Ret til barselsdagpenge

Retten til barselsydelse er normalt for alle vordende mødre, som er forsikret med en lovbestemt sygeforsikring. Der kan dog være undtagelser og privat forsikret har i nogle tilfælde være berettiget til nogle venlige barselsdagpenge. Hvilke betingelser du skal opfylde, og hvilken rolle din ansættelse, kan du finde ud af i denne artikel.

Ifølge Maternity Protection Act er alle ansat, (vordende) mødre til mindst 14 ugers barselsorlov. De, blandt dem, der har national sygesikring har, i hele denne tid krav på den såkaldte moderskabsydelse som indkomststøtte betaling. Denne præstation af sygesikringen er at forhindre mødre en finansiel ulempe opstår inden for den beskyttelse barsel periode. Ydelsen barsel svarer normalt til den gennemsnitlige nettoløn af de sidste tre måneder før starten af ​​beskyttelsesperioden. Op til 13 euro per dag, der skal betales af sygesikringen selskab, mens resten finansieres af en bevilling fra arbejdsgiveren. Hvor præcis barselsydelse beregnes, kan du finde ud af i artiklen "Beregning af barselsdagpenge."

Hvem har ret til moderskabsydelse?

Retten til barseldagpenge er klart defineret i princippet. Barsel til gavn for folkesundheden forsikringsselskaber få alle kvinder i begyndelsen af ​​barselsorloven

 • er selv frivilligt eller tvungent forsikret i en offentlig sygesikring OG
 • i et ansættelsesforhold er OR
 • hvis ansættelse er ophørt tilladt under graviditet eller perioden for beskyttelse.

Bemærk: Begynder ansættelsesforholdet først efter fremkomsten af ​​beskyttelsesperioden, har medarbejderen fra hendes første dag har ret til moderskabsydelse.

Ikke ret til barselsydelse for familie forsikring

Medarbejdere, der er familie forsikret i en lovpligtig sygeforsikring, har ikke ret til moderskabsydelse. Du kan dog kompensere gælde for Federal forsikringsinstitution (BVA) barseldagpenge i form af et engangsbeløb. Normalt er denne betaling er omkring 210 euro. de modtager støtte fra arbejdsgiveren alligevel.

Den nøjagtige ansættelsesforhold er irrelevant i de ovennævnte tilfælde ved fastlæggelsen af ​​retten til barsel betaler dybest set. Reglerne gælder for

 • medarbejdere Fuldtids
 • medarbejdere deltid
 • medarbejdere tid (MiniJobber), selv om de er fritaget for social sikring travlt.
 • praktikant, hvis deres uddannelse er i drift. ved rent skole uddannelse der er ingen ekstra indtægt ingen krav.

Kvinder, der opfylder ovenstående betingelser, har hele barselsperioden uden begrænsninger berettiget til barselsydelse. Er kontrakten af ​​en tidsbegrænset kontrakt fra i denne periode kan fortsætte med at barselsydelse i mængden af ​​sygedagpenge er relateret. Annoncerer arbejdsgiveren i perioden for beskyttelse som følge af konkurs, Forbundsrepublikken forsikringsinstitution overtager arbejdsgiverens bidrag til barselsdagpenge.

OBS: Hvis varsel under tilbageholdelsesperiode, også selv ansættelsesforholdet, en såkaldt medarbejder ophør eller miste retten til barselsydelser.

Hvad med privat forsikrede medarbejdere?

Da dette er barselsydelse er en fordel for den lovpligtige sygesikring, har privat forsikrede medarbejdere ikke er berettiget til den faktiske barselsydelse. Arbejdere, der ikke er forsikret med en lovpligtig sygeforsikring, men har mulighed for at få dig en barselsydelse fra Federal Insurance Office.
Men: Arbejdsgiveren er forpligtet til at betale bidraget til barsel penge selv med privat forsikrede arbejdere. Privat forsikrede modtaget under barselsperioden derfor deres tidligere gennemsnitlige nettoløn mindre de 13 euro, som vil blive taget i offentligt forsikret af sygesikringen. Samlet set privat forsikring får derfor lidt mindre end dens gennemsnitlige nettoløn.

For (vordende) mødre, der ikke i nogen af ​​de ovenstående job, er der som regel forskellige regler, når ret til moderskabsydelse.

Display Bogtip: Babypedia

Anbefalet læsning: BabypediaProgrammer, formularer, checklister - her kan du hurtigt miste overblikket. Det er derfor, vi vil have dig bogen "Babypedia" anbefales. Med masser af tips og oplysninger, du støtter denne bog, mens myndighederne Marathon.

vi fandt på Amazon bogen.

Ret til barselsdagpenge for selvstændige

På fuld tid selv-retten afhænger af barselsdagpenge, dels om de er forsikret privat eller offentligt. Men arten og varigheden af ​​den lovpligtige sundhed spiller en rolle.

 • Lovligt forsikret: Fuldtids selvstændige kvinder, der har national sygesikring, er kun berettiget til moderskabsydelse, hvis de i deres sygeforsikring på den 42. senest dagen før forventet fødsel af den såkaldte dial erklæringen Ret til sygdom har erklæret. De betalte barselsdagpenge derefter falder sammen med de selvstændige med mængden af ​​sygedagpenge, som normalt omkring 70 procent af den tidligere nettoløn tilsvarende.
  Bemærk: Hvis du ikke har ret til sygedagpenge, er det værd en god tid tarif forandring tror. Selvom du kan, hvis du får ingen barseldagpenge fra sygesikringen, fra fødselsdatoen henvise forældre penge, men barselsdagpenge er normalt højere. Barselsydelse er også betalt i de seks uger før fødslen.
 • Privat forsikring: Selvstændig der er privat forsikret, har ikke berettiget til barselsdagpenge sygesikring, stadig på en betaling af Federal forsikringsinstitution. Muligvis er der mulighed i forsikringsbranchen Ret til en daglig sygdom at registrere; mange private sygeforsikringsselskaber omfatter sådanne betalinger, dog lavet i de perioder, beskyttelse barsel.

Særligt tilfælde freelancere

Freelance fagfolk typisk kun modtage barselsdagpenge, hvis de obligatorisk er forsikret af lov om kunstnernes sociale klasse. godtgørelse Den barsel derefter udbetalt i mængden af ​​sygedagpenge.

Ret til barselsdagpenge for studerende

Studerende har stort set kun er berettiget til barselsdagpenge, hvis de er eller mens han studerede i beskæftigelse et ansættelsesforhold i perioden for beskyttelse blev afsluttet tilladt. Hvad enten fuld tid, deltid eller marginal beskæftigelse er ikke en bekymring. Træning som udgør en obligatorisk del af undersøgelserne er imidlertid ikke betragtes som beskæftigelse i henhold til lov om beskyttelse af mødre.

 • Lovligt familie forsikring: Studerende, der er i den juridiske familie forsikring, for eksempel, om ægtefællen eller forældre, forsikrede nødt til at starte barselsorlov når retten til barsels- penge ved Bundesversicherungsamt. Hvis deres indkomst er mere end 13 euro per dag i gennemsnit, de modtager den resterende forskel i form af arbejdsgiverens tilskud.
  Tip: For studerende, lidt ansat par, hvor kvinden er forsikret gennem partneren, kan det være værd at Ændring af forsikringstageren tror. Hvis ægtefællen er forsikret med kvinden, og det har et job i begyndelsen af ​​beskyttelsesperioden, er hun berettiget til den fulde barselsydelse.
 • Lov frivilligt eller tvungent forsikret: Er en elev udbygget medlem af en lovpligtig sygeforsikring, har det i princippet ret til barselsdagpenge, hvis de enten er i et samarbejde eller er forsikret med sygedagpenge. Du vil modtage den fulde barselsdagpenge sygesikring plus arbejdsgiverens tilskud i dette tilfælde. Dette gælder også for de ansatte i en mindre beskæftigelse, selv om den gravide kvinde er fritaget for forsikring travlt.
  En vigtig forudsætning Under alle omstændigheder, er imidlertid, at den gravide kvinde er fra den dato, senest fire måneder før forventet fødsel er i en juridisk forsikring forhold. Da de perioder, kan variere på forskellige sundhed, det betaler sig at de respektive tidlig check perioder på sygesikring, så bedst tidligt i graviditeten.
 • Privat forsikring: Studerende, der er ud over at studere i et ansættelsesforhold, og har privat sundhedsforsikring modtage, en gang 210 euro af Federal Insurance Office og arbejdsgiveren bidrag.

Ret til barselsdagpenge til civil

Officerer modtaget i løbet af barsel perioder deres normale løn og honorarer udfordrer til den offentlige sektor løn bord. Fordi de har så ingen tabt arbejdsfortjeneste, er med dem, uanset forsikringsaftalen, også ikke berettiget til barselsdagpenge - hverken af ​​forsikringen eller af Federal Insurance Office. To mulige undtagelser fra denne regel er:

 • Biaktivitet: Gravide øvelser ud over deres officielle aktiviteter i en ekstern virksomhed, som det vedrører løn, du står tabet af denne løn under beskyttelse perioder moderskabsydelse den for at kompensere for. Afhængig af forsikringen penge får hun derefter Barselsdagpenge fra sygesikringen eller Federal Insurance Office og i givet fald arbejdsgiverens bidrag.
 • Ændring af beskæftigelse: Når betjenten i beskyttelsesperioden ændringer i forhold til civilstand i ansættelsesforhold, modtager det, forudsat den er uafhængig lovpligtige sygesikring, fra begyndelsen af ​​ny beskæftigelse Barselsdagpenge fra sygesikring og arbejdsgiver tilskud. I privat eller familie forsikring, er der en ret til barsels- penge over Bundesversicherungsamt.

Ret til barselsdagpenge for ledige

Selv den arbejdsløse har ret til dagpenge under visse omstændigheder.

 • Frivilligt forsikret ved lov: Hvem er ikke i begyndelsen af ​​barselsorlov i et ansættelsesforhold, men berettiget til sickpay frivilligt er national sygesikring, modtager Barselsdagpenge fra sygesikringen i mængden af ​​sygedagpenge.
 • ALG I: Er de arbejdsløse i begyndelsen af ​​beskyttelsesperioden mor ret til arbejdsløshedsunderstøttelse kompensation, de er automatisk i en forsikring penge. Således er de også ret til moderskabsydelse. Dette vil give dem størrelsen af ​​den tidligere relaterede dagpenge betalt, erstatter det i løbet af beskyttelsesperioden. Økonomisk derfor intet vil ændre sig for gravide kvinder. kun den Kontakt ændringer. Siden i de perioder beskyttelse forbud mod beskæftigelse der, arbejdskraft kontor under barselsorlov ikke er kompetent. Derfor er de betalinger af barselsydelse overtager sygesikring selskab.
 • Erhvervsuddannelse: selv dem, der som et mål for agenturet Employment erhvervsuddannelse ved at køre, skal være forsikret ved lov og derfor berettiget til udbetaling af barseldagpenge. Højden barsel penge er så identisk med den forrige kompensation træning.
 • ALG II: har modtagere af ALG II ikke krav på barselsdagpenge af sygesikring, da de ikke er dækket med sygedagpenge. De får i de perioder beskyttelse fortsætte regelsættet. Den engangsbetaling af Federal forsikringsinstitution kan ikke hævde, fordi de er forsikret ved lov.
  Tip: Det er dog muligt for ALG II modtagere, at registrere fra det 13. uge af graviditeten øget efterspørgsel på grund af graviditet i mængden af ​​17 procent af den normale sats i agenturets Beskæftigelse. Den anmodende yderligere individuelle tjenester, for eksempel for Babyerstausstattung er mulig.

Særlige tilfælde ALG II-spiking

Hvem "når stigende" kun med ALG II, men derudover berettiget til ALG I, er også blevet beskrevet berettiget til barselsdagpenge som ovenfor.

Ret til barselsdagpenge for husmødre

"Full-time" -Hausfrauen uden indkomst har ikke ret til moderskabsydelse, da dette er en ren udskiftning løn betalinger.

De grundlæggende rettigheder til barseldagpenge for enkelte forsikrings- og arbejdsvilkår er klart defineret. Men der er altid undtagelser og særlige tilfælde, at vi kan dække her, selvfølgelig, ikke alle. Du kan finde dig selv i nogen af ​​de beskrevne tilfælde, eller er i tvivl, gælder betingelserne i din situation? Så du spørge mest direkte og straks med dit helbred forsikringsselskab. Der kan du afklare Endelig sikrer alle spørgsmål.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =