Te veel melk tijdens de borstvoeding

Terwijl de meeste vrouwen zijn bang dat ze niet kunnen produceren genoeg melk, anderen hebben het tegenovergestelde probleem. Het gevoel van het hebben van te veel melk is afkomstig van een aanvankelijke onevenwicht tussen uw vraag en aanbod door uw baby. We vertellen je hoe je de overtollige melkproductie onder controle te krijgen.

Vooral in de eerste dagen na de geboorte komt in vele moeders die ze produceren te veel melk. Aan het begin van de lactatie melkproductie wordt hormonaal gereguleerd. Pas in de loop van weken, de melkproductie zich aanpast aan de behoeften van uw baby. Andere redenen voor te veel melk zijn meestal op het verkeerde borstvoeding management om een ​​vroege verandering van de pagina's of extra pompen te vinden. Als u te veel melk te produceren, gepompt evacuatie oplossing op geen enkele manier om de puzzel. Als u abpumpst, je lichaam gaat ervan uit dat je baby heeft deze melk en produceert steeds meer aan te passen aan de steeds grotere "vraag".

Gevolgen van te veel melk

  • Je baby gedraagt ​​zich erg onrustig aan de borst, maar verstikt, de borst laten gaan opnieuw en opnieuw. Het dan misschien worstelen met een sterke uitwerpen van melk en kan niet omgaan met de grote hoeveelheden melk.
  • Soms is een sterke groene gekleurde ontlasting kan worden waargenomen, als uw baby krijgt te veel voor melk en lactose-inname te hoog is. Dit wordt uw baby te weinig vet achtermelk en het zal niet vullen. Het reageert als gevolg van honger met grote angst en huilen. Dit op zijn beurt maakt je als moeder nerveus.
  • Een te hoge melkproductie kan rebound en uitvoeren strak borsten. Dit is uiterst onaangenaam en, helaas, het risico verhoogt pijnlijke tepels of congestie.
  • Onaangename is het ook wanneer de melk constant vloeit voort uit de borsten. Het verplegend pads moet vaak dan worden veranderd en helaas vaak gekenmerkt vlek kleren uit.

AnzeigeSo het werkt met het geven van borstvoeding

book borstvoedingMaak het werken met borstvoeding, raden wij u aan Still Guidebook "BORST: Gevoelig ondersteuning door alle stadia van de lactatie". Het boek geeft antwoord op de meest voorkomende vragen die u en geeft tips en suggesties over borstvoeding en uw baby.

Wat kunt u doen?

  • Rich uw kind binnen een periode van drie uur alleen dezelfde borst. Hierdoor zal de melkproductie minder gestimuleerd dan wanneer beide zijden steeds aangeboden worden.
  • Totdat je lichaam is veranderd, drukt anderzijds een beetje melk, net genoeg zodat de spanning afneemt. Omdat de borsten niet elke uren gestimuleerd melkproductie geleidelijk af.
  • Geluid van kind in rugligging.
  • Sage thee of sterke munt laten hun melk gaan een stukje terug.
  • Met homeopathie, kan de melkproductie worden geregeld. Bijvoorbeeld, met Phytolacca C6 en Pulsatilla C6.

Het uitfaseren van de melk is volkomen normaal in de eerste dagen na de geboorte, omdat de melkproductie in het spel van vraag en aanbod is nog aan te passen. Om de afbouw te stoppen uit melk of afname (bijvoorbeeld in het openbaar), kun je oefenen of zijn armen gekruist over zijn borst en druk met de hiel van je hand aan de andere kant een lichte druk op de tepel.

Na enige tijd van borstvoeding, zal de borsten voelen niet zo vol en mollig en kan de melk niet meer uit te voeren. Dat betekent niet dat de melk plotseling is verdwenen en de baby heeft minder melk beschikbaar is, maar dat je melkproductie heeft aangepast aan de behoeften van uw kind.

belangrijk: Als u nog steeds problemen met de borstvoeding te hebben en niet de overtollige melk aan grips probelms geen toegang tot uw verloskundige. Je zult in staat zijn om uitgebreid advies te bieden u.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1