thuisbevalling

Een thuisbevalling belooft een geboorte in een rustige en persoonlijke omgeving, vrij van een ziekenhuis sfeer. maar het komt niet aan alle zwangere vrouwen in kwestie. Alleen als je helemaal gezond, kunt u het slepen in overweging. Maar dan is het nu statistisch gezien bijna net zo veilig als een ziekenhuis geboorte. U kunt echter complicaties in verband met enige overlast zijn.

Feiten en cijfers over thuisbevalling

Tot het midden van de 20e eeuw thuisbevallingen waren de meest voorkomende vorm van een baby ter wereld te brengen. Het was pas toen de alomvattende regeling van de ziekenhuizen en de toegankelijkheid in de geïndustrialiseerde landen verbeterd, het ziekenhuis moederschap gangbare praktijk was. Deze ontwikkeling werd versneld door de oprichting van een betere medische normen en betere faciliteiten in de ziekenhuizen. Dus de risico's voor zwangere vrouwen en baby's in de vorige eeuw werden aanzienlijk verminderd. In Duitsland, slechts twee procent van de vrouwen de bevalling vandaag bevallen in hun eigen huis. Daarentegen is het in ontwikkelingslanden, waar het uitgebreide aanbod niet wordt gegeven aan ziekenhuizen, nog steeds gebruikelijk om thuis bevallen. Maar zelfs in sommige Europese landen de trend van de bevalling in ziekenhuizen terug te gaan. Vanwege de vrees voor lokale gevaarlijke ziekteverwekkers groeit en zorgt ervoor dat veel vrouwen de voorkeur aan de intieme en huiselijke sfeer weer. Bijvoorbeeld, het aantal thuisbevallingen in Nederland is ongeveer 30 procent. Een infrastructuur van goed en snel te bereiken klinieken creëert een vangnet wanneer ze problemen hebben bij de geboorte. Hier thuisbevallingen zijn zelfs gesubsidieerd door de staat. Het is dus ook voor Duitsland te verwachten dat in de komende jaren het aantal thuisbevallingen neemt weer toe.

AnzeigeDie Amazon baby wens lijst

Een baby is gelukkig en lachtDe geboorte is, en u nog heel wat dingen voor jou en je baby nodig? Of heb je al uitgezocht je favorieten?

>>Maak gewoon je eigen kind op het verlanglijstje op Amazon met uw favorieten

Zijn thuisbevallingen veilig?

Voert de zwangerschap is normaal, dus een thuisbevalling is een absoluut onaanvaardbaar risico. Zij zijn door de steun en hulp van ervaren verloskundigen zo veilig als geboorten in andere faciliteiten, zoals beschrijfbare een geboortecentrum. 85 procent van de thuisbevalling zonder grote complicaties, slechts 15 procent van de vrouwen de bevalling thuis, maar moet worden overgebracht naar een ziekenhuis. De meeste transfers zijn heel vroeg in het geboorteproces wanneer voorzienbaar is dat complicaties kunnen optreden gemaakt. Ze gebeuren dan meestal in vrede. Slechts enkele transfers zijn noodgevallen. Echter, de veiligheid van de thuisbevalling vereist dat de zwangerschap met een aantal functies.

Eisen van een thuisbevalling

De voorwaarde voor een thuisbevalling die met jou en je baby alles in orde is. Als je gezond bent en de zwangerschap verliep vlot, is een thuisbevalling niet gehandicapt.
In de volgende omstandigheden, maar wordt niet aanbevolen voor een thuisbevalling:

 • Reeds bestaande aandoeningen zoals Hoge bloeddruk, diabetes
 • Een eerdere keizersnede of andere complicaties in voorgaande geboorten
 • vroeggeboorte optreden
 • Indeling van een hoog risico zwangerschap
 • Stuitligging of dwarspositie van het kind
 • Aanwezigheid van placenta previa
 • meerlingzwangerschappen
 • Veel bevalling (van het vierde kind)
 • het kind ziekten

De voordelen van een thuisbevalling

 • De geboorte vindt plaats in uw vertrouwde omgeving, er heersen Uw persoonlijke ziektekiemen en dus goede hygiënische omstandigheden voor uw baby. Een clinic is erg steriel, maar het kan zeer besmettelijk, gevaarlijke pathogenen bestaan ​​die slecht voor jou en je baby zijn.
 • Een thuisbevalling bespaart u de weg naar het ziekenhuis voor veel aanstaande moeders zijn bang.
 • De meeste zwangere vrouwen voelen zich meer comfortabel en veilig in hun eigen huis. Zo kunnen ze makkelijker ontspannen en zich volledig concentreren op de tour de force van de geboorte en de baby.

Nadelen van een thuisbevalling

 • Als complicaties wordt overgebracht naar een ziekenhuis vereist (15 procent van alle zwangere vrouwen bevallen thuis, moet nog worden overgebracht naar een ziekenhuis)
 • Je zou kunnen maken je je zorgen dat de buren worden verstoord als gevolg van de toegenomen geluidsniveau
 • Pijn pijnstillers door sterke pijnstillers of een ruggenprik (PDA) niet mogelijk
 • Meubels en gebruiksvoorwerpen moeten worden beschermd aan de hand van bloed en vruchtwater
 • De vroedvrouw is mogelijk niet beschikbaar zijn 24 uur voor u als het personeel in het ziekenhuis. Het is, volgens de overeenkomst, kijk meestal twee keer per dag voor u en uw kind
 • Het betekent meer vooraf voorbereiding en organisatie, als je niet kunt vertrouwen op de kwaliteit van het ziekenhuis.

Kosten van een thuisbevalling

Het voorbereiden van een thuisbevalling

 • vroedvrouw: Als u wilt op zoek naar een thuisbevalling, zoeken vroeg mogelijk in de zwangerschap, een verloskundige, omdat veel zijn in de vraag en een late heden geen vrouwen meer te nemen. Hier is de tijd 12 tot 20 weken zwangerschap biedt. Dan heb je genoeg tijd om uw verloskundige te leren kennen en om het proces van geboorte te bespreken.
 • Voorziening voor noodgevallen: Voorts moet worden onderzocht of een arts moet worden met bij de geboorte aanwezig is of niet. Dit is meestal niet nodig, maar ook vroedvrouwen minor geboorte verwondingen kan worden verholpen. In noodsituaties moeten artsen worden geraadpleegd; dus moet men altijd op afroep breed bij de geboorte.
 • kliniekAls het gaat om ernstige complicaties, moet je worden overgebracht naar de kliniek. Hier is het belangrijk dat u kunt vinden klanten kiezen voor je hier snel genoeg die u vertrouwt, en aan U zal worden gebracht. Informeer jezelf af of het voordelig zou kunnen zijn om een ​​afspraak maken om voorbereid te zijn op noodsituaties. Een ziekenhuis met een neonatale intensive care unit moet je hebt gekozen op voorhand, zodat het kind direct in geval van nood kan worden gebracht.
 • kinderarts: Ten minste drie weken voor haar vervaldatum, moet u contact opnemen met een kinderarts die bij u thuis kan komen als het kind om medische hulp te zijn. Als u wilt, kunt u ook vragen of hij bij u thuis kan komen na de geboorte van de U2-onderzoek in de eerste dagen (5e-10e dag).
 • bespreken geboorteprocesMet verloskundige samen kunt u bespreken hoe u de geboorte, bijvoorbeeld, in welke kamer ze plaats en wat je er alles aan moeten moet nemen voorstellen. Maar vergeet niet om je partner in de geboorte planning op te nemen. Afhankelijk van de geboorte positie, kan hij daar actief zijn bij de geboorte en zijn een welkome hulp en ondersteuning voor u.
 • leveren andere kinderenAls u al een kind, moet je jezelf, of en hoeveel te realiseren vanaf de geboorte. Je moet het kind per se op deze ervaring voor te bereiden. Als de kinderen elders zijn ondergebracht, moet je de tijd te plannen.

Dit brengt de vroedvrouw waarmee je organiseren

Een kliniek biedt nog steeds de meest uitgebreide functies voor een geboorte. Maar verloskundigen hebben verschillende middelen waarmee zij kunnen controleren en zorgen voor je baby. Haar gebruiksvoorwerpen zijn onder meer:

 • Om waterdicht documenten die onder de matras en beddengoed Co worden geplaatst, bijvoorbeeld van bloed en vruchtwater beschermen
 • Instrumenten voor abnabeln
 • Ventilatoren voor de baby
 • Streven naar slijm bij baby's luchtwegen
 • Medicijnen en kruidenthee
 • Acupunctuurnaalden voor pijnbestrijding
 • Etherische oliën voor het kalmeren
 • Geboorte ontlasting die kunnen worden gebruikt om een ​​vlotte bevalling te ondersteunen

Al het andere dat je thuis zou moeten hebben, zal gaan door de vroedvrouw met je mee. Dit kan onder meer:

 • Dus moet het verstrekken van goede verlichting,
 • Alles zal worden gemaakt voor voldoende warmte in de kamer (Wärmkissen, Kirschkernkissen, radiatoren, warmtelampen, etc.)
 • Schoon beddengoed en handdoeken
 • Zodra alle documenten en schilders folie om de plaats van geboorte voor te bereiden, als ze niet worden geleverd door de vroedvrouw
 • Genoeg om te drinken en eten voor de geboorte en daarna
 • Alles voor de baby (zie onze baby uitrusting lijst)

Verstrijken van een thuisbevalling

Met name om de berekende vervaldatum rond de vroedvrouw zal altijd op oproep bedraagt ​​onmiddellijk in staat zijn om daar te zijn wanneer het begint. Laat de eerste tekenen, onmiddellijk u belt haar beste. Zij zullen u vragen over de borden en samen met u bepalen wanneer deze te komen. U wordt naar de harttonen van het kind te luisteren en onderzoekt de arbeid en de opening van de baarmoederhals. In de volgende fasen van de geboorte de verloskundige zal ondersteunen uw behoeften en geven u altijd een goed advies, bijvoorbeeld, de juiste ademhaling. Wilt u gaan, dan begeleiden ze je. Wilt u beter, is dat ook prima. In de tweede fase kan het sterk afhankelijk van uw wensen, of u het kind in de badkuip, zet op de bank, in bed of op de geboorte kruk aan de wereld willen. Alleen een PDA Je moet doen zonder. Ook blazen bevorderen of-remmende middelen vrij te geven verloskundigen zelden. Hiervoor zijn veel verloskundigen steeds meer gebruik acupunctuur en middelen naturopathy. Is het kind sindsdien, zal de vroedvrouw te trekken voor de behandeling van u een hoop tijd en rust met het kind. In tegenstelling tot in de kliniek is er geen druk van leggend. Alleen dan is het kind zal nader worden onderzocht en toegepast op de borst van de moeder. Kleinere geboorte verwondingen kunnen binden na de vroedvrouw. Ze wacht tot je zo ver als je kunt en dan voor het eerste uur alleen. Ze beginnen meestal hun postpartum zorg op dezelfde of de volgende dag.

Wanneer is een vrouw in barensnood overgebracht naar de kliniek?

De vroedvrouw zelf kan kleine complicaties behandelen. Voor alle thuisbevallingen komt ook voor bij slechts ongeveer 15 procent van de zwangere vrouwen om belangrijke complicaties die een transfer naar een ziekenhuis nodig. Slechts minder dan één procent is echt een noodsituatie. In de volgende punten, een transfer naar een ziekenhuis noodzakelijk is:

 • Sterke uitputting van de vrouw in arbeid en geboorte proces haperende
 • Gevaar voor het kind (bijvoorbeeld als het hart geluiden zijn wat zwakkere)
 • Extreme pijn: de vroedvrouw meestal sets in geen sterke pijnstillers of een ruggenprik (PDA). Als ze worden gebruikt, is een transfer naar een ziekenhuis meestal nodig
 • Om een ​​ernstige episiotomie en inscheuring leveren
 • Sterke bloeden na de bevalling of ernstige geboorte letsel
 • Vertragen van de nageboorte (placenta meer dan 30 minuten later nog niet geëlimineerd) en de placenta wordt slechts gedeeltelijk uitgescheiden
 • Als het kind na de geboorte problemen weer te geven (ademhalingsproblemen, verkleuring van de huid, lage lichaamstemperatuur, etc.)

Zorg in het kraambed en na

De vroedvrouw verzorgt ook na de geboorte aan u. Toch is het raadzaam om verdere hulp te zoeken in een vroeg stadium voor deze tijd, die zorgt na de geboorte van het huishouden die koopt of wasbeurten. Je hebt nog steeds om te herstellen en je partner wil nu om tijd te besteden met u en het huishouden niet door te gaan je uiteindelijk. Praat met uw zorgverzekeraar, meestal zijn ze dan niet alleen de kosten van thuis bevallen, maar ook de kosten van een huishoudelijke hulp voor het te nemen. Hier echter verschillende omstandigheden, waarop je moet jezelf vooraf op de hoogte toe te passen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =