skoldkopper

Skoldkopper er blandt de mest almindelige infektionssygdomme i babyer og børn. Her kan du finde ud af, hvilke symptomer er typiske for skoldkopper og hvordan du kan behandle det.

Hvad er skoldkopper?

Skoldkopper er en meget smitsom og mest almindelige smitsomme sygdom, der gælder især for spædbørn og børn i alderen tre til ti år. Men voksne er ikke helt beskyttet mod skoldkopper sygdom. Det er normalt tilfældet, når de ikke er syge i sin barndom skoldkopper.

Navnet på sygdommen skyldes deres transmission. Den skoldkopper kan faktisk overføres uden direkte kontakt med smittede personer eller genstande. Den skoldkopper virus spredes så bogstaveligt "Wind".

Årsag til skoldkopper

Skoldkopper er forårsaget af den såkaldte skoldkopper zoster virus. Dette hører til familien af ​​herpes vira og tilbage efter en sygdom, ligesom andre herpes virus også i en inaktiv form i kroppen. Derfor er det er livslang immune over for denne virus efter en sygdom i almindelighed. I meget sjældne tilfælde kan skoldkopper bryde en anden gang. Dette er især i mennesker tilfældet, hvis immunsystem skyldes en primær underliggende sygdom, såsom diabetes, svækket. På den anden forekomst virussen derefter (helvedesild) udtrykkes oftest i form af helvedesild. I dette sker samme udslæt som med skoldkopper, men i en slags bælte-formet arrangement.

Overførsel af skoldkopper

Den meget smitsom skoldkopper virus kan overføres på to måder, gennem den såkaldte Dråbeinfektion eller kontakt infektion. I førstnævnte virus indeholdt i spyt dråber, der får, mens de taler, hoste eller nysen i luften via luftvejene til slimhinderne i mund, næse og hals. Gennem direkte kontakt med spyt eller indeholdt i den karakteristiske af skoldkopper sår sekreter, kan forårsage en smear infektion, når patogenerne passerer derefter gennem slimhinderne eller bindehinde i organismen.

Perioden mellem infektion og udbrud af sygdommen, dvs. inkubationstiden for skoldkopper er omkring to til tre uger. Men sygdommen kan allerede blive overført til andre mennesker et par dage før starten af ​​udslæt.

Symptomer på skoldkopper

De mest almindelige symptomer på skoldkopper er:

  • feber
  • Udslæt med røde pletter, vandholdige vesikler og endelig skorper
  • Recidiverende sprede udslæt over hele kroppen, selv på hovedbunden og mundslimhinden
  • svær kløe

Historien om skoldkopper

De første tegn på skoldkopper er ofte let feber og hovedpine. En eller to dage senere isolerede røde pletter så forekomme, normalt begynder på stammen, som udfylder inden for timer med flydende og stærke form kløende sår. Den udslæt spredes hurtigt i hele kroppen og typisk ses på hovedbunden og mundslimhinden.

Inden for få dage blærer skorpe gradvist. Efter yderligere en til to dage, disse skorper så drop en regel. For et stykke tid ser det på det sted, hvor de sad, stadig lyspunkter. Efter et par uger, men disse hudsymptomer er som regel væk.

Skoldkopper løb ryk, så tilføjet dagligt nye røde pletter til de eksisterende skorper. Feberen normalt forbliver lavt. I sjældne tilfælde kan det også stige gevaldigt.

ikke ridse skoldkopper

Hvis skoldkopper blive ridset, hvilket ofte sker på grund af den stærke kløe hos børn, kan det føre til en bakteriel betændelse og dermed Hauteiterungen. Også kan udvikle meningitis i meget sjældne tilfælde. I dette tilfælde, at barnet klager over kraftig hovedpine sandsynligvis, en stiv nakke, eventuelt opkastning, er berøringsfølsom og måske fortumlet. Find i et sådant tilfælde nødvendigvis straks din læge, så kan igangsættes passende behandling.

Skoldkopper: når lægen?

Når du harbor mistanke om, at dit barn har skoldkopper, bør du konsultere og fortælle ham om din mistanke en læge. Høj feber, vil lægen ordinere feber stikpiller. Mod intens kløe, kan det også foreskrive særlige dråber, zinkholdige salver eller tinkturer. Hvis Hauteiterungen afholdt, bør en antibiotisk salve anvendes i tillæg. Viser dit barn af ovennævnte tegn på meningitis, må det nødvendigvis blive behandlet på hospitalet.

Lægen kan registrere skoldkopper som regel på den karakteristiske udslæt, som er ledsaget af bobler og skoldkopper tydeligt adskiller sig fra andre børnesygdomme. I sjældne tilfælde er en ekstra blodprøve nødvendige for at gøre en konkret diagnose.

Forsigtig!

På grund af den høje risiko for infektion, er det tilrådeligt at først informere lægen ved telefonen, så dit barn ankommer som muligt med så lidt menneskelig kontakt.

Skoldkopper: hvad du kan gøre?

  • Kontakt med andre undgå: Dit barn har skoldkopper, bør det undgå kontakt med andre stort set, så det inficerer ikke andre personer. Frem for alt, så kontakt med gravide kvinder, der er aldrig selv diagnosticeret med skoldkopper bør undgås under den smitsomme periode. Efter en skoldkopper infektion under graviditet kan forårsage fosterskader hos det ufødte barn, eller i værste fald forårsage en abort.
  • iklæde barnet korrekt: Barnet af dit tøj må ikke være for stram i en sygdom med skoldkopper. Således du forhindre, at den kløe forårsaget af friktion ville blive forstærket. Alt for varmt tøj, svede i dit barn, kan forværre den ubehagelige kløe.
  • Sørg for renlighed: Hygiejne er meget vigtigt i en sygdom med skoldkopper, så dit barn inficerer ingen anden familiemedlemmer eller venner med en mulig smøre infektion. Regelmæssig håndvask er derfor altafgørende. Det bør også nå frem til dit barn ingen snavs i de åbne områder af huden for at forebygge infektion opstår. Sikker på at bade dit barn, bør du undvære i så lang tid, men indtil alle faste skorper har dannet. På denne måde kan du reducere risikoen for at blive smittet åbne sår.
  • Undgå at ridse: Sørg for, at dit barn ikke aufkratzt boblerne. Fordi åbne positioner kan let antænde eller ar. Skæring dit barns negle så korte som muligt og trække ham derfor bomuldshandsker eller alternativt små sokker på hænderne. Fremkomsten af ​​sår kan i høj grad forebygges.
  • mundskyllevand: Med et angreb af mundslimhinden særlige mundskyllevand er ofte nyttige. Desinficer ikke kun munden og halsen, men også lindre smerte og mulig kløe. Tilsvarende løsninger, som du kan købe på ethvert apotek.
  • Feber stikpille: Da den udtalt for skoldkopper kløe kun ville forstærket af den fugtige varme af en kalv wrap, du må hellere opgive en sådan ansøgning. Hvis feberen fortsætter i et barn dit lange, kan du prøve at bringe det ned med feber stikpille du ordineret børnelæge.

Home retsmidler for skoldkopper

Behandling af skoldkopper er primært på symptomlindring. Da feber på en skoldkopper ikke kan reduceres på egen hånd med kalv wrap, er den bistand, begrænses mest til lindring af kløe.

En gennemprøvet middel her er den pensling af vesikler med en kamille løsning. Dette er antiinflammatoriske og anti-bakteriel og hjælper til at forhindre inflammation af alveolerne. For at gøre en tinktur Du giver en til to spiseskefulde kamille blomster i en skål og hæld det over det med omkring en liter kogende vand. træk derefter omkring 15 til 20 minutter lade brygge og derefter salatslynge fra blomsterne. Efter tinktur er lidt afkølet, kan du dyppe og dup boblerne, således at en ren bomuldsklud inde. tinktur vaske ikke igen, men lad dem trænge ind i huden.

forhindre skoldkopper

Hvis du ønsker at forhindre dit barn syg med skoldkopper, er den eneste effektive forebyggelse i vaccination mod virussygdom. I modsætning til en sygdom, men en vaccine ikke giver livslang immunitet.

Hvordan vaccineres?

Den Stående Komité for Vaccination ved Robert Koch Institut (Stiko) anbefaler skoldkopper vaccination fra en alder af den ellevte måned af livet. For at fuldende vaccination, en anden dosis i det andet år, men tidligst seks uger efter den første vaccination er nødvendig. I flere år, skoldkopper vaccination (vaccination MMR V), også tilgængelig som en kombination vaccination sammen med de aktive bestanddele mod mæslinger, fåresyge og røde hunde.

Catch-up vaccination muligt

Hvis dit barn ikke er syg som en baby eller lille barn til skoldkopper og ikke er blevet vaccineret, bør du tegne en catch-up-vaccination i betragtning. Dette anbefales af Stiko mellem den 9. og den 17. leveår, som skoldkopper sygdomme hos ældre børn, unge og voksne ofte tage en mere alvorlig kursus end hos små børn.

forhindre udbrud af skoldkopper

I tilfælde af at en ikke-vaccineret person er blevet smittet ved kontakt med en inficeret med skoldkopper, udbrud af sygdommen, sygdommen kan forebygges med en såkaldt inkubation vaccination eller i det mindste afbødet. Vaccinationen skal foretages i de fem dage efter datoen for den påståede forurening, men derefter, så de kan stadig udøve sin virkning i tid. Detaljerede oplysninger om skoldkopper vaccinen kan du finde i vores artikel om emnet.

Mere information

lære mere

Vi takker forfatteren Dr. med. Ursula Keicher og JV udgiver af disse oplysninger. Hvis du ønsker at lære mere om børnesygdomme og deres behandling, bare sætte det i "børnesygdomme - Hurtig genkende - specifikt behandle" læse.

»Læs mere om 'børnesygdomme'


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 34 =