Tocolyse: At du har brug for at vide

Du har snuble over ordet tocolyse? Har du nødt til at forklare, hvad en tocolyse egentlig er, og hvad du skal overveje.

Hvad er tocolyse?

Under dette tekniske udtryk forstås behandling af tidlig fødsel ved hjælp af narkotika, de såkaldte tocolyse. Et tokolytiske eksempel atosiban. Ved hjælp af denne behandling er at blive reduceret uteruskontraktioner, forebygge for tidlig fødsel.

Hvornår er en tocolyse nødvendig?


Det anvendes, når før den 34. svangerskabsuge opstår tidlig fødsel eller livmoderhalsen åbner. Ved hjælp af denne behandling, kan den arbejdskraft blive forsinket med mindst 48 timer. Dette hjælper primært kommer til at flytte moderen i en særlig facilitet og medicin til at stimulere lunge modning af det ufødte barn. Normalt tocolyse kan bruges fra den 24. og indtil den 34. uge af graviditeten.

Hvad skal overvejes, når tocolyse?

Der er en række karakteristika ved moderen og barnet, hvilket gør det umuligt at bruge stoffet behandling af uterine sammentrækninger. Disse drøftes individuelt med patienten. Desuden kan lægemidlet medføre en række bivirkninger, som kan omfatte hjerte- arytmier og lungeødem foruden sveden, rysten og kvalme. Risici og fordele skal derfor omhyggeligt afvejes og diskuteres.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2