financiële diensten dat alleenstaande ouders ten goede komen:

Weergavehulp voor alleenstaande ouders

Aanbevolen lectuur: Sterk en alleenstaande ouderUw gezinssituatie is veranderd en je bent nu zelf verantwoordelijk voor de opvoeding van uw kind? Deze gids geeft u handige tips als je onder de knie deze nieuwe situatie met je kind je.

Belastingaftrek voor alleenstaande ouders

Alleenstaande ouders hebben recht op een belastingvrije som van 1.908 € per jaar. Voor elke extra kind, dit bedrag verhoogd met 240 €. Hiervoor moet het kind behoren tot het huishouden van alleenstaande ouder en hebben recht op kinderbijslag of een kind belastingkrediet. Om de opluchting bijdrage te krijgen, moet u zich als één persoon in de Steurklasse 2, dus je kunt de vrijstelling al op de inkomstenbelasting aftrek te beveiligen. Als u meer dan één kind hebben, moeten ze van toepassing zijn voor de aanvraag van een toeslag (240 €) tot grote opluchting bedrag van de belastingdienst door het invullen van de aanvraag voor payroll belastingvermindering. Het reliëf bedrag wordt jaarlijks, maar slechts eenmalig te betalen, zelfs met meerdere kinderen.

Onderhoud van tevoren als een hulpmiddel voor alleenstaande ouders

krijgen Unterhaltsvorschussgesetz alleenstaande ouders die geen of slechts onregelmatig uit afzonderlijke partners alimentatie, kind krijgen onder de 12 jaar oud en de alleenstaande ouder die in Duitsland woont. Deze steun is in het onderhoud van tevoren site die meestal behoort tot de jeugdzorg kantoor gezocht. Het aanvraagformulier en aan Gebr Unterhaltsvorschussgesetz verkregen bij het stadsbestuur, gemeentelijke of district. Het bedrag van het voorschot op een onderhoudsbijdrage is voor kinderen tot 6 jaar € 150 per maand en voor kinderen van 6 tot 12 jaar maandelijks 201 €. En, wat kinderen een nieuw besluit in 2017 tot 18 jaar krijgen 268 €. Om de minimum aan onderhoud de volledige kinderbijslag zal worden gecrediteerd voor een eerste kind.

huursubsidie

Als u als een alleenstaande ouder met een laag inkomen en heeft geen voordelen, zoals een werkloosheidsuitkering II of bijstandsuitkering ontvangen, dan kunt u een aanvraag voor huursubsidie. Dit is om te helpen dekken van de kosten van huisvesting. Een andere factor voor het recht op huursubsidie, het aantal leden in het huishouden. In de gemeentelijke huursubsidie ​​kantoor kun je leren of je kan worden ondersteund met huursubsidie. Hier vindt u een link naar een huursubsidie ​​rekenmachine vinden.

vestigen de kosten van kinderopvang belasting

De kosten van openbare voorzieningen, zoals kinderdagverblijven, kleuterscholen of op school kwekerijen zijn meestal afhankelijk van het inkomen en woonplaats en, variërend van 0 tot 600 € per maand zijn. Vaak is er een mogelijkheid om een ​​aanvraag voor een vermindering van het schoolgeld bij de Youth Office te maken.

Particuliere zorg of het lidmaatschap van een ouderinitiatief meestal meer kosten, maar brengen ook voordelen, zoals een betere zorg uur en intensiteit mee. Als een gids, kunt u gaan voor een nanny van € 5,50 per uur voor een gastouder of 7,50 € tot 10 € per uur. Bij een zeer laag inkomen, als je gestudeerd of is nog in opleiding, met inbegrip van subsidie ​​voor de kosten van een oppas in de vorm van economische steun van de Youth Bureau kan worden aangevraagd.

Veel gezinsvriendelijke werkgevers bieden financiële steun voor de opvang van schoolgaande kinderen. Steeds meer werkgevers ook het opzetten van een bedrijf kinderopvang.

Alleenstaande ouders kunnen aftrekken de kosten voor kinderopvang bijvoorbeeld veroorzaakt door een gastouder of een au pair, tweederde, tot maximaal € 4.000 per jaar van de belasting. Meestal zijn de kosten voor kinderopvang kan worden beweerd dat de leeftijd van 14, tenzij het kind dan niet voor zichzelf kunnen zorgen als gevolg van een handicap. In dat geval is er geen leeftijdsgrens. In ons artikel "de kosten van kinderopvang tegen belasting" we geven advies en informatie over de vereisten en vereenvoudigde regeling vanaf 2012.

moederschapsuitkering

Tijdens het zwangerschapsverlof, is het mogelijk op een zwangerschapsuitkering als inkomenssteun betaling te verkrijgen. In onze speciale moederschapsuitkering, hebben we de eisen die je moet voldoen om op een moederschapsuitkering ontvangen en hoe deze wordt berekend samengevat.

ouderschapsuitkeringen

Recht op ouderschapsverlof uitkering niet alleen werkende moeders, maar ook een aantal die een studie in opleiding of werkloos. Tussen een minimum van € 300 tot een maximum van € 1.800 per maand een ouder bent, afhankelijk van het inkomen voor de geboorte aan. Daarnaast hebben we dan recht op een ie passen voor 14 in plaats van 12 maanden, de kinderbijslag meer. In onze speciale functie op ouderschapsuitkeringen, hebben we laten zien de exacte voorwaarden en de berekening bases.

kinderbijslag

Als primaire zorg voor elk kind is ouder op kind voordeel. Er is minstens 192 € per maand voor de eerste en tweede kind en stijgt tot een maximum van 223 € per extra kind. Alleenstaande ouders krijgen het volledige bedrag van de kinderbijslag in de regel. Als de ex-partner van zijn onderhoudsverplichtingen betrouwbaar na deze echter kan aftrekken 50% van de kinderbijslag van zijn alimentatie. Voor meer informatie hebben we samengevat in het artikel "kind te ondersteunen".

kinderbijslag

Alleenstaande ouders die werken, hebben de mogelijkheid om de uitkering voor een kinderen krijgen in aanvulling op de kinderbijslag. uitkering voor deze kinderen is een alternatief voor werkloosheidsuitkeringen. Of het de moeite waard is, hangt af van verschillende factoren die niet gemakkelijk over het hoofd. Daarom hebben we samen alle voorwaarden en uitgangspunten berekening in detail beschreven in ons artikel "De kinderen van de uitkering" te zetten en benadrukt met voorbeelden.

Kinderkorting

Kinderbijslag zijn een alternatief voor de kinderbijslag en het bedrag tot een totaal van € 7.356 per jaar of 3.678 € per ouder als ze gescheiden leven. Kinderbijslag in werking treden als een alleenstaande moeder verdient € 33.000 of meer per jaar. De overdracht van de helft van de kinderen toelage van de vader van het kind kan worden ingeroepen als hij er niet in slaagt om zijn onderhoudsverplichtingen aan ten minste 75%. Meer over dit onderwerp dat we samen in het artikel hebben gezet "Het kind belastingkrediet."

werkloosheidsuitkeringen

Helaas zijn veel alleenstaande ouders getroffen door werkloosheid of het maandelijkse inkomen is niet genoeg, dus ze zijn ook afhankelijk van de werkloosheidsuitkeringen I of II. Er is een in principe wanneer men werkloos is, heeft zich als werkzoekende bij het Agentschap en voldoet aan een bepaalde wachttijd. Sinds de wet op werkloosheidsuitkeringen is niet gemakkelijk om naar te kijken en ook veel van de andere genoemde diensten zijn afhankelijk van de werkloosheidsuitkeringen, is het het beste om individueel advies door haar bevoegde agentschap werk te zoeken.

sociale geld

Als ontvanger van werkloosheidsuitkering II (Hartz IV), kunt u zich aanmelden als een alleenstaande ouder voor zijn kind extra sociale uitkering. Het is 237 € voor kinderen tot 6 jaar, 291 € voor kinderen tot 14 jaar en 311 € voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Jonge volwassenen van 18 jaar en ouder die nog geen 25 jaar oud en wonen bij hun ouders of personen tussen de 15 en 25 jaar die zonder verzekering van lokale ondersteuning zijn verhuisd, ontvangt 327,00 EUR.

welzijn

Sociale bijstand omvat de kosten van levensonderhoud, zoals voedsel, kleding, onderdak of stookkosten voor. Als alleenstaande moeder heeft recht op sociale bijstand onder bepaalde omstandigheden. Alleenstaande ouders ze kunnen toepassen voor, zo niet meer dan drie uur werk per dag voor hen mogelijk, bijvoorbeeld, omdat de zorg voor het kind niet kan worden gegarandeerd. Bovendien moet de aanvrager niet volledig arbeidsongeschikt en het kind niet ouder dan 15 jaar zijn. Een beste zou zijn om rechtstreeks wenden tot de sociale dienst als een verzoek de moeite waard om sociale bijstand zou kunnen zijn.

Andere bijstand voor alleenstaande ouders

Naast de financiële hulp kunnen alleenstaande ouders ook vaak profiteren van andere aanbiedingen van werkgevers en wetgevers. We hebben een lijst die het dagelijks leven van een alleenstaande ouder over de financiële aanvulling kunnen faciliteren samengesteld:

Vrijstelling voor kind ziek

Alleenstaande ouders kan worden vrijgegeven 20 dagen van het werk als hun kind ziek is en jonger dan 12 jaar. maar daarnaast moeten ze worden verzekerd in een wettelijke ziektekostenverzekering en zorgen voor een medisch attest waaruit blijkt dat de noodzaak van de onderhoudsactiviteiten. Meer informatie over dat in ons artikel "Wat te doen als het kind ziek is?".

thuishulp

Als u een alleenstaande ouder naar het ziekenhuis en heeft een kind dat jonger is dan 12 jaar, een recht op een huishoudelijke hulp. Vaak is het ook mogelijk om een ​​huishoudelijke hulp krijgen, als een ziekte wordt teruggewonnen van huis.

behandeling van de moeder-kind

Preventie en revalidatie behandelingen zijn standaard diensten die door de openbare ziekteverzekering. Veel klinieken en faciliteiten Müttergenesungswerk bieden ook therapieën die specifiek voor alleenstaande ouders. Bij het invoeren van de spa, hebt u recht op een gezin verpleegster die het kind geeft thuis. Meestal is het echter zo dat kinderen begeleiden hun moeders bij de genezing. De kosten van een 21-dagen tijd meestal de moeder-kind cure neemt de zorgverzekeraar voor een groot deel, maar het valt een co-betaling van 10 € per dag. Voor kinderen tot 12 jaar de kosten van de ziekteverzekering worden ook ondersteund door de manier, als het kind niet kan bijbenen. De nationale verenigingen van de club alleenstaande moeders en vaders of Müttergenesungswerk over de verschillende aanbiedingen. Over de Kuranspruch de bevoegde arts beslist. Meer over dit onderwerp hebben we samengevat in ons artikel "moeder-kind behandeling".

zwangerschapsverlof

Voor alle zwangere vrouwen die in een contractuele relatie arbeidsverhouding met een werkgever, de Wet bescherming van het moederschap van toepassing is. Het maakt niet uit of je een alleenstaande ouder later leven in een partnerschap zal zijn. De bescherming van het moederschap omvat bijvoorbeeld veiligheidsmaatregelen op de werkplek, bijzondere bescherming tegen ontslag en bescherming van de periode voor en na de geboorte. In onze speciale moederschap hebben we samen alle informatie zet in detail.

ouderschapsverlof

Helaas, in de wereld van het werk nog steeds de overhand hebben vaak vooroordelen tegen alleenstaande moeders. Als het ouderschapsverlof is gepland, is het raadzaam om vroeg om de re-entry met de werkgever te plannen. Misschien is het ouderschapsverlof voor een verdere kwalificatie kan worden gebruikt opent de mogelijkheid voor een betere positie na de terugkeer naar het werk. In principe zijn de moeders recht op maximaal drie jaar ouderschapsverlof. Welke grenzen en voorwaarden, is er in acht te nemen, hebben we ouderschapsverlof in onze functie getoond.

Alternatief: Grootouders tijd

Voor minderjarigen die naar school gaan of in het laatste of voorlaatste jaar van de opleiding en deze training voor de leeftijd van 18 jaar zijn gestart, is het mogelijk dat de grootouders worden vrijgesteld voor de kinderopvang van hun werk. Hiervoor moet het kind in het huis van de grootouders wonen. Er is ook een recht op ouderschapsverlof als ouder van het kind niet kan bijwonen wegens een ernstige ziekte van uw kind. Net als de ouder is overleden of een ernstige handicap. Toch zal de grootouders geen financiële compensatie te krijgen, kinderbijslag van minstens 300 € zijn de jonge moeder, echter. Zo is een van die bijzondere situaties het geval is de grootouders aanspraak op ouderschapsverlof.

kinderopvang

Vooral als je snel wilt werken als een alleenstaande moeder na de geboorte, een goed functionerende kinderopvang is belangrijk. Maar zelfs als men werkt niet en is flexibel in de timing, is het raadzaam om het kind tegen andere mensen te behandelen en contact met andere kinderen te promoten. Dit is niet alleen gunstig voor de ontwikkeling en het sociale gedrag van een kind uit, kan het ook een opluchting en meer tijd betekenen voor zichzelf.

Kinderopvang 0-3 jarigen:

In 2008 in werking Children Promotion Act kwam te verhogen zorgvoorzieningen voor 0 tot 3 jaar en vanaf 2013 voorzien wettelijk recht op een plaats in de dagopvang voor kinderen in deze leeftijdsgroep zijn belangrijke basis gelegd, hoewel al. Niettemin, het ontbreken van zorgvoorzieningen zijn vaak de reden dat alleenstaande moeders met kinderen jonger dan 3 jaar niet kunnen werken. Openingstijden van de dag zorg worden ook combineren vaak slecht met werktijden, bijvoorbeeld, als je zelfstandige of in de detailhandel zijn tot laat en werken in het weekend nodig. Aangezien er geen kraken van die alleenstaande moeders krijgen voorrang bij de toewijzing van plaatsen in de kinderopvang. Zonder aanvullende particuliere hulp, bijvoorbeeld van de grootouders, op een paar alleenstaande moeders kunnen werk en kinderopvang in evenwicht te brengen in de rij. Kortom, de volgende service opties:

  • Daycare / Nursery
  • Private Network: grootouders, vrienden, buren
  • Nanny / -Father
  • kinderjuffrouw
  • Au pair
  • ouders initiatieven

we hebben verzameld in onze speciaal voor U3 ondersteuning belangrijke informatie over de kosten en de voor- en nadelen van deze zorgvoorzieningen.

Kindergarten:

Hoewel er voor kinderen vanaf 3 jaar een wettelijk recht op een kleuterschool plaats, maar ook hier zijn er veel verschillen, welke opening tijden zorgen te bieden en. Zo wordt er geen lunch vaak aangeboden of is er alleen de mogelijkheid om te vertrekken de kinderopvang een paar uur. Niettemin moet vaak een extra particuliere steun te organiseren. Voor meer informatie over de selectiecriteria en de kosten vindt u in onze speciale kleuterschool.

School club:

Voor een kind onder de leerplichtige leeftijd is in aanvulling op de reeds genoemde, private vormen van zorg in sommige scholen de mogelijkheid voor na school in een kwekerij worden verzorgd. Alleenstaande ouders zal de voorkeur worden gegeven in de toewijzing van de plaatsen. Echter, deze plaatsen zijn zeldzaam. Om deze reden, moet u een aanvraag voor een kwekerij in een vroeg stadium. Een andere mogelijkheid is een dag school. Meer informatie over dit onderwerp hebben we in ons artikel: "full-time school of niet" gezamenlijk.

onafhankelijk advies

Alleenstaande ouders kunt ook kijken op de bevoegde dienst voor bijvoorbeeld de jeugdzorg bureau of uitzendbureau, in detail worden besproken. Vaak echter, is het zinvol om een ​​onafhankelijk adviesorgaan dat een uitgebreide en persoonlijke situatie dienovereenkomstig kan adviseren te raadplegen. Dit kan bijvoorbeeld een sociale of familiale begeleiding in plaats van een non-profit organisatie of charitatieve organisatie. De relevante Bureau Jeugdzorg meestal de hoogte van wat begeleiding diensten in de buurt bevinden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2