Sport na roodvonk: op welk moment in orde?

Roodvonk is een veel voorkomende kinderziekte, wordt erkend door de rode tong uiterlijk, beter bekend als het aardbei tong wordt genoemd. Wanneer uw kind roodvonk, mag het niet een sport te maken, is er een verhoogd risico op complicaties en hart-en vaatziekten is. In de tijd waarin uw kind koorts scharlaken, het heeft meestal koorts, want sport is geen optie toch. Maar wanneer u uw kind sport opnieuw te maken na roodvonk?

De behandeling van roodvonk

De behandeling van roodvonk vindt plaats in deze tijd met een antibioticum. De tekenen van de ziekte moet sneller te plaatsen en je kind is niet meer besmettelijk in een kortere tijd dan zonder antibioticum. Maar zelfs met antibiotica Uw kind moet voldoen aan bedrust en take it easy. Gedurende de periode van de behandeling van uw kind is nog steeds besmettelijk en kunnen deelnemen, hetzij op school of in andere activiteiten. Dit geldt ook voor de sport! Uw kind moet ten minste 1-2 weken herstellen van de ziekte (wanneer de behandeling met antibiotica) voordat het een sportieve activiteit ontvangt. Sport na roodvonk is niet te onderschatten, zoals de ziekte het hart van invloed kan zijn, is het bijzonder belangrijk, vooral in roodvonk dat uw kind volledig hersteld tot het terug naar de sport.
Als de ziekte wordt teruggewonnen uit zonder medicatie, wordt geadviseerd bedrust 3 tot 4 weken.

veilig spelen

Als u niet zeker weet of uw kind sport na roodvonk opnieuw moet doen, laat je kind weer te verkennen met uw kinderarts. Hier is het beter het zekere voor het onzekere nemen. Want met de kinderziekte is niet te spotten, maar het is vaak het geval is, is het toch niet te onderschatten.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 71