Skærtorsdag: Hvad at spise?

Før Påskedag kristne rundt om i verden fejrer opstandelsen Frelserens er de syv dage af Holy Week præget af fred og fordybelse. I det tredje århundrede blev introduceret ideen om en uges forberedelse og de tre hellige dage blev født: Skærtorsdag til Påskesøndag form siden derefter klimaks i den kristne år. Ifølge Det Nye Testamente Jesus deler sidste nadver på Skærtorsdag med disciplene brød og vin - symboliserer hans legeme og blod.

Skærtorsdag måltid uden kød

Den hellige uge er stærkt forbundet med toldmyndighederne, også med hensyn til maden. Sikkert har du allerede modtaget tilbud fra dine forældre på skærtorsdag spinat. Dagen er også forbundet i dag med de grønne grøntsager. Spørgsmålet om, hvorfor denne torsdag er grøn, ikke er fuldt forklaret til denne dag. En ting er sikkert: Med spinat Skærtorsdag har meget til fælles, selvom nogle spinat er spist i de fleste familier den dag. Mest sandsynligt stammer begrebet det gamle ord klynke, for gråd fra. men måske også af den liturgiske farve af de klæder, der tidligere båret i påsken.

Skærtorsdag er en dag med faste

Du er velkommen til at følge den skattede tradition og forberede som Skærtorsdag Spise spinat med kartofler eller med kogte æg. En sund Skærtorsdag mad er fisk, som du kan forberede i forskellige variationer. Selvfølgelig er det er din personlige beslutning om, hvorvidt du kan lide det kræver en hurtig dag, give afkald på kød. Men der er velsmagende retter uden kød, men med masser af friske krydderurter og grøntsager, så farven grøn kan vidunderligt integreret i skærtorsdag måltid. Broccoli anses ved siden af ​​spinat som en traditionel Skærtorsdag mad og du kan tilberede det med tomater og nødder eller i butterdej. Hvis du ikke ønsker at vente til påske søndag, kan du overraske dem med lækre æggeretter allerede på Skærtorsdag din familie.

Tillad dig selv på Skærtorsdag en kort pause fra at spise. Giv op kød, vælge grøntsager og urter og beslutter selv mindre portioner.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =