Toe brudt eller forstuvet: Så du genkende det

Især om sommeren skete det hurtigt: Du kører barfodet, glider og kolliderer med den lille tå på en sten. Ofte en kollision med et møbel i Soveværelse skylden. Resultatet er en forstuvet eller brækket tå.

Toe brudt eller forstuvet: Så du bemærker en overtrædelse

De fleste klar til at gå tilbage til normal, når du har skubbet ud tå efter et par minutter. Hvis du har du forstuvet sin tå mens eller brudt, vil du hurtigt mærke til det faktum, at du stadig kan ikke smertefri forekomme med foden, selv efter et stykke tid.

Knoglebrud, forstuvning eller blå mærker?

Med et åbent brud, dukke op i hvilke dele af knoglen fra såret, er du nødt til at se en læge straks i alle tilfælde. I tilfælde af en lukket fraktur, er det ikke altid synligt udefra, om et knoglebrud, forstuvning eller et blåt mærke til stede. Mens med en sårede tå kun små vener er såret, i tilfælde af en forstuvning et fælles er overbebyrdet eller forhindres. Et blåt mærke eller hævelse på tå kan indikere hver af disse tre skader. Hvis du vil være sikker på, hvis tåen er brudt eller verstauch, du er nødt til at undersøge dette fra lægen og røntgenfotograferet. Dette er allerede anbefalet som den eneste måde at rette behandling af skaden er garanteret.

Følgende symptomer tyder på en fraktur:

  • Den tå er unormalt snoet.
  • Du kan ikke flytte tåen.
  • Du hører sammenstød gnidning af knoglerne.

At du kan gøre

Uanset om din tå knuste, gør man i hvert fald noget galt, når du hochlagerst foden, mens man venter på lægen og kühlst. Lægen vil sandsynligvis afhængig af overtrædelse fix tå med et bånd. Så er der reservedele og vente. Helbredelsen kan tage flere uger til måneder, afhængigt af overtrædelsen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 53