Sibling jaloezie – Wat te doen?

Bijna alle kinderen voelen zich benadeeld in vergelijking met hun broers en zussen. Hier vindt u de redenen voor broers en zussen jaloezie en hoe u kunt conflicten te voorkomen.

Geschil over kleinigheden en de constante provocatie broer of zus van invloed op het gezinsleven. Uw zenuwen zijn ook leeg, omdat de rechtvaardige verdeling van dessert al gemuteerd tot een schijnbaar onmogelijke taak. Misschien vraag je je wel eens wat je verkeerd in het onderwijs doet. Het draait allemaal om je houding ten opzichte van het gedrag van uw kinderen. De eerste stap om broer of zus afgunst te voorkomen is om te begrijpen waar het vandaan komt.

Redenen voor broer of zus afgunst

In het geschil, lijkt het de meeste ouders, het gaat om niets, maar de kinderen strijden voor alles. Voor hen is het over haar plaats in het gezin. Het gevoel van jaloezie tussen broers en zussen is natuurlijk. Ze verlangen naar nabijheid en veiligheid aan de ouders, zodat de broers en zussen het aangaan van een wedstrijd.

Maar niet alleen de liefde van de ouders wordt beschouwd als de reden voor de jaloezie tussen broers en zussen. Uw kind wil weten wie het is. Door het uiterlijk of talent, het verschilt van anderen. Het erkent dat er eigenschappen die gunstig zijn of geef hem erkenning. Envy is dus een uitdrukking van onzekerheid van uw kind, hoe het moet zelf zien.

Weergave Boekentip: Broers en zussen zijn onovertroffen

Boek: Broers en zussen zijn onovertroffenDe relatie tussen broers en zussen is waarschijnlijk de langste van het leven. Waarom broers en zussen zijn zo belangrijk, zelfs als soms zijn er geschillen, wordt uitgelegd in deze prachtige Vorlesebuch.

Bijzondere situaties voor broederlijke rivaliteit

Vaak komt over de kinderen in de vroege dagen van de broederlijke toename van het gevoel van rivaliteit. Een baby in de familie trekt veel aandacht, zijn broers en zussen uit voor de eerste keer de behoefte voelen om de liefde van de ouders delen.

Broers en zussen met een smalle leeftijdsverschil en hetzelfde geslacht ruzie bijzonder vaak voor. Hier gebeurt de afgunst door constante vergelijkingen, kan invloed op het uiterlijk, talenten, speelgoed of vrienden.

Aanbevelingen voor ouders en zussen afgunst

  • U moet uw kind niet oordelen voor de gevoelens van jaloezie.
  • Probeer te begrijpen waarom het zich gedraagt ​​op deze manier.
  • Realiseer je dat je kind lijdt aan deze situatie.
  • Vergelijk uw kinderen te vaak bevestigen zij eerder in hun sterke punten.

bevorderen individuele krachten om broer of zus afgunst vermijden

Vaak wordt een kind probeert door middel van negatief gedrag meer aandacht te krijgen van ouders. U kunt uw kind helpen waar je haar sterke punten waar te nemen en te ondersteunen om hen verder te ontwikkelen. Vooral met broers en zussen met weinig leeftijdsverschil helpt vaak een divisie van belangen. Ze kunnen hun persoonlijkheid beter te ontwikkelen door middel van hun eigen hobby's en vrienden. Rivaliteit weggelaten, omdat de verschillen tussen de broers en zussen door iedereen wordt geaccepteerd.

Vaak vaste regels, de leeftijd waarop het kind iets aan de jaloezie helpen verzachten. Maar vergeet niet: Zelfs als u dat wenst voor harmonie, jaloezie en rivaliteit zijn onderdeel van het gezinsleven alleen maar om dat te doen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 81