rotavirusvaccinatie

Rotavirussen zijn de meest voorkomende oorzaak van diarree of braken. Het rotavirus vaccinatie kan uw kind met succes tegen deze ziekten beschermen. Vind hier de antwoorden op de tien meest gestelde vragen over rotavirus vaccinatie.

Wat zijn rotavirus?

Rotavirus kan in principe in zowel mensen als dieren. Het rotavirus wordt beschouwd als de meest voorkomende ziekteverwekkers voor de virus-geïnduceerde diarree en braken virus voorwaardelijk. Belangrijkste risico van deze ziekten, die worden veroorzaakt door het rotavirus, de aanzienlijke vochtverlies, die het gevolg zijn van diarree en braken bedreigt. Ziekten die worden veroorzaakt door rotavirussen in dit land zijn verplicht om te melden door de behandelende arts en komen het meest voor tussen de maanden februari en april.

Weergavehulp vaccinaties

Boek aanbeveling voor vaccinatie: Uit de praktijk een kinderartsGeen enkel ander onderwerp is zo controversieel onder ouders als thema vaccinatie. Is het nodig of gewoon geld verdienen? De gids "Uit de praktijk een kinderarts" geeft ouders een gids en legt uit.

Iedereen kan besmet raken met rotavirus worden?

In principe kan iedereen besmet raken met rotavirus geworden. Meestal echter, infectie bij zuigelingen en jonge kinderen tussen de 6 en 24 maanden oud. Dat ze meer risico dan andere groepen van mensen is te wijten aan hun immuunsysteem, die nog niet volledig ontwikkeld. Dus zelfs ongeveer 90 procent van alle kinderen tot de leeftijd van drie reeds besmet zijn met het rotavirus, volgens het Robert Koch Instituut. Tegen het vijfde jaar, het is dan alle kinderen in het algemeen.

Wanneer moet het rotavirus vaccinatie worden uitgevoerd?

Als uw kind te vaccineren, is het meestal aan te raden om kinderen zo vroeg mogelijk tegen het rotavirus te vaccineren. In principe baby, maar aan de andere kant kan worden gevaccineerd pas na afloop van de zesde week van het leven. Het rotavirusvaccin wordt toegediend afhankelijk van het type vaccin twee of drie maal met tussenpozen van vier weken tussen elke dosis. Op deze manier is de vaccinatie opgesteld voltooid om de 24e of de 26e week van het leven. Het is raadzaam om dit recht te nemen in de normale routineonderzoeken (U onderzoek). Het is het beste om te denken in dit verband overleg met de behandelend kinderarts.

Hoe werkt het rotavirus vaccin?

Er is sinds 2006 een totaal van twee onder licentie rotavirus vaccins die worden toegediend in de vorm van een oraal vaccin en kan een ernstig verloop van de ziekte te voorkomen als gevolg van rotavirus infectie. In Duitsland worden deze vaccins goedgekeurd alleen voor kinderen tot en met 26 weken. In beide rotavirus vaccins wordt genoemd levende vaccins, die een kleine hoeveelheid van een verzwakte, levende virussen bevatten. Na vaccinatie het immuunsysteem antistoffen tegen rotavirus vormen. Met volledige immunisatie doet bescherming afgelopen twee tot drie jaar. Bij rotavirusvaccin dat voorkomt bij jonge kinderen, die kunnen worden behandeld in kinderen zodat de kritieke fase, die duurt 6-24 maanden.

Voor wie het rotavirus vaccinatie zinvol?

In Duitsland wordt het rotavirus vaccin goedgekeurd voor kinderen tot en met 26 weken. Om deze reden, kan zelfs baby's worden ingeënt tegen dit land. Met uw beslissing of u nu vaccineren van uw kind tegen het rotavirus, moeten de individuele sociale en medische situatie van uw kind voordat worden afgewogen. Vaccinatie is vooral handig als er een kind je een verhoogd risico op infectie omdat het, bijvoorbeeld door de kwekerij met intensief contact met andere baby's of peuters. adviseren laat je door een kinderarts.

Wie moet tegen rotavirus worden gevaccineerd onder alle omstandigheden?

Er zijn groepen mensen die in geen geval een rotavirus vaccinatie dient te ondergaan. In de volgende situaties wordt een rotavirus vaccinatie niet aan te raden:

  • bij een overgevoeligheid ten opzichte van de bestanddelen van het vaccin
  • in een bestaande of vermoede immuunstoornis
  • bij een bestaande Darmeinstülpung
  • een ziekte die behandeling

Hoe effectief is het rotavirus vaccin?

In de belangrijkste onderzoeken bedroeg een ziekte veroorzaakt door rotavirus, met succes afgewend in 96-98 procent van alle gevallen. Merk echter op dat deze geen diarree wordt gehinderd door de rotavirusvaccinatie veroorzaakt door andere factoren, zoals e-coli bacteriën of salmonella. Meer gedetailleerde hier over andere oorzaken die diarree kunnen veroorzaken.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van het rotavirus vaccin?

Volgens het Robert Koch-Instituut (RKI) is het risico, het rotavirus vaccin, vrij klein in verhouding tot de voordelen. Interacties met andere vaccins zijn nog niet bekend waarom het vaccin kan heel goed worden gelijktijdig met andere vaccins toegediend. Het kan toch leiden tot ongewenste neveneffecten in zeldzame gevallen. En als het is met de twee goedgekeurde vaccins om verzwakte levende vaccins, het symptoom dat eigenlijk zou moeten worden voorkomen, kan zich ook voordoen in een afgezwakte vorm. De meest voorkomende bijwerkingen van rotavirus vaccinatie zijn:

  • diarree
  • koorts
  • overgeven
  • Infecties van de bovenste luchtwegen
  • buikpijn
  • opgeblazen gevoel

Is het rotavirus vaccinatie aanbevolen?

Het Permanent Comité voor Vaccinatie (Stiko) van het Robert Koch Instituut nog niet heeft ontvangen het rotavirus vaccin in hun vaccinatie aanbevelingen, maar bladeren verklaard dat het risico, het rotavirus vaccin is zeer laag, terwijl de voordelen zijn hoog. Daarom is het Robert Koch Instituut beveelt een individuele voordelen en risico's. In tegenstelling, echter, zijn de Duitse Academie voor Kindergeneeskunde (DAKJ) en de World Health Organization (WHO) voor het rotavirus vaccinatie. Volgens haar, ieder jaar twee miljoen kinderen ziek als gevolg van rotavirus diarree, dat is waarom ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van de hoge vochtverlies vaak. Om dit aantal te verminderen, aan te bevelen aan de vaccinatie te introduceren als een wereldwijde standaard vaccinatie en opgenomen in de nationale vaccinatieprogramma's.

Wie zal de kosten voor de rotavirus vaccin betalen?

In de regel, zorgverzekeraars de kosten van vaccinaties aanbevolen door de Stiko. Maar naarmate de rotavirus vaccin momenteel niet tot de standaard vaccinaties, niet elke ziekteverzekering dekt de kosten van rotavirus vaccinatie. Daarom moet u zelf van tevoren te controleren of uw zorgverzekeraar zal betalen voor een vaccinatie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 10