Singular umbilicalis: oorzaken en gevolgen

Als de arts heeft gevonden een unieke umbilicalis bij uw baby kan slechts eenmaal verontrustend. Niet uit te leggen wat het betekent en waarom je zult waarschijnlijk geen zorgen te maken.

Singular umbilicalis: de achterliggende

Immers, bij elke honderdste zwangerschap een unieke navelstreng slagader optreedt. Dit maakt het de meest voorkomende misvorming van de navelstreng. Als je baby wordt beïnvloed door een bijzondere umbilicalis, betekent dit dat in plaats van twee slagaders slechts één aanwezig is in de navelstreng is. De meeste missen slagader is de juiste is.

Veroorzaakt een unieke navelstreng slagader

Vaak is het ontbreken van een navelstreng slagader is gewoon genetisch bepaald. Zelfs met een tweeling, dit komt vaker voor. Andere oorzaken kunnen een ziekte van de moeder te zijn. Over mogelijke ziekte-gerelateerde redenen zijn diabetes mellitus, epilepsie of hypertensie.

Ontbrekende navelstreng slagader: geen reden tot paniek

Als uw arts op de hoogte van een enkelvoudig navelstreng slagader in de echo is geworden, moet je je dus nog steeds geen bijzondere zorgen niet. De kans is groot dat je baby nog steeds is volkomen gezond en normaal is geboren. In het verdere verloop van de zwangerschap Uw arts zal zeer nauw aan bij de echografie groei monitoren van uw baby die het goed is ontworpen om ervoor te zorgen. Het is nu van belang dat je voldoende foliumzuur nemen om u.

Mogelijke gevolgen van een bijzondere navelstreng slagader

op zich genomen voor een bijzondere umbilicalis is niet zo uitzonderlijk en geen reden tot alarm. Echter, als er meer zogenaamde soft markers optreden voor misvormingen of genetische aandoeningen, kan uw arts u nader onderzoek te bevelen. Voor een uitgebreide echo-onderzoek in het bijzonder het hart en het urogenitale kanaal van uw baby kan worden gecontroleerd. Amniocentesis eventueel nadere aanwijzingen van mogelijke ziekten of afwijkingen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 59