Teen gebroken of verstuikt: Dus je herkennen

Vooral in de zomer het gebeurde snel: Je loopt blootsvoets, glijdt uit en botst met de kleine teen aan een steen. Vaak is een botsing met een stuk van het meubilair in het huis slaapkamer schuld. Het resultaat is een verstuikte of gebroken teen.

Teen gebroken of verstuikt: Dus je merkt een overtreding

De meeste bereid terug te gaan naar normaal als je na een paar minuten hebben geduwd uit de teen. Als je je zijn teen verstuikt tijdens of gebroken, zul je snel merken het feit dat je nog steeds niet pijnloos optreden met de voet, zelfs na enige tijd.

Breuk, verstuiking of blauwe plek?

Met een open breuk, ontstaan ​​in welke delen van het bot uit de wond, moet u onmiddellijk een arts te zien in ieder geval. Bij een gesloten fractuur, is het niet altijd van buitenaf zichtbaar of een botbreuk, verstuiking of kneuzing aanwezig. Terwijl met een gekneusde teen slechts kleine aders zijn gewond, in het geval van een verstuiking een gewricht is overbelast of voorkomen. Een blauwe plek of zwelling op de teen kan elk van deze drie blessures te geven. Wilt u ervoor zorgen dat, als de teen is gebroken of verstauch, moet u dit te onderzoeken van de arts en x doorgelicht. Dit wordt al aanbevolen als de enige manier om te corrigeren behandeling van het letsel is gegarandeerd.

De volgende symptomen wijzen op een breuk:

  • De teen is abnormaal twisted.
  • U kunt de teen niet bewegen.
  • U hoort de botsing wrijven van de botten.

Dat je kunt doen

Het maakt niet uit of uw teen gebroken, doe je in ieder geval iets mis als je de voet hochlagerst tijdens het wachten op de dokter en kühlst. De arts zal waarschijnlijk afhankelijk van de overtreding vast te stellen de teen met een tape. Dan is er reserveonderdelen en wachten. De genezing kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de overtreding.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =