U3 onderzoek

Je baby is nu tussen de vier en zes weken oud, en de volgende check-up is in behandeling. Als U2 werd gedaan in de kliniek, is dit de eerste preventieve afspraak met een kinderarts voor u. Hier vindt u wat u kunt verwachten op de U3.

Vaak is de U3 onderzoek van de eerste screening afspraak die buiten het ziekenhuis plaatsvindt en is de eerste studie naar de kinderarts. In de U3 moet je altijd een beetje meer tijd om te plannen, omdat je baby weer in meer diepgang zal onderzocht, en je hebt de mogelijkheid om vragen en problemen met de arts te bespreken.

Wat wordt getest op de U3 onderzoek?

Focus van het onderzoek ligt op de neurologische en motorische ontwikkeling van uw baby. Ook de heup echografie die kan reeds de U2 worden uitgevoerd, vormt een integraal onderdeel van het U3. Uw arts zal haar problemen te gebruiken in het dagelijks leven, zoals het geven van borstvoeding, vraag en kan waarderen op deze wijze de gezondheid van de baby beter. Daarnaast worden verdere metingen en tests gemaakt die je al kent uit de U2:

  • Grootte en gewicht: Je baby wordt gemeten aan het U3 en gewogen. In de eerste maanden in beslag nemen de kleintjes ongeveer 150 gram per week.
  • ademhaling: De arts controleert of uw baby regelmatig ademt. De ademhalingsfrequentie van gezonde pasgeborenen is ongeveer 30-50 keer per minuut.
  • Cardiovasculair systeem: De kleine hart moet ongeveer 100-140 keer per minuut te verslaan. Zelfs na het slaan van een hartruis wordt gezocht.
  • huid: De arts kijkt naar de U3 textuur en kleur van de huid zorgvuldig, controleert of pigmentatie of het vasthouden van water aanwezig zijn en, indien gegeven, wordt de pasgeborene geelzucht teruggekeerd. In ongeveer 20% van de pasgeborenen gedurende enkele weken treedt de zogenaamde babyacne na de geboorte. Veel hormonen te ondersteunen tijdens de zwangerschap de baby in zijn ontwikkeling en na de geboorte blijft boodschappers gevonden in zijn lichaam, waardoor de talgklieren kunnen stimuleren. Zo klein puistjes en mee-eters voorkomen. Omdat de hormoonspiegels, maar volledig gereguleerd door zelf, zal de baby acne binnenkort verdwenen en moeten worden behandeld met een milde, gecoördineerde zorg producten voor de babyhuid.
  • navel: Het wondgenezingsproces in de navel opnieuw onderzocht.
  • Buik en geslachtsorganen: Buik en geslachtsdelen zijn ook bemonsterd op de U3 en er wordt gecontroleerd of de spijsvertering van uw baby goed werkt.
  • Skelet, spieren en het zenuwstelsel: De hoofdomvang wordt gemeten en de afstand tussen de fontanel geanalyseerd.

Display cover voor de U-studie papers

Gepersonaliseerde Filzhüllen voor U Reconnaissance boekenDe U-examens zijn een spannende ervaring voor elk kind. Des te beter als de U-Heft is mooi verpakt. Deze handgemaakte Covers kunnen worden geborduurd voor een jongen of een meisje met de naam van elk individu.

testen reflexen met Vojta kunnen reacties in het U3-onderzoek

Gebruiken "Vojta kunnen reacties" test de kinderarts of de neonatale reflexen ontwikkeld volgens de leeftijd van het kind en aan beide zijden gelijk uitgesproken. Hij brengt de baby om voor een korte tijd in verschillende "lagen" door liften het, bijvoorbeeld op een arm en een been en bepaalt hoe de kleine lichaam reageert. Hij kan een goed overzicht van de motorische ontwikkeling van uw baby te krijgen en detecteert of de hersenen stuurt de juiste signalen.

De kinderarts in het U3 toetst of je baby reageert op geluiden en verhelpt een object als het langzaam heen en weer beweegt. Hij zal met u te controleren op het gedrag in het dagelijks leven. Uw kind huilt veel? Zijn er nog andere geluiden? Hij kan meer indruk van de ontwikkeling van de zintuigen te krijgen.

Voor nieuwe ouders die behandeld haar baby heel voorzichtig in de eerste paar dagen, de U3 is soms een beetje een schok. Als de arts houdt van de baby slechts op één arm en een been, zou men vaak graag hem scheuren zijn kind uit zijn handen. Maar maak je geen zorgen - uw baby is robuust en uw arts weet precies wat hij doet. Kijk onderzoeken (dwz gewaarschuwd) ontspant tegendeel.

hip ultrasound

Integraal onderdeel van het U3 is de heup ultrageluid, die reeds U2 gemaakt. In dit geval (opnieuw) op zoek naar fouten in de trendy buurt. Als de kinderarts zelfs het onderzoek niet kan uitvoeren, wordt u verwezen naar een orthopedisch chirurg.

In de meeste gevallen is het acetabulum zo ver gevorderd dat de femur later stevig in het. In ongeveer drie procent van de baby een zogeheten heupdysplasie wordt gedetecteerd, een afwijking van de heup. De arts onderscheidt verschillende mate foutieve ontwikkeling (type lab, IIa +, IIc, III en IV). Bijvoorbeeld de mate betekent IIa + dat een geringe overschrijding looptijd van de heup werd gevonden, maar meestal weer normaal op zichzelf. Een hogere graad van rijpheid vertraging of afwijking kan gemakkelijk worden behandeld door orthopedische apparaten, zoals abductie.

Metabole screening op U3 onderzoek

Zo niet in de U2 gedaan, wordt de metabole screening nu gedaan. Hiervoor zal de kinderarts wat bloed te nemen van de hiel van je baby en laat het monster onderzocht op metabole ziekten door het laboratorium. De screening, bijvoorbeeld hypothyreoïdie of een verstoring van het aminozuur metabolisme te vroeg ontdekt. Maak je geen zorgen, deze ziekten zelden voorkomen.

Advies over vaccinaties

Meestal u uw kinderarts deelt reeds in U3 met de belangrijkste informatie over de binnenkort komende vaccinaties. Vanaf de negende week kunt u beginnen met de eerste vaccinaties na Impftabelle. Bij het vaccineren U moet zich ervan bewust dat ze moeten worden herhaald op bepaalde tijdstippen. De aanbevelingen van de constante inenting commissie van het Robert Koch Institute (Stiko) vindt u in onze vaccinatieschema.

Kleine herinnering van de U3

Niet eerder dan de derde en niet later dan de acht weken Je baby dient u de U3 waarnemen. Het wordt anders bepaald aan u als de zogenaamde egel vermogen (individuele gezondheidszorg) in aanmerking.

Alle resultaten van de U3 worden in de kleine gele zorg boekje ingevoerd. De check-ups zijn een goede manier, vragen of problemen met de arts te bespreken. Voor problemen met het geven van borstvoeding of slaap schema kan hier zeker te vinden een aantal goede adviezen. U4 - - is in een paar weken uitgeschakeld als er geen vragen meer zijn gemaakt, je hebt het en de volgende check-up voor vandaag gedaan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 90