Skoldkopper i graviditeten

Skoldkopper er primært kendt som en klassisk og meget smitsom børnesygdom. De fleste voksne er immune over for virussen. En primær infektion i graviditeten er sjældne, men desværre når det sker meget farligt for barnet. Derfor bør du lade dig tid til at teste for antistoffer, og hvis der ikke findes en immun beskyttelse, være vaccineret mod skoldkopper som muligt før graviditeten. Også under graviditet er mulige tidlige foranstaltninger mod infektion.

Infektion med skoldkopper under graviditet

Skoldkopper, også kaldet skoldkopper, er en meget smitsom virussygdom, der overføres ved dråbeinfektion. Ved direkte hudkontakt med skoldkopper eller helvedesild, kan sygdommen overføres. Det forårsagende middel tilhører gruppen af ​​herpes vira og forekommer i de nervøse ophobninger efter heling af den første infektion tilbage. Han er ikke ødelagt af immunsystemet, men kun hæmmet. Hvis immunsystemet svækkes, at skoldkopper kan formere endda år senere langs nerve og en smertefuld udslæt kaldet helvedesild forårsager.

Enhver, der har haft skoldkopper, etablerer en livslang immunitet mod virussen. I mellemtiden er der også mulighed for at blive vaccineret mod skoldkopper. En sådan vaccination anbefales til gravide kvinder uden ordentlig antistoffer meget.

Display Bogtip: Spis lige under graviditet og amning

Bogtip: Right mad under graviditet og amningHvad skal jeg spise i min graviditet og bedre ikke hvad? Hvad jeg spise for at være sund og at holde sig i form? Svarene på disse og mange flere spørgsmål om ernæring under graviditet, du finder i denne bog.

Symptomer på skoldkopper

De første tegn på infektion dukke op 10 til 21 dage efter infektion. Karakteristisk for sygdommen er små, kløende blærer, der er spredt over hudoverfladen og slimhinder. Når ridset til at danne på huden skorper og indskud efterladt ar. Derudover kan alvorlig træthed, feber og hovedpine stadig ledsage sygdommen.

Komplikationer af skoldkopper i graviditeten

Skoldkopper er for moderen ubehageligt, men ud over dette temmelig problematisk. Infektionen selv er ikke behandles, kun symptomerne kan afhjælpes. I nogle tilfælde, gravide kvinder også udvikle en bakteriel infektion, for eksempel til lungerne.

Fare for barnet for skoldkopper under graviditet?

Hvor farligt skoldkopper kan være i graviditeten for barnet, afhænger også af, når moderen er inficeret med virus.

  • Før det 13. uge af graviditeten, er der kun en meget lille risiko for, at barnet bærer skader.
  • Mellem det 13. og 20. uge af graviditeten, risiciene for væksthæmning, misdannelser, øjenbetændelse, ar og tumorer på omkring to procent er.
  • Efter dette, scenen er igen kun kritisk kort før fødslen. Den patogen sendes i otte procent af tilfældene barnet uden beskyttelse, maternelle antistoffer foruden lille organisme. Den nyfødte så desværre en kompliceret sygdom med mulig følgeskader truer.

forhindre skoldkopper under graviditet

Risikoen for smitte med skoldkopper er meget lav som omkring 90 procent af alle voksne allerede har udviklet immunitet over for virussen. Hvis du er usikker på, om du er immun over for skoldkopper, kan du få det tjekket med en meget simpel blodprøve hos din læge.

Hvis du mangler tilsvarende antistof, kan du få vaccineret som voksen dig mod skoldkopper. Men dette er kun muligt op til tre måneder før graviditeten, som der anvendes en levende vaccine. Det betyder, at du en svækket antal patogener injiceres. Fordi graviditet ændrer dit immunforsvar, kan bakterierne endda være farligt i så små mængder til dig og dit barn.

Immunglobulin administration i kontakt under graviditet

Hvis du har været i kontakt med skoldkopper eller helvedesild, kan heller ikke immunglobulin gives op til 72 timer efter kontakt. Dette er egentlig bare en ekstra dosis af antistoffer, der lindrer infektionen, forsinke, og til tider fuldstændig kontrolleret. Dette er især nyttigt, hvis du er blevet smittet dig på et kritisk tidspunkt med skoldkopper og har agenterne til en "bedre" tid til at skubbe tilbage.

Behandling af skoldkopper

Desuden kan virussen ikke behandles. Mod kløende syfilis kan ordinere noget, der lindrer symptomerne dig din læge. Antibiotisk terapi er kun nyttig, når skoldkopper også har udløst en bakteriel infektion - men virus kan ikke kæmpe med det.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 68