Solarium in de zwangerschap – Wat spreekt ertegen?

Zelfs in de zwangerschap hebben veel vrouwen niet willen opgeven van het gangpad naar het solarium. Maar er spreekt een aantal redenen tegen. In het volgende artikel leert u waarom u het niet mag gebruiken door een bezoek aan de zonnebank tijdens de zwangerschap.

Of schoonheidsritueel, korte pauze van sombere herfstweer, of ter voorbereiding van de vakantie in de Cariben: ongeveer 16 miljoen Duitse genieten Dermatologische Prevention (ADP) min of meer regelmatig, de kunstmatige zon in het solarium luide Association. Maar de tan uit het stopcontact is niet veilig en moet zorgvuldig worden overwogen.

Solarium bezoeken tijdens de zwangerschap - Zijn ze schadelijk zijn voor de baby?

De vraag is omstreden. Voldoende bewijs over de effecten van het solarium bezoeken tijdens de zwangerschap op het ongeboren kind niet bestaat. Toch zijn er een aantal indicatoren die kunnen leiden dat veel gezondheidsproblemen deskundigen adviseren tegen een solarium bezoeken tijdens de zwangerschap.

Toon Boekentip: voeding tijdens de zwangerschap

Boekentip: Right eten tijdens de zwangerschap en borstvoedingWat moet ik eten en niet beter wat? Wat ik eten voor misselijkheid en brandend maagzuur? Welke bevordert melkproductie? U vindt in dit boek geeft antwoord op deze en vele andere vragen.

Waarom zou liever doen zonder de solarium tijdens de zwangerschap?

  • Reductie van foliumzuur: Voorlopige studies suggereren een relatie tussen UV-straling en de vermindering van foliumzuur suggereren. Foliumzuur is belangrijk voor de ontwikkeling van uw baby, vooral in de eerste twaalf weken van de zwangerschap. Om geen onnodige risico's te nemen, is het daarom raadzaam om af te zien van een bezoek aan een zonnebank tijdens de zwangerschap.
  • Skin tijdens de zwangerschap: Door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap kan uw huid gevoeliger voor UV-stralen dan normaal. Dus het kan zo snel komen om zonnebrand of om lelijke pigmentvlekken, die worden verergerd door een uitgebreide zonnebaden in het solarium of in de echte zon. In plaats van de vaak vervolgd effect van vlekkeloze tan tijdens de zwangerschap dus in plaats komt in de "fragmentarisch" Integendeel door te veel zon. U kunt dit het beste door vermijdt u zo weinig mogelijk van de beste niet om jezelf bloot natuurlijke en kunstmatige zon.
  • Uitdroging en oververhitting: Een andere reden om de zon te vermijden: Tijdens de zwangerschap is op een te uitgesproken Sonnenbaddie risico van steeds uitgedroogd of oververhit. Dit is niet goed voor u noch voor uw baby.

Gezondheidsrisico's in het solarium en de buitenkant van de zwangerschap

Ook als er geen zwangerschap is met u, het gebruik is niet zonder risico, zoals een groot aantal bevindingen en de maatregelen van de afgelopen jaren laten zien. Zo is het gebruik van zonnebanken gunsten, bijvoorbeeld, voortijdige huidveroudering of oogschade.

Het grootste gevaar is echter huidkanker. In 2009, solaria door de World Health Organization (WHO) werden geclassificeerd als zeer kankerverwekkend. Overeenkomstige uit onderzoek was gebleken dat de risico op huidkanker kunnen toenemen met regelmatig gebruik van zonnebanken met maar liefst 75%. Dit is aanzienlijk hoger waren dan verwacht tot nu toe en is nu vergelijkbaar met de gevaren als sigaretten of asbest. Jongeren onder de 30 jaar die regelmatig een solarium bezoeken, door de manier waarop in het bijzonder in gevaar. Daarom is de bescherming van minderjarigen een wettelijk verbod op het gebruik van zonnebanken voor minderjarigen was in Duitsland, ook in 2009, goedgekeurd.

Zonnebank gebruik tijdens de zwangerschap toch - op de juiste manier

Uiteindelijk is het natuurlijk uw beslissing of u, of dat maakt gebruik van een zonnebank tijdens de zwangerschap of niet. Als u wilt verlaten, ondanks de in de zwangerschap beschreven op de zon druk op de knop de risico's niet, vragen in ieder geval uw arts om advies. Laat u ook een gekwalificeerde kracht te raadplegen in uw zonnestudio. Dat moet je ook doen door de manier, als je niet zwanger bent. U kunt ook luisteren naar de volgende punten:

  • Een identificatie-apparaat met 0,3 W / m2 geeft aan dat de straling in overeenstemming met de EU-regelgeving.
  • Of het solarium of echte zon: Zorg ervoor dat het totale aantal van uw blootstelling aan de zon niet meer dan 50 per jaar.
  • Vermijd zeker een zonnebrand.
  • Verzaak Vorbräunen voor een vakantie in het solarium, die slechts een hogere en onnodige belasting van uw huid betekent.
  • Het dragen van de solarium draag altijd een veiligheidsbril.
  • Besluiten in het solarium op zonnebrandcrème of andere cosmetica.

Als u lijdt aan een huidziekte, bijvoorbeeld, en misschien denken aan de mogelijkheid om een ​​verschil met kunstmatige UV-straling te maken: Laat u meeslepen door geen middelen om ongeoorloofde experimenten in het solarium worden uitgevoerd. Therapeutische behandelingen met UV-licht moet altijd alleen aan de leiding en onder toezicht van een arts gedaan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6