Retshjælp i skilsmisse

I en skilsmisse parterne er berettiget til retshjælp under visse omstændigheder. De relevante faktorer omfatter blandt andet indtægter og disponible aktiver. Her kan du læse om, hvad der er rækkevidden af ​​retshjælp og når den er givet.

Hvad er retshjælp?

Retshjælp (PKH) beskriver en statsmagt, der er at gøre det muligt for borgere i Forbundsrepublikken Tyskland, selv i lav indkomst eller høj gæld at sagsøge for deres rettigheder i retten. Det er således et middel til social bistand, som er at sikre lige muligheder. Bemærk: I skilsmissesager og andre områder af familieretten retshjælp kaldes retshjælp siden 1. september, 2009.

Hvem modtager retshjælp i skilsmisse, normalt skal betale sagsomkostninger eller de betaler i rater.

Display Anbefalet læsning: Skilsmisse

Guide til skilsmisseSkilsmisse er en vanskelig tid for hele familien. Der er mange beslutninger før og opgaver. Denne vejledning forklarer dig alle de rettigheder, du har efter en breakup.

Hvem er berettiget til retshjælp?

En ansøgning om retshjælp i skilsmisse er underlagt to grundlæggende krav. På den ene side, den proces, en chance for succes, skal have. Det betyder, i tilfælde af skilsmisse, at året for adskillelsen allerede må udløbet. Fordi før denne dato en skilsmisse er rent juridisk umuligt, der ikke ydes retshjælp på forhånd.

For det andet ret begrænsede finansielle ressourcer til køb af retshjælp. Sagsøgeren har således et behov skal være tilgængelige. Til dette tre faktorer er afgørende:

  • indkomst: For at bestemme retten til juridisk bistand, nettoindkomsten, men den såkaldte berettiget til at blive ansat eller indkomst er ikke relevant. Det vil sige, nettoindkomsten husleje og nytte, forsikring, reklame omkostninger og særlige gebyrer og kredit vil blive fratrukket. Hertil kommer, der skal betales vedligeholdelse mængder og diverse tillæg kan kræves. Disse kvoter omdefineret hvert år og offentliggjort i retshjælp af Federal Department of Justice.
    Bemærk: føjes til den indkomst af offentlige ydelser såsom bolig eller børnebidrag. Velfærd eller Hartz IV er generelt ikke afspejles, så modtagerne modtager sådanne ydelser normalt retshjælp.
  • Vedligeholdelse: Hvis indkomsten for ex-partner er meget højere end ens egen, er ham eller hende mod normalt underholdsbidrag. Da underholdsbidrag også regnes som indkomst, øger ofte den indkomst, der tjener som grundlag for beregning af retshjælp i denne type situation.
    Bemærk: Hvis partnerne nægter at betale vedligeholdelse eller vedligeholdelse regime stadig urolig, mængden er selvfølgelig ikke tælle, men kun i selve vedligeholdelse dækning.
  • Proces på omkostningerne: Før en påstand der bevilges retshjælp, er der altid en fortrinsret til at en juridisk forhånd af ægtefælle. Af denne grund er det kontrolleret af retten, om det er i stand til at overtage de procesomkostninger for ansøgeren, hvis det ikke har råd til omkostningerne. Er den aktuelle indkomst af de rigere ægtefælles høj nok, gives nogen stat fordel. Bemærk: Processen forudbetaling er uafhængig af børnebidrag.
  • aktiver: Også kvalificerede stand aktiver er relevante for kravet undersøgelse. Ud over store mængder af penge, herunder lejede ejendomme samt livsforsikring, som skal løses i almindelighed og behæftet. Som en ikke-genanvendelige finansielle aktiver er mindre end 2.000 euro, domicilejendomme og aktiver, der tjener til at udøve erhvervet eller passende, tillægspension.

På baggrund af disse faktorer, er det besluttet, om en ret til at behandle støtte og i hvilket omfang den er givet.

Hvad er chancerne for retshjælp?

I en skilsmissesag, satsen for folk ansøger om retshjælp, langt højere end i andre civile sager. Dette er primært af to grunde. På den ene ofte bruges i en civil sag retshjælpsforsikring dækker omkostningerne. Dette er ikke tilfældet med en skilsmissesag. For det andet er mange retssager ikke engang indledt, når de finansielle midler til at betale, er ikke til stede. I skilsmisse, vil parterne ikke har valget, retssystemet og juridisk repræsentation er absolut nødvendige.

Ikke desto mindre, er chancerne for retshjælp godt. I omkring 70 procent af skilsmissesager gives begge eller mindst en partner retshjælp. Derfor er det værd i hvert fald for at kontrollere kravet.

Hvordan og hvor anmodet retshjælp?

For at ansøge om fri must bistand, sammen med ansøgningen om skilsmisse, som advokaten af ​​en ansøgning om retshjælp vil blive ydet på familiens domstol. Til støtte for ansøgningen om retshjælp en pre-ansøgningsskema skal udfyldes, undersøgelsen spørger om oplysninger om de personlige og økonomiske forhold af begge ægtefæller. Ansøgningen skal indeholde (arbejdsløshed på kontanthjælp eller dagpenge udtalelse), en kopi af lejekontrakten, samt dokumenter vedrørende afskrives gæld, forsikring osv bevis for indkomst. Denne erklæring om personlige og økonomiske forhold vil blive forelagt som regel sammen med ansøgningen om skilsmisse og en ansøgning om retshjælp fra en advokat på Family Court; Men kan også indsendes formularen.

Hvad hvis ansøgningen afvises?

Hvis ansøgningen om retshjælp ikke indrømmes, indgive klage til den kompetente domstol inden for en måned efter meddelelsen, medmindre det omtvistede beløb overstiger 600 euro. Dette gælder også i tilfælde af, at de månedlige satser var for høj. Da argumentet værdi automatisk højere i metode diskrimination, en appel under alle omstændigheder tilladt.

Hvad er retshjælp?

I ansøgningen om retshjælp, der er forskellige overgange. Disse afhænger primært af, hvor meget indtægt, der skal tildeles, er til stede, og om ansøgeren ikke kan eller kun de omkostninger, gælder i rater.

Hvis indtægt, der skal anvendes, er mindre end 15 euro om måneden, ansøgeren får juridisk bistand uden afdrag tildelt. Det betyder, at omkostningerne vil være helt overtaget af staten.
OBS: Godtgørelsen kan tilbagekaldes eller udvides til at betale i rater, forudsat at forbedre indkomstsituationen af ​​ansøgeren. Dette er derfor forpligtet op til fire år efter tildelingen af ​​retshjælp til at underrette den kompetente domstol ændrer sin finansielle situation. Hvis ikke, retshjælp kan også være helt nægtet, og hele beløbet skal tilbagebetales med tilbagevirkende kraft.

Hvis indtægterne skal bruges mere end 15 euro om måneden, som regel, er retshjælp godkendt til betaling i rater. Det betyder, at ansøgeren, afhængigt af dens finansielle situation, en månedlig rate til at betale regeringen, rentefrit lån til at betale.

Personale til at være indkomst * Månedlige sats
til 15 0
50 15
100 30
150 45
200 60
250 70
300 95
350 115
400 135
450 155
500 175
550 200
600 225
650 250
700 270
750 300
mere end 750 300 plus den mængde, der overstiger 750 euro

* Alle tal i EUR

Den kan indstilles af retten på de fleste 48 månedlige rater. Omkostninger, der ikke godtgøres for denne periode, staten tager over. Igen, indregnes ændringer i indkomst nøgletal rapporteres til retten med det samme. Dette kan dog også have en positiv indflydelse, samt de månedlige betalinger reduceres ved en nedgang i indkomst som hovedregel.
Bemærk: Er det ikke udbetales regelmæssigt til retshjælp fra en forsinkelse på tre månedlige rater kan tilbagekaldes.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =