Täit että täin – näemme ne!

Kun päiväkodissa tai koulussa ennen täitä varoitetaan vanhempien tulisi tutkia niiden lasten nopeasti pienellä hiipivän takaisin. Mutta miten tarkalleen tunnistat täitä ja niiden munia? Sanomme täällä, kuten voidaan nähdä Päätäitartunnan helpoin ja luotettavin.

Kun vanhemmat joutuvat kosketuksiin ensimmäistä kertaa teemalla täitä, ne ovat usein epävarmoja monista kohdista. Jossa täit tulevat? Ja sinun täytyy puhdistaa asunto jälkeen täitartunnan? Mitä vanhempien pitäisi muistaa joka tapauksessa on, että täitartunnan ole mitään tekemistä henkilökohtaisen hygienian. Täit kaikki ihmiset voivat vaikuttaa, mieluummin täit vaikka juuri pesty hiukset. Sen on äiti ja isä, miksi ei tarvitse hävetä, jos heidän lapsensa on vaikuttanut täitä. Päinvastoin - lice ongelma olisi keskusteltava avoimesti koulussa tai päiväkodissa, sen leviäminen voidaan estää täiden ja päästä eroon pikku tuholaiset nopeasti.

Perusteellinen tarkastus pään, jotta voidaan havaita täitä

Välittömään ja perusteellinen seuranta, lapsen pää on aluksi. Koska täit eivät ole vain hyvin pieni, mutta myös ketterä ja herkkä valolle, yksinkertaisen näköinen läpi hiukset on usein epäonnistunut, varsinkin on jo puhunut, kun se havaitsee vain elävä täi on Päätäitartunnan. Usein vahva kutina on ensimmäinen merkki täitartunnan, mutta ei tätä kutina ei ole luotettava indikaattori. Ensinnäkin esiintyy kutinaa, joka syntyy syljen täitä, kun imee verta päänahan, ei ollenkaan asianomaisten. Ja toiseksi, kutiava päänahka ei välttämättä peräisin täit. Jos vanhemmat löytää punaista tai tulehtuneet alueet päähän lapsensa, mutta on suositeltavaa tarkistaa ne lääkäri.

havaita täit: Epäsuora ja suora Kopflausdiagnose

On olemassa useita tapoja täitä tunnistamaan ja selvittää, jos lapsi kärsii täitartunnan. Nits ovat epäsuora osoitus. Täit munat, joka ympäröi vankka kitiini, on noin pinhead koko ja ne ovat yleensä lähellä on päänahan, kun lämpötila kehittämiseen toukkien on siellä ihanteellinen. Lisäksi täit munivat mieluiten kaulan tai ajallinen alueella sekä korvien takana, koska toukat siellä kuoriutumisen jälkeen kevyempi ruokaa.

Löytö kamman voi olla merkkinä Päätäitartunnan kuitenkin ainoa diagnoosi munat on ongelmallista useista syistä.

  • Täit munia voidaan helposti huomaamatta kokonsa. Nissen myös niiden ulkonäköä voidaan helposti sekoittaa tavallisen hilsettä. Kuitenkin Nissen olla toisin hilse, ei pelkästään haukkuvat, mutta kiinni hiukset.
  • Kamman ei voida sulkea helposti nykyinen tartuntoja. Koska Nissen kiinni hiukset, ne voidaan usein löytynyt kuukauden jäänne aiemmasta tartuntoja hiuksiaan. Nyrkkisääntönä on, että Nits, jotka ovat kauempana kuin sentin päänahan, todennäköisesti sisällä eläviä munia enemmän. Tämä selittää sen, että täit munia 1-2 millimetriä päänahan. Toukat kuoriutuvat noin 6-10 päivää. Ihmisen hiukset kasvavat noin 10 millimetriä kuukaudessa. Jos muna tai useamman kuin yhden senttimetrin päässä päänahan, niin se on joko hyvin vanha ja toukka on haudottu aikaisemmassa vaiheessa tai toukka johtui alhaisesta lämpötilasta kehittää ei edes.
  • Diagnoosi Nissen ei sovellu onnistumisen arviointiin jo aloitettu hoito, kuten tyhjiä kuoria paljaalla silmällä ei voida luotettavasti erottaa niistä elävää munia.

Suora Kopflausdiagnose

Suorassa diagnoosi-, hiukset on järjestelmällisesti "kampaus" löytää täitä ja poista. Se on epäsuora menetelmä on kamman lähes kaikissa suhteissa ylivoimainen, koska niiden avulla voidaan yksiselitteisesti päätellä, että nykyinen Päätäitartunnan. Menetelmä "märkänä" on erittäin tehokas, hyvin siedetty ja ei niin kivulias, joten on suositeltavaa esimerkiksi liittovaltion keskus Terveystieto (BZgA) ja Robert Koch -instituutti.

  • Ennen koetta varten täitä hiukset lapsen olisi pestiin tavanomaisella shampoo.
  • Toisessa vaiheessa, joka on kaupallisesti saatavilla hoitoaine levitetään kosteisiin hiuksiin. Tämä palvelee kahta tarkoitusta. Ensinnäkin kampaus hiukset on siis ole niin kivulias, ja toiseksi puhtaaksipuhallussektori estää täiden pakenemasta koska ne ovat väliaikaisesti pysty liikkumaan läpi kostea massa.
  • Kolmannessa vaiheessa, hiukset hienohampaisella NIT kampa valmistettu metallista tai muovista on (vierailla apteekki) järjestelmällisesti kammattu. On tärkeää, että yksittäiset säikeet erotetaan ja ne kammattu läpi peräkkäin päänahan hiusten latvat. Jokaisen juosteen kampa hellen Tuch tai paperia tulisi poistaa, jotta voidaan tarkistaa, onko täitä, hieman pienempi toukkia tai kamman on poistettu hiukset. Toinen etu hiusten hoitoaine on se, että molemmat erotuttava selkeästi täit ja toukat, sekä pieniä muotokuvia kirkkaan massan ja erottuvat selvästi paljaalla silmällä.

Vihje: Jos vanhemmat eivät ole varma, onko se todella on kammattu-out "jotain" ja täi tai toukka - vain odottaa, kunnes hiusten hoitoaine kuivataan ja sitten pitää hiukset läheisyydessä väitetyn täi. Jos se pitää sitä ja sitä pitkin kiipeää, se on selvästi täi.

Mitä tehdä, jos täit ovat läsnä?

Riippuen siitä, kuinka valvonnasta epäonnistuu, erilaiset toimenpiteet ovat tarpeen.

  • Jopa löytö yksittäisten elävien täi selvästi tarkoittaa Päätäitartunnan joita olisi käsiteltävä välittömästi. Olemme koonneet vinkkejä asianmukaista hoitoa.
  • Jos vain toukat muttei täitä löydettiin aikana jo aloitettu hoito, joka osoittaa jatkuva täitartunnan, joka ei vieläkään edustavat tartuntavaara tällä kertaa kuitenkin, koska toukat eivät vielä jäljellä pää vastaanottavan. Kuitenkin johdonmukainen seurantaa tarvitaan estämään toukkien kypsyä täit kehittää, voi munia.
  • Jos vain kamman ja täit toukat havaittiin ohjaus, on kaksi vaihtoehtoa. Jos vanhemmat ovat jo aloittaneet hoidon, ne on syytä jatkaa valmistajan ilmoittamat täitä, mahdollisesti tappaa elossa munia. Jos mitään käsittelyyn ole vielä aloitettu, se on Nissenin todennäköisesti on jäänteitä aikaisemman hyökkäys, koska munia ei voi siirtää.

Ei ole väliä kuinka ohjaus epäonnistuu, aiheena päätäitä on otettava vakavasti. Kun puuttuva tai väärin suoritettu käsittelyä, täit voivat levitä edelleen ja tulla pitkäkestoinen koettelemus koko perheelle.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3