Tehosterokotus: Kun se on tarpeen?

Useimmat pysyvälle Rokotus (STIKO) Robert Koch -instituutti suositellaan rokotuksia olisi tehtävä kahden ensimmäisen elinvuoden lapsesi. Mutta monet rokotukset tarvitsee virkistystä, minkä vuoksi se suojaa vastaan ​​erilaisia ​​sairauksia säilyy. Täällä voit kertoa, että rokotus kun virvokkeita tarpeisiin.

Tehostusannoksia - muistutuksen puolustusvoimien

Eräitä rokotuksia kuten MPR tuhkarokko-, sikotauti ja vihurirokko, joka toimii kerta, täydellinen perusimmunisointi, mieluiten lapsuudessa kestää koko loppuelämän. Kuitenkin muut rokotukset pitää virkeänä kerran tai toistuvasti jatkaa luotettavasti suojaamaan tartuntatauteja. Tehosterokotuksen siis edustaa eräänlaista muistutuksen elin, jota vastaan ​​taudinaiheuttaja hän on jo oppinut puolustamaan itseään.

Näyttöopas rokotteille

Kirja Suositus rokotus: Käytännöstä lastenlääkäriMikään muu aihe on niin kiistanalainen vanhempien aiheeksi rokotusta. On tarpeellista tai vain tuottoisa? Opas "Käytännöstä lastenlääkäri" antaa vanhemmille oppaan ja selittää.

Missä rokotuksen tehosterokotus suositellaan?

Rokotukset jäykkäkouristusta vastaan, kurkkumätää ja hinkuyskää ovat osa kuusinkertainen rokotusta ja perusimmunisaatioon tulisi mieluiten täyttää alussa toinen vuosi.

  • Välillä 6 ja 7 vuotias, parhaimmillaan, ennen kuin lapsi aloittaa koulun, ensimmäisen tehosterokotuksen vastaan ​​kolmesta aineesta on suositeltavaa.
  • Välillä 10 ja 18 vuosi, ja toinen tehosterokotus on säädetty.
  • Sitten rokote, jolle kolminkertainen rokote on saatavilla, tulisi säännöllisesti päivittyy etäisyydellä kymmenen vuotta, jotta voidaan varmistaa kestävä suoja.

Rokottaminen Polio, joka tunnetaan myös polion, edellyttää myös, jos vain kerran, virkistävä. Tämän pitäisi tapahtua 10.-18 vuotta.

On tärkeää, ettei alittaa suositellun Mindestanstände yksilöiden välillä Impfauffrischungen koska tämä vaarantaisi rokotusten tehokkuutta.

Mille rokotus välttämättä kertaus?

Ns osoitus rokotukset pysyvä rokotuksista (STIKO) Robert Koch -instituutti ei yleensä suositella. Ne sopivat vain silloin, kun ihmiset joutuvat erityisiä tartunta tai infektioriski.

  • Jos asut riskialueella, sinun pitäisi saada rokotettu näitä varten suojaa puutiaisaivokuumetta (TBE) säännöllisesti. Refresh että TBE-rokote on saatavilla joka kolmas viiteen vuoteen.
  • Ihmiset, jotka pyörittävät erityinen riski saada rabiestartunta, kuten eläinlääkärit tai metsänhoitajat tulisi varmistaa, että ne ovat aina hyvin suojattu raivotautirokotus vastaan ​​taudinaiheuttajia. Tehosterokotuksesta olisi joka toinen viiteen vuoteen piirretty kuullen hoitava lääkäri, ottaen.

Rokotteet pneumokokki ja influenssa, nimeltään influenssa, eivät vaadi virkistävää sellaisenaan. On kuitenkin suositeltavaa, että STIKO iästä alkaen 60 vuotta, säännöllinen uusiminen immuniteetin. Pneumococcal suositus olisi jälkeen kuuden vuoden välein olla rokotettu influenssaa vastaan ​​joka vuosi jopa taudinaiheuttajia ovat alttiita voimakkaille geneettisiä muutoksia.

kuroa puutetta rokotusten

Jotkut rokotukset voivat, jos niitä ei toteuteta mukaan Immunisoitaessa STIKO, aikatauluja muutetaan myöhemmin. Kuitenkin, pent-up rokotukset eivät ole samoja kuin virkistää rokotuksen, koska uudelleenjärjestely perus immunisointi vastaavien tartuntatauti entinen, ei rokotus päivitetään.

Niistä potentiaalinen kiinni rokotukset kuuluvat esimerkiksi rokotusta hepatiitti B, joka voi koostua loppuun 18. vuonna. Myös rokote ihmisen papilloomaviruksen (HPV), joka on oletuksena suosittelema STIKO tyttöjen jopa ikä 18, on edelleen mahdollista myöhemmin.

Erityisesti tai ennen raskautta on palauttamista naisilla voi puuttua perus immunizations vastaan ​​ajama STIKO lastentauteja, kuten vesirokko rokotuksen on erittäin suositeltavaa. Lisää "rokotukset raskauden aikana" voit lukea toisessa artikkelissa.

Rokotustodistuksessa antaa tarkan yleiskuvan kun sinä tai lapsesi rokotetaan olit viime kerralla vastaan ​​tietyn tartuntatauti. Jos et ole varma, onko tehosterokotuksesta tarvitaan, tämä Keskustele lääkärin, hän on varmasti vastata kysymyksiin ja mahdollisesti avulla voit täydentää immunisaation.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 71